Geen treinen tussen Zwolle en Groningen

Zwolle – Tussen Zwolle en Groningen zijn er vertragingen van het treinverkeer en worden reizigers omgeleid. Op twee locaties vond maandagavond een aanrijding met een persoon plaats.

Tussen Groningen en Assen rijden vanaf 21.34 uur geen treinen door een aanrijding met een persoon. Er rijden bussen tussen Groningen en Assen. Houdt u rekening met een extra reistijd van ongeveer 60 minuten. De verstoring is naar verwachting rond 23:00 uur verholpen. Tussen Meppel en Hoogeveen rijden vanaf 22.10 uur geen treinen door een aanrijding met een persoon. De extra reistijd is meer dan 60 minuten. De verstoring is naar verwachting 13 augustus rond 01:00 uur verholpen. Reizigers richting Groningen worden via Leeuwarden omgeleid.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. @Enikdan:
  Om eerlijk te zijn denk ik niet dat dit louter ‘pogingen’ zijn…
  Sterkte voor machinisten en nabestaanden.

  Vraag me trouwens wel af hoe dat omreizen in z’n werk gaat. Toen alles nog NS was, kon dat makkelijk, maar neem aan dat je niet zomaar met je NS-kaartje Zwolle-Groningen in de Arriva-trein van Leeuwarden naar Groningen mag stappen…


  ⚠️ Meld

 2. Als je een papieren kaartje hebt, mag dat gewoon. Ook als je van Leeuwarden naar Groningen normaal gaat, haal je een kaartje bij hetzelfde automaat als voor van Leeuwarden naar Zwolle (NS).

  Maar goed, je hebt een OV-chipkaart vaak en dan is het uitchecken bij NS en en inchecken bij Arriva 🙂


  ⚠️ Meld

 3. Als je door de NS wordt omgeleid moet je niet uitchecken als je met een andere vervoerder naar het eindstation gebracht wordt. Je checkt uit op het normale eindstation.

  Check je wel uit en vervolgens weer in om met de regionale vervoerder verder vervoerd te worden naar je NS eindpunt, dan betaal je dus dubbel opstaptarief + het aantal extra kilometers en ben je flink duurder uit.

  Let op: dit geldt dus alleen als de route door de NS wordt omgeleid.

  Tip: je kunt ook geld terugvragen bij vertraging!


  ⚠️ Meld

 4. Ja, je bent een stuk later op je eindstation aan, dus geld terug bij vertraging is uiteraard mogelijk. De vraag is alleen of je ook het geld terug krijgt dat je extra kwijt bent aan de omreisroute, deels betaald aan Arriva, want je moet bij Arriva wel een geldig vervoersbewijs hebben.


  ⚠️ Meld

 5. Als er een omleidingsroute wordt ingesteld via een andere vervoerder, mag je met je papieren vervoerbewijs omreizen met de andere vervoerder. Heb je een OV-Chipkaart? Dan moet je in dit geval van Zwolle naar Groningen via Leeuwarden en uitchecken bij NS in Leeuwarden, inchecken bij Arriva in Leeuwarden en uitchecken bij Arriva in Groningen. Het verschil (extra opstaptarief) mag je terugvragen via de Klantenservice van NS. Als je niet incheckt bij Arriva, krijg je bij controle een boete voor het niet hebben van een geldig vervoerbewijs. Wat Axel hierboven dus verkondigt is onjuist. 🙂


  ⚠️ Meld

 6. @Eigenwijs:
  Je schrijft dat je het verschil (extra opstaptarief) mag terugvragen bij de Klantenservice van NS.
  Er is echter veel meer verschil.
  Zwolle-Groningen is 16,50 euro zonder korting, louter NS.
  Reis je op de OV-chipkaart via Leeuwarden, dan betaal je 15,20 euro aan NS voor Zwolle-Leeuwarden en 9,30 euro aan Arriva voor Leeuwarden-Groningen => samen 24,50 euro. Krijg je dat verschil ook terug van NS??


  ⚠️ Meld

Reageer