Gewapende overval aan De Rijpstraat in Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag rond 15.45 uur heeft bij een woning aan De Rijpstraat in Zwolle een overval plaatsgevonden. Twee gewapende mannen drongen de woning van een vrouw binnen. De bewoonster, die alleen thuis was, is bedreigd met een vuurwapen of iets wat daar sterk op leek. De mannen zijn daarna gevlucht. Het is onbekend of er buit is gemaakt. Er werd een Burgernet actie gestart.

16-08-2013_overval_woning_de_rijpstraat_02.jpg 

Er is in dit stadium nog weinig bekend over de aard van de overval in de Zeeheldenbuurt van de wijk Wipstrik. Er vielen geen gewonden. Een gedeelte van de straat is afgezet met lint. De technische recherche heeft in verband met het onderzoek eventuele sporen van de daders veilig gesteld. Ook is de hulp ingeroepen van een speurhond, of deze nog iets gevonden heeft is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart. Signalement: twee donker getinte mannen, met donkere kleding. Leeftijd tussen de 30 en 40 jaar oud. Ze hebben donker kort haar. De lengte is rond de 1,75 meter. Opvallend was, dat één persoon een pluk haar op zijn achterhoofd had. Ze zijn gevlucht richting de Willem Barentszstraat. Heeft u iets gezien, bel dan de politie via 0800 – 8844. Onderneem zelf geen actie. Ziet u de bewuste mannen? Bel dan 112. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

16-08-2013_overval_woning_de_rijpstraat_03.jpg

16-08-2013_overval_woning_de_rijpstraat_04.jpg

  16-08-2013_overval_woning_de_rijpstraat_01.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Nou Leo, een donkere atleet heeft namens Nederland anders wel zilver gewonnen bij het WK atletiek in Moskou bij het verspringen. On topic: walgelijk, laffe misdaad en dat op klaarlichte dag. Hoop dat ze dat tuig snel oppakken.


  ⚠️ Meld

 2. stadshagenees @: Ja je zegt het precies goed, een donkere atleet die voor nederland uitkomt ! Ik heb niets tegen buitenlanders, Maar als je voor Nederland uitkomt, vind ik het wel zo normaal … dat je dan Nederlands praat … voor de Nederlandse televisie ! Als hij die taal niet machtig is, snap ik niet … wie bij deze man dan de toelatingsexzamen heeft afgenomen ! Zo meten ze dan … met verschillende maten.


  ⚠️ Meld

 3. Ik lees:
  “De bewoonster, die alleen thuis was, is bedreigd met een vuurwapen
  of iets wat daar sterk op leek. De mannen zijn daarna gevlucht.”

  Wat me dit lezende invalt is “de ezels” zijn daarna gevlucht.
  Lui die zoiets doen kunnen we amper “mannen” noemen toch lijkt me.

  Misschien was het beter te schrijven:
  “de ratten zijn daarna gevlucht”, of
  “de kakkerlakken zijn daarna gevlucht.”

  In elk geval: donker of licht, kleur maakt niet uit.
  Bij het beoordelen van een incident.  ⚠️ Meld

 4. Kleur maakt niet uit ??Laat me niet lachen 9 van de 10 gewapende overvallen worden gedaan door donkere mannen antelianen of soms Surinamers ..en nee ik ben geen racist ..Maar ook een slachtoffer en ben me er eens in gaan verdiepen en weet wat ik zeg !!Mijn idee iedereen welkom ,gedraag je je niet opdonderen ..Straf uit zitten en vervolgens opdonderen en niet weer komen


  ⚠️ Meld

 5. maar opdonderen waar naar toe dan, moeder? 9 van de 10 zijn gewoon hier geboren hoor..
  Goed dat je er bij zegt dat je geen racist bent hahaha


  ⚠️ Meld

 6. @Moeder, U bedoelt dat kleur wél uitmaakt? Dus als die overvallers blank waren geweest zou het oké zijn geweest? Daar kan ik me niet in vinden. Ook voor roomblanke overvallers heb ik gen goed woord over.


  ⚠️ Meld

 7. Aan de taal te zien is de moeder zelf ook van buitenlandse afkomst. Ze is geen racist maar wil wel alle donkere criminele mannen het land uit hebben. Je lult net zo raar als al die PVV-ers. Haha… ;D


  ⚠️ Meld

Reageer