Aftrap Anglia Summer School in Zwolle

Zwolle – Aanstaande maandag start in Zwolle de Anglia Summer School. 28 leerlingen, waaronder kinderen van expats, beginnen maandag aan een opleiding om hun Engelse taalvaardigheid  te verbeteren. De Summer School wordt in de week van 19 tot en met 23 augustus in het Thomas a Kempis college aan de Schuurmanstraat gehouden. Zwolle is één van de dertien plaatsen in Nederland waar de Summer School plaats vindt.  

 

Scholieren uit de Hanzestad en omgeving kunnen zich hier vijf dagenlang in Britse sferen wanen door zich helemaal in de Engelse taal en cultuur te dompelen. Anglia Summer School bestaat al tien jaar in Nederland en krijgt nu ook in Zwolle voet aan de grond. Door de samenwerking met Thomas a Kempis kunnen kinderen tussen de 10 en18 jaar van alle scholen uit de regio hun Engels verbeteren middels de succesvolle Anglia methode. Hierin krijgen de deelnemers ‘s ochtends les. In kleine groepjes met leerlingen van ongeveer gelijke leeftijd en niveau wordt gewerkt aan Engelse grammatica en vocabulaire. In de middag is het tijd voor “English in Action!”.  In het  middagprogramma wordt gewerkt aan taalontwikkeling tijdens allerlei activiteiten op het gebied van sport, spel, toneel en muziek.

Leerlingen die goed zijn in Engels kunnen tijdens de Summer Schools extra uitgedaagd worden terwijl anderen die moeite hebben met de taal kunnen werken aan hun taalontwikkeling, allemaal op hun eigen niveau. Anglia Summer School is een dagprogramma, eind van de middag gaan de deelnemers naar huis.

 

Anglia Network Europe is een actief internationaal netwerk van 350 scholen. De Anglia-scholen besteden extra aandacht aan het leren van Engels met behulp van het Anglia stap voor stap systeem. De laatste jaren is de animo voor het Anglia concept flink gestegen, mede door de veranderde eisen voor het eindexamen. Engels is een kernvak geworden, waardoor leerlingen in het havo en vwo vanaf schooljaar 2012/2013 maximaal één vijf als eindcijfer (het gemiddelde van het schoolexamen en centraal examen) mogen  behalen voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde.

 

Meer informatie over de Anglia Summer School is te vinden op www.anglianetwork.eu

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer