Ouderen ontvangen zonnebloemen van scholieren

Zwolle – Donderdagmorgen hebben 20 scholieren 500 zelfgekweekte zonnebloemen aangeboden aan de clienten van diverse zorginstellingen in Zwolle. Dat was ook bij het Zonnehuis in Stadshagen het geval. Vervolgens boden de kinderen de bloemen ook aan bij cliënten van andere zorginstellingen in Zwolle. 

zonnebloemen.jpeg

Eigen foto 

De zonnebloemen zijn gekweekt in de jeugdtuin Zwolle-Zuid aan de Oude Deventerstraatweg en de jeugdtuin Stadshagen aan de Oude Wetering. De jeugdtuinen worden beheerd door ROVA in opdracht van de gemeente Zwolle. In deze tuinen krijgen wekelijks honderden basisscholieren na schooltijd de mogelijkheid om te leren tuinieren. De kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 11 jaar kweken onder begeleiding van een aantal vrijwilligers allerlei gewassen. Sedert 4 jaar worden de zonnebloemen aangeboden aan cliënten van zorginstellingen in Zwolle.

Drijvende kracht achter dit initiatief is Herman Middelkamp. Herman is medewerker van ROVA en verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van onder meer de jeugdtuinen.

De kinderen zaaien, planten, onderhouden en oogsten hun eigen groenten en bloemen. Zij werken onder begeleiding van een tuinman van de gemeente en 40 vrijwilligers. Zwolle heeft drie jeugdtuinen, gelegen in de wijken Stadshagen, Holtenbroek/Aa-landen en Zwolle-Zuid. Het jeugdtuinproject loopt ieder jaar tot begin oktober. Meer informatie over de jeugdtuinen vindt u op www.zwolle.nl/jeugdtuin.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer