Als je ouder psychische problemen heeft

Zwolle – Mindfit, onderdeel van de Dimencegroep, organiseert voor kinderen waarvan een ouder psychische problemen of een verslavingsprobleem heeft, speciale bijeenkomsten. Doel van deze bijeenkomsten is om kinderen herkenning, begrip en steun bij elkaar te laten vinden. Ze krijgen informatie en leren omgaan met de situatie thuis.

 

Op 3 en 4 september aanstaande vinden de kennismakingsgesprekken plaats. De KOPPgroep voor 8-12 jaar start op maandagmiddag 23 september. In Nederland hebben per jaar bijna 900.000 ouders psychische problemen. Deze ouders hebben ongeveer 1,6 miljoen kinderen onder de 22 jaar. Dit betekent dat 1 op de 3 kinderen een ouder heeft met psychische problemen. Deze kinderen lopen risico om zelf later psychische problemen te krijgen.

Elke bijeenkomst bestaat uit een ‘doe-gedeelte’ en een ‘praat-gedeelte’. Er is aandacht voor het thema: informatie over psychische problemen, omgaan met je zieke ouder, wat vertel je je vrienden en bij wie kan jij terecht als jij je rot voelt. De groep komt 10 keer bij elkaar op de maandagmiddag bij Mindfit in het Dimence-gebouw, Burgemeester Roelenweg 9 te Zwolle.

 

Voor informatie en aanmelden

Secretariaat Mindfit, (038) 469 26 08 of Zwolle@mindfit.nlOok kunt u onze website bezoeken, www.mindfit.nl.

Artikel delen:

Reageer