Renovatie Pieter Steynstraat afgerond

Zwolle – Onlangs is de renovatie van 54 appartementen Pieter Steynstraat voor Woningstichting SWZ in Zwolle naar tevredenheid van bewoners en opdrachtgever afgerond.

 

De opdracht werd uitgevoerd door WDW Ontwikkelend Beheer, een bundeling van kennis en expertise van drie vooraanstaande samenwerkende partners; schildersbedrijf Wolters, Van Dorp installaties en Van Wijnen Oost.  De renovatiewerkzaamheden bestonden onder andere uit het vervangen van de dakbedekking, het herstellen van het voegwerk, het aanbrengen van een nieuwe coating op de balkons en het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen en balkonhekwerken. De woningen zelf werden niet alleen voorzien van een nieuwe badkamer, toilet en keuken, maar ook van een compleet nieuwe installatie (zowel CV, MV als E). Uiteraard werd ook het aangetroffen asbest conform voorschriften verwijderd.

Elke maandag werd er gestart in drie appartementen en na veertien werkdagen werden deze drie appartementen weer opgeleverd. Na een totale bouwtijd van twintig weken zijn de renovatiewerkzaamheden exact conform de afgesproken planning afgerond.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Wat ze vergeten te vermelden is dat er heel veel dingen niet echt joepie gingen.
  WdW was voor de bewoners super als aanspreekpunt, maar als bewoner moet je echt goed op je hoede zijn met SWZ.
  Je moet er bovenop zitten en blijven zitten en je niets op de mouw laten spelden.


  Maak melding

 2. Dan heeft woningstichting SWZ nu tijd om de verloedering van Holtenbroek (Bachlaan) aan te pakken. Inmiddels staan de flats aan de Bachlaan een halfjaar de wijk te verloederen.(geen bewoners geen noemenswaardige controle wel een enorme bende overal afval dat al een half jaar niet wordt opgeruimd en elke nacht stenengooiers en ander gespuis)
  Er word veel gesproken over de verloedering van Holtenbroek maar zolang de overheid accepteert dat b.v. een woningstichting SWZ zo traag met de sloop van een paar flats omgaat zal de verloedering rond de Bachlaan nog wel even blijven.


  Maak melding

 3. Wordt wel heen snel genoemd tot tevredenheid als het goed is lopen er nog 2 rechtszaken en als je een pers bericht plaatst zonder dat bewoners te benaderen sja
  Ik zelf ben wel tevreden met mijn woning 57.
  En zeer tevreden over WDW die altijd klaar stonden met een oor voor de bewoners. De communicatie naar de SWZ liet te wensen over.
  Later zijn daar gelukkig twee anderen van de SWZ op gezet die wel konden communiceren.
  Al met al een tevreden bewoner hoop voor de bewoners flat 2 tm 4
  dat het ook zo soepel loopt Wou nu toch vermelden dat de bedrijf panden in de Pietersyenstr op houden te bestaan die worden omgezet tot Appartementen het enigste min punt die ik over hou met de renovatie sluiting mijn Atelier Pieterstyenstr 323a Connectingarts


  Maak melding

 4. @H,
  Heel Zwolle is verloedert sinds Holtenbroek is “opgeknapt”, de woningcoöps hebben gewoon alle zwaksocialen en onaangepasten door heel Zwolle verspreid.
  Kun je zeggen dat de Wijk Holtenbroek zo mooi is geworden maar sommige delen van de Aa-landen kun je tegenwoordig vergelijken met de Beethovenlaan van 15 jaar geleden.
  Schuiven met probleemgevallen is geen oplossing maar een verergering van het probleem.


  Maak melding

 5. tja als je de luxe neemt om gebouwen zo lang ongebruikt te laten zal je toch ergens naartoe moeten met de mensen die er in wonen.

  Toch jammer dat de mensen die uit Holtenbroek als zwaksocialen en onaangepasten worden getypeerd.
  Verder vind ik het erg gemakkelijk om de woningcoöps overal de schuld van te geven als burger hebben ook eigen verantwoordelijkheden.
  Verder heeft ook de gemeente een grote rol.
  Ik ben zeker van mening dat de burger een veel grotere actieve rol/ zeggenschap moet krijgen over wat er in de buurt gebeurd.

  @zwolleeder over de Aa-landen heb ik geen mening ik kom er te weinig om er iets over te zeggen, ik ga binnenkort eens kijken.  Maak melding

 6. @H,
  Jammer dat je mijn woorden weer uit het verband rukt.
  Ik had het over die hardnekkige probleemgevallen(niet de hele wijk!) die nu ook bij mij in de straat wonen waar ze beter af waren geweest in een aso-container met gelijkgestemden.
  ASO’s isoleren zodat goede burgers kunnen floreren zeg ik altijd maar.


  Maak melding

 7. @zwolleeder

  bedankt voor de toelichting, het was overigens niet de bedoeling je woorden uit het verband te rukken.
  Misschien word het tijd dan sommige mensen(de aso’s) zich beter gaan gedragen.Ik denk dat in de laatste jaren te veel werd geaccepteerd zowel door de overheid als door de maatschappij.
  Ik ben voor een directe individuele aanpak,afzondering in aso dorpen daar geloof ik niet in.  Maak melding

Reageer