Buitenfilm aan Zwolse gracht

Zwolle – Het belooft weer een prachtige filmavond te worden, als Filmtheater Fraterhuis i.s.m. het beeldbuisfilmfestival op donderdag 5 september de openluchtfilm ‘Silver Linings Playbook’ vertoont. In het Potgieterpark, aan de stadsgracht, kan iedereen gratis aanschuiven. Op een kleedje of in een bootje. De film is onderdeel van het Stadsfestival Zwolle : Fraterhuis Beeldbuis BuitenFilmFestival (!)

bf2.jpg 

De film is een eigenzinnig komedie over een man die net ontslagen is uit een kliniek en zijn leven weer probeert op te bouwen. Pat Solatano (Bradley Cooper) is alles verloren: zijn huis, baan en vrouw. Na acht maanden in een kliniek, trekt hij weer in bij zijn vader (Robert DeNiro) en moeder. Pat is vastberaden om zijn leven weer op de rails te krijgen. Dan ontmoet hij de mysterieuze Tiffany (Jennifer Lawrence, die een Oscar won voor deze rol. Tiffany stelt voor om Pat te helpen zijn vrouw terug te krijgen, maar alleen als hij iets belangrijks voor haar doet. Deze innemende film draait om het overwinnen van zware periodes in het leven en doet dat met kleurrijke personages. ‘Silver Linings Playbook’ is op donderdag 5 september om 21.00 uur te zien in het Potgieterpark in Zwolle. Entree is gratis.

Met ruim 65.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is het onafhankelijke Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.


Artikel delen:

Reageer