Brandweer controleert studentenhuizen

Zwolle – Woon je in een studentenhuis en wil je dit door de brandweer laten checken op brandveiligheid ? Dat kan!

Door middel van activiteiten wil Brandweer Zwolle kamerbewoners meer bewust maken van hun veiligheid en de invloed van hun gedrag daarbij. Daarnaast is het doel om kamerbewoners meer bewust te maken van de risico’s van koolmonoxide. Brandweer Zwolle sluit aan bij de studentenintroductie Bruisweken 2013 met een programma voor HBO’ers. Woon je in een studentenhuis en wil je dit laten checken op brandveiligheid door de brandweer? Dat kan! Geef je op via het aanmeldformulier huischeck.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Is dit een serieus bericht?

  Het aanmeldformulier komt namelijk niet op mij over als iets van een overheidsinstelling met een low-res geknutselde header en een url op een privé Ziggo-webspace i.p.v. brandweer-zwolle.nl.


  ⚠️ Meld

 2. Het formulier staat inderdaad op een privé-pagina van de volgens Linkedin “Functioneel applicatiebeheerder van de Zwolse brandweer”. Een beetje amateuristisch, maar het is daarom niet minder functioneel.


  ⚠️ Meld

 3. Mag ik ook de buren opgeven als ik naast een studentenhuis woon? Als er in hun huis brand ontstaat (ik hoop het niet) is mijn huis waarschijnlijk ook aan de beurt…


  ⚠️ Meld

 4. Wordt dan ook het elektriciteitsnetwerk gecheckt? In mijn oude huis klopte dit van geen kant, maar er werd niets aan gedaan. Zelfs niet toen een ventilator in de badkamer boven het hoofd van een huisgenoot ontplofte. Ik ben blij dat ik er weg ben.


  ⚠️ Meld

 5. Ze checken alleen.
  De verhuurder moet/kan dan maatregelen nemen maar is nergens toe verplicht helaas….

  Het lijkt mij toch dat de gemeente met bestuursdwang kan handhaven op basis van het Gebruiksbesluit (2008) als er onveilige situaties aangetroffen worden en de betreffende huisjesmelker geen maatregelen treft.


  ⚠️ Meld

Reageer