Berkum verliest maar boekt progressie

Zwolle – VV Berkum heeft de oefenwedstrijd bij topklasser IJsselmeervogels in Spakenburg met 2-0 verloren maar het spel van de Zwollenaren gaf een enorme verbetering te zien ten opzichte van het vorige oefenduel.

 

“We hebben bij IJsselmeervogels de kans gehad om het beter neer te zetten en dat is uitstekend gelukt,” aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge na afloop. De organisatie bij Berkum zat inderdaad een stuk beter in elkaar dan de voorgaande zaterdag, toen de ploeg bij HHC Hardenberg op een pak rammel werd onthaald. Dat was opmerkelijk omdat de toch al lange lijst met geblesseerde Berkum-spelers nu nog weer werd aangevuld met de middenvelders Marc van der Meulen en Jerrol Poot. Op een aantal schoonheidsfoutjes na bleef de Zwolse hoofdklasser zeker in defensief opzicht goed op de been onder leiding van de uitstekend spelende Dirk Muis. Ook Dennis Horstman, teruggehaald uit de tweede selectie, speelde een prima partij in de verdediging waarbij hij ook conditioneel geen krimp gaf.

Na krap 10 minuten was één van de eerste kansen van de wedstrijd voor Berkum, toen linkerspits Chris van der Meulen uitbrak en een goede voorzet gaf. Youp Kok stond goed opgesteld maar zijn kopbal werd gepakt door keeper Patrick Zonneveld van IJsselmeervogels, die even later ook een schot van Karim Chengachi keerde. Tussendoor was de thuisclub dicht bij een treffer maar ditmaal werd de inzet van de gevaarlijke Selmo Kurbegovic onschadelijk gemaakt door Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis. Na een half uur kwam IJsselmeervogels toch op voorsprong toen Arnoud van Toor in het Zwolse strafschopgebied terug legde op Nabil el Gourari die met een uithaal voor 1-0 zorgde. Vijf minuten voor rust breidde Kurbegovic de voorsprong voor zijn ploeg koppend uit tot 2-0 na een in eerste instantie afgeslagen corner.

 

Direct na de hervatting was IJsselmeervogels een aantal keren akelig dicht bij een nieuwe treffer maar Berkum kwam met de schrik vrij en hield het daarna achterin steeds beter dicht. Na ruim een uur spelen leek de ploeg van trainer Ten Berge zelfs op weg naar een tegentreffer. Na een mooie combinatie van Ricardo Kuijer en Chris van der Meulen volgde een schot van Chengachi maar dat werd gekeerd door Gino Mommers die in de tweede helft het doel van IJsselmeervogels verdedigde. In de slotfase ging een schot van Marc Langeveld nog rakelings over het Berkum-doel maar verder kwam de formatie van trainer Gert Kruys niet. Op een steeds donkerder wordend Sportpark De Westmaat, waar de investeringen in de lichtinstallatie duidelijk geen gelijke tred hadden gehouden met de uitgaven voor de fraaie tribune, bleef Berkum goed op de been. Na de afstraffing bij HHC van slechts enkele dagen eerder was dat een bemoedigend teken voor de op veel plekken geïmproviseerde Zwolse selectie. “De beide tegengoals hadden voorkomen kunnen worden maar in de tweede helft hebben we niets meer weggegeven en hebben we zelf ook kansen gecreëerd,” was de constatering van de niet ontevreden Berkum-coach Ten Berge.

 

IJsselmeervogels-Berkum, 13-08-2013 (oefenwedstrijd)
Scoreverloop:
32. Nabil El Gourari 1-0
40. Selmo Kurbegovic 2-0

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. hij speelde een prima partij in de verdediging waarbij hij ook conditioneel geen krimp gaf.

    Dat doet de Nederlandse economie wel

    Nederland blijft in recessie: vierde kwartaal krimp    Maak melding

Reageer