Menistenbrug dicht door verhuizing woonark

Zwolle – Woensdagavond 13 augustus is de Menistenbrug tussen 20.00 en 22.00 uur niet toegankelijk voor verkeer. Dit in verband met de verhuizing van een woonark in de Nieuwe Vecht. 

 

In overleg met de eigenaar van de woonark is bewust gekozen voor een tijdstip waarop doorgaans relatief weinig automobilisten op de Turfmarkt parkeren. Het parkeerterrein aan de Turfmarkt is gedurende deze tijd vanaf de Hanekamp niet bereikbaar. Er staan verkeersregelaars ter plaatse om mensen een andere route te wijze. Omleidingen worden ook met borden aangegeven.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Wel handig om alleen te kijken wanneer met parkeert maar men vergeet dat het deze weken een omleidingsroute betreft, diep triest, zowel voor de automobilist als de fietser.
  >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 2. Hoe nodig moet die woonark perse versleept worden, precies tijdens deze werkzaamheden? Kan dat niet een maandje wachten? Zodat de heren (en dames?) stratenmakers/wegenbouwers hun klus even kunnen afmaken..

  In mijn ogen is deze fietsrotonde samen met de rodetorenbrug overigens een verspilling van geld.. Had men dit geld gestoken in een verbetering van het wegdek op de Stahdshagenallee/Hasselterweg (N331), was ik niet met mijn auto in de slip geraakt en hoefde mijn verkeerrechtbijstand verzekering geen kort geding tegen de gemeente te overwegen ivm letsel ten gevolge van…


  ⚠️ Meld

 3. Dat wegdek is toch dit jaar opnieuw geasfalteerd, Martin27? En is het nu zo erg dat de Menistenbrug twee uurtjes dicht gaat vanwege de verhuizing van die boot? De fietsrotonde komt op een plek waar veel fietsers oversteken. De oversteek was niet veilig. Goed dat de gemeente hier een oplossing voor zoekt. Ik kan me er nog niet veel bij voorstellen, die fietsrotonde, maar ik hoop dat het een veilige doorstroming voor de fietsers bevordert.


  ⚠️ Meld

 4. whahaha, het gaat om 2 uurtjes mensen. Tussen 20.00 en 22.00 uur. Hoe druk is het daar dan? Zo kun je op iedere slak wel zout leggen!!!


  ⚠️ Meld

 5. Wat leuk hoe mensen alweer kunnen oordelen. 25km/u was mijn snelheid. Dit bleek nog te snel in de bocht aldaar. Succes met de bocht nog trager nemen. Het wegdek overnieuw geasfalteert? Ja, er zijn plakken opnieuw in gegooit en dat is in mijn geval de oorzaak van alle ellende geweest.

  En Japser, ja het ligt aan het wegdek, de gemeente heeft erkend dat men er al maandenlang van wist dat het wegdek slecht is daar. Nu gaat het men geld kosten want voorlopig zit ik met zenuw letsel, kan ik waarschijnlijk mijn vak niet meer uit oefenen… Dus ik wil geld zien, dat mag duidelijk zijn. Wie niet luisteren wil moet het maar voelen..


  ⚠️ Meld

 6. Nou Martin sterkte met je herstel, heeft de politie ook vastgesteld dat je maar 25 km per uur reed, ik kan me er eerlijk gezegd niet veel bij voorstelen dat je met die snelheid in een slip raakt. Of was je soms met je smartphone in de weer? Nogmaals sterkte!


  ⚠️ Meld

 7. Weer zo’n aanname, nee ik was niet met mijn smartphone in de weer. In tegenstelling tot heel veel weggebruikers vind ik dat namelijk onverantwoord. Tijdens het rijden zit mijn telefoon in mijn broekzak, of hangt deze op de houder aan de lader maar bevindt zich absoluut niet in mijn hand of aan mijn oor. Als ik een bocht benader of uberhaubt op een weg rijdt, kijk ik – naast naar het overige verkeer – ook naar het wegdek. In dit geval glom het wegdek behoorlijk (het regende), vandaar de lage snelheid van 25km/u. Snelheid is geen oorzaak, mijn splinternieuwe banden zijn dat ook al niet. Blijft over het wegdek van de gemeente.

  Het is nog maar te danken aan mijn rijvaardigheid (slipcursus en kart/circuit ervaring) dat de gemeente zwolle er geen rekening bij krijgt voor een in de prak gereden auto.. Iemand zonder deze kennis (ja, zelfs bij die lage snelheid, zo slecht is het asfalt bij de bocht thv de Esso) zou hier heel anders uit gekomen zijn.. Voor mij reed een Peugeot’tje, deze gleed ook iets over zijn voorwielen op het punt waar mijn auto (een BMW) later compleet zou uitbreken.. Deze Peugeot rijder ging er vervolgens volgas vandoor..

  Laten we het er maar op houden dat deze burger heel erg boos is op de gemeente zwolle!


  ⚠️ Meld

 8. Martin27, Wat ik niet snap is waarom je de gemeente een kort geding aandoet. Volgens mij is een kort geding niet voor dit soort zaken, maar voor kwesties die geen uitstel kunnen lijden. Je kunt de gemeente gewoon aansprakelijk stellen. Dan zal hun verzekering beoordelen of de gemeente iets te verwijten valt. Als bewezen kan worden dat het wegdek niet goed is onderhouden, dan geef ik je een goede kans. Anders niet.


  ⚠️ Meld

 9. Nou toch nog maar één keer dan, hoewel het niet over de Menistenbrug gaat.

  Ik lees in het bericht door Martin27, op 14 augustus 2013 om 12:27 het volgende:

  splinternieuwe banden

  Een beetje automobilist weet dat die gladder zijn dan ingereden banden.

  slipcursus

  Er is een behoorlijk percentage mensen die na het volgen van een slipcursus denken dat hun niks meer kan overkomen. Zo zullen eerst aan den lijve moeten ondervinden dat dat een foute gedachte is. Gefeliciteerd met deze ervaring.

  kart/circuit ervaring

  Een auto is geen kart en de openbare weg is geen circuit!  ⚠️ Meld

 10. Ik huil niks.. Nooit gedaan ook.

  @bernard: Precies de houding zoals jij die presenteert is de reden dat ik die zaken erbij vermeld. Dit soort dingen word heel vaak gegooit op te hard gereden, versleten banden etc etc.. Allemaal niet van toepassing hier. Over banden hoef je mij sowieso niks te vertellen, ik ben auto monteur. Daarom dreigt voor mij ook te toekomst in mijn vak..

  Ik heb het hele verhaal bij mijn rechtbijstand verzekering liggen, wat er dan nu verder gebeurd is in principe niet mijn pakkie aan, ik neem aan dat zij wel weten hoe dit varkentje gewassen dient te worden.

  Maargoed, die verhuizing is inmiddels succesvol verlopen.. Dat is mooi.


  ⚠️ Meld

Reageer