Het grootste buurtfestival van Nederland

Zwolle – Zaterdag vond de 13e editie van het Stadshagenfestival plaats. De organisatie laat weten dat ongeveer 25.000 bezoekers het wijkfestival bezocht hebben. Het festival zegt daarmee het grootste buurtfestival van Nederland te zijn. De weersomstandigheden waren goed, en daar kon jong en oud van genieten.

17-8-2013-14.jpg 

Vanaf zaterdagmorgen was er een grote Braderie in het winkelcentrum tot aan het Twistvlietpark. ’s Middags opende het kinderplein met ruim 9 spectaculaire attracties haar poorten. In de tent was overdag de lounge weer ingericht met sportieve demo’s en uitvoeringen, maar ook de gelegenheid om uw haar te laten knippen en uw nagels te laten doen, of een lekkere slok te nemen bij de healthbar. Zaterdagavond was er een feestavond met de swingende 7 mans formatie Go Yellow. Ook het speciale aparte house podium werd weer gehandhaafd, dit jaar zelfs met enkele jonge DJ’s uit de wijk zelf.

17-8-2013-11.jpg 

17-8-2013-56.jpg

17-8-2013-13.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

17-8-2013-18.jpg
 
17-8-2013-28.jpg
 
17-8-2013-64.jpg 
 
17-8-2013-60.jpg
 
17-8-2013-36.jpg
 
 
Artikel delen:
Reacties 45
 1. Ik denk dat dit nog een voorzichtige schatting is. Het is de hele dag giga druk geweest en ook het feest is nu een groot succes! Erg leuk!


  ⚠️ Meld

 2. @Rick de 25.000 bezoekers zijn een telling over de hele dag en dat is een voorzichtige telling. Gepaste trots mag best voor een uit de hand gelopen buurtfeestje
  Overigens heeft LowLands ruim 75.000 bezoekers


  ⚠️ Meld

 3. Op Stadshagennieuws is deze discussie ook ter sprake geweest. Alle publiek wordt meermalen geteld, ook het winkelend publiek van het winkelcentrum bij binnengaan en bij weggaan, dat zijn er ca 20.000 die je eraf mag halen, dan blijven er slechts 5000 over, daarnaast als je er de hele dag bent en je wordt je 10 keer geteld dan tel je voor 10 bezoekers. Als je de foto’s bekijkt dan zijn er maximaal 2500 bezoekers geweest! Ze overdrijven nogal graag bij Stadshagenfestival.


  ⚠️ Meld

 4. 25.000 man?, dan past niet eens in het parkje daar! 25.000 man, dan zou het zwart zien van de mensen en kon je géén centimeter vrij lopen. Dan zou heel Stadshagen en nog een deel van Zwolle er zijn geweest! Het was gezellig druk, de 2.500 komt beter in de buurt al vind ik dat nog vrij hoog geschat.


  ⚠️ Meld

 5. Kan je zo organisatie serieus nemen als zei van zichzelf zeggen dat ze het grootste buurtfeest van NL organiseren? Er is helemaal niks mis mee met het Stadshagenfestival maar 25.000 is er zeker niet geweest, getuigt ook van de foto’s nergens bommetje vol.


  ⚠️ Meld

 6. @SHF LowLands trekt 55.000 bezoekers. Ik denk dat er bezoekers dubbel zijn geteld en ga dan ook volledig in de reactie van Jean mee.

  Gelukkig hadden ze het weer overdag mee!:D


  ⚠️ Meld

 7. Het waren er zeker wel meer dan 2500. Of het er 25000 waren weet ik niet, maar veel waren het er iig wel. Overal lange rijen en soms zo druk dat er lopend geen doorkomen aan was  ⚠️ Meld

 8. Was gisteravond maar saaie bedoeling. Enkel een tent met muziek en veels te weinig terrassjes en maar 1 snackkraam. Dat noemen ze grootste buurtfeest? Kan het me niet voorstellen.


  ⚠️ Meld

 9. Stuiteren aan die elastieken op de trampoline: 2 uur wachten….. zonder gein…..

  Druk was het in ieder geval. De organisatie heeft een mooi feest neergezet en heeft het gelukkig ook niet voor niets gedaan. Mooie opkomst, mooi weer, vrolijke mensen, helemaal goed dus.


  ⚠️ Meld

 10. Wat een geneuzel over het aantal bezoekers! Het gaat om de sfeer…en dat de kinderen zich vermaakt hebben…en dat de organisatie prima was! Kortom wij hebben ons prima vermaakt..volgend jaar weer! 😀


  ⚠️ Meld

 11. Het spijt me geweldig, met het was niks maar dan ook helemaal niks. Volgens sommigen hier mag je liegen (over de bezoekersaantallen) Met 2000 heb je het wel gehad. Volgens mij mag je niet liegen of zijn dat verouderde normen en waarden?


  ⚠️ Meld

 12. was wel redelijk druk maar zoveel bezoekers aantal is wel erg veel hoor maar toe maar ik was er voor de eerste keer en moet zeggen dat het er mooi en goed en gezellig uitzag, had net het gevoel dat ik op het stratenfestival van een paar jaar geleden liep wel vond ik wel dat de kramen te dicht bij elkaar stonden slechte door loop puntje voor volgende jaar wanneer het volgende buurt feest hihihh groetjes van uit wezep


  ⚠️ Meld

 13. @Reinoud:

  Ook ik ben er geweest maar tellen is niet je sterkste kant zie ik.
  Er waren er veel meer, ook s’avonds was het er gezellig druk.
  Lekker makkelijk om commentaar te geven, daar is de organisatie dan zo druk mee geweest
  Het feest is in de laatste jaren erg gegroeid en uitgebreid.
  Degene die alleen maar commentaar kunnen geven komen vast niet uit Stadshagen (jaloers?) en nodig ik van harte uit volgend jaar plaats te nemen in de organisatie……………..

  ps:WFvN…..je hebt wel een punt…………..


  ⚠️ Meld

 14. Alleen jammer dat er gepromoot is dat het feest zou duren tot 01.00 uur. Helaas was het om 24.00 uur al gedaan. Met als gevolg een lading muntjes over die NIET in te wisselen waren.. >:(


  ⚠️ Meld

 15. Ter informatie;
  Als organisatie is bemerkt dat het bezoekersaantal veel discussie oplevert. Hierdoor willen we enkel aangeven dat het gezellig druk was en gaan we geen cijfers (meer) noemen. Een exact bezoekersaantal kan je nl enkel door kaartverkoop bij een ingang vast leggen en doordat we geen entree vragen voor welke activiteit dan ook kunnen we dit niet doen.
  Met betrekking tot de eindtijd is dit inderdaad een fout van onze kant geweest in ons krantje. Op moment van verkrijgen vergunning was de krant al gedrukt en niet mogelijk om de bekende eindtijd van 1:00 naar 0:30 te veranderen. (Muziek tot 24:00 en horeca tot 00:30)
  De overgebleven munten zijn welkom op het volgende Stadshagenfestival.


  ⚠️ Meld

 16. Waarom geven jullie het geld van de muntjes niet gelijk retour i.v.m. het verschaffen van onjuiste informatie! Of hopen jullie dat de bezoekers ze volgend jaar vergeten zijn. Dubieuze praktijken?


  ⚠️ Meld

 17. ^^ jullie mogen ook helemaal geen intree vragen op de plek waar je staat..deels in het winkelcentrum, waar op een doorsnee zaterdag ook duizenden mensen komen 🙂


  ⚠️ Meld

 18. Wat zijn er toch een hoop zeikerds! Ik ben er trots op dat er dit soort dingen in onze wijk georganiseerd worden. Als je het allemaal niets vind,blijf dan lekker weg. Gelukkig waren er heel veel mensen die het wel erg leuk vonden. Ik heb er zelf gestaan en weet dus dat er zeker veel bezoekers waren, en dat de sfeer gezellig was.

  Wat betreft de eindtijd, vervelend dat dit zo gelopen is maar de organisatie staat denk ik zeker open om hiervan te leren. En je kan je munten volgend jaar inleveren lees ik hier boven. Als mensen dit dan vergeten dan is dat hun eigen schuld.

  Ik hoop dat dit festival nog jaren door zal gaan!  ⚠️ Meld

 19. Wat een onzin om te zeggen om de muntjes op marktplaats te zetten.. Ik heb er helemaal niet voor gekozen om de muntjes tot volgend jaar te bewaren. Wie zegt dat ik op dat moment tijd heb om naar het stadshagenfestival te gaan volgend jaar.. Nu ben ik ”verplicht” om volgend jaar weer te komen. Om ff 40/50 euro weg te gooien vind ik ook zo zonde..


  ⚠️ Meld

 20. Bericht door Reinoud, op 18 augustus 2013 om 13:20

  Het spijt me geweldig, met het was niks maar dan ook helemaal niks. Volgens sommigen hier mag je liegen (over de bezoekersaantallen) Met 2000 heb je het wel gehad. Volgens mij mag je niet liegen of zijn dat verouderde normen en waarden?

  Grapjas ik heb al meer fietsen geteld dan 2000 😮


  ⚠️ Meld

 21. Herstel ik heb ook de fietsen geteld bij winkelcentrum welke gewoon open was. Ik was duidelijk kenbaar als fietsenteller met mijn betonschaar en fluoreserend hesje met bureau HALT erop.


  ⚠️ Meld

 22. Bericht door blauwvinger, op 18 augustus 2013 om 20:19

  Herstel ik heb ook de fietsen geteld bij winkelcentrum welke gewoon open was. Ik was duidelijk kenbaar als fietsenteller met mijn betonschaar en fluoreserend hesje met bureau HALT erop.

  Grapjas zelf een nick aanmaken is al te moeilijk voor jouw.


  ⚠️ Meld

 23. Blijft wel staan dat er een mogelijkheid moet zijn om geld terug te krijgen voor munten.
  Dat de organisatie het niet voor elkaar heeft door een krant te drukken voor het een vergunning heeft kan niet op de bezoekers af worden geschoven.

  Da’s net zoiets als concertkaartjes kopen voor U2 en dat de 3J’s er opeens staan…foutje maar het was al gedrukt.

  Het is diefstal van de bezoekers.


  ⚠️ Meld

 24. Reactie op inleveren munten;
  Deze kunnen niet bij Jumbo ingeleverd worden. Verder de muntverkopers hebben vanaf 23:45 bij aankoop van meer dan ??25,00 aangegeven dat je tot 00:30 nog wat kon aanschaffen.
  Na sluiting kassa (00:15) hebben we geen klanten aan de kassa of bar gehad die graag hun munten wilden inleveren. We zijn tot 1:30 bereikbaar geweest.

  We willen graag degene met meer dan 25 (stadshagenfestival)munten tegemoet komen. Mail naar info@stadshagentotaal.nl en we nemen dan contact op om te wisselen.


  ⚠️ Meld

 25. Ik heb vaker over deze organisatie gelezen, maar volgens mij zijn nogal dubieus, waarom niet alle munten retour ook onder de (??) 25.00? Ik laas vaak dat deze organisatie zelf bedruipend is, ja logisch als muntjes tot ?? 25,00 niet terugbetaald! Altijd aangifte doen, samen staan je sterk.


  ⚠️ Meld

 26. Ik zit te wachten tot er iemand een positieve reactie plaats over het festival. Of was alles zo slecht? Het zeiken is hier weer tot een levensmotto verheven. Bizar gewoon!!!


  ⚠️ Meld

 27. Net als velen….heel velen; weer genoten van het Stadshagenfestival! Net als elk jaar trouwens. Lekker ouweh*eren met markante buurgenoten. Veel publiek! Ook ’s middags, met weer nieuwe attracties. Er is weer niets noemenswaardigs negatiefs gebeurd, begreep ik. Pluim voor alle vrijwilligers.


  ⚠️ Meld

 28. Heel jammer dat er personen zijn die, om wat voor reden dan ook, de organisatie en daarmee de mens achter het geheel, onjuist bejegenen. Dat er een discussie is over het aantal personen aanwezig, het niet goed hebben gecommuniceerd van de eindtijd, de inname van munten etc. is tot daar aan toe. Ook relatief maar nogmaals tot daar aan toe. Dat er mensen zijn die vanuit het niets de organisatie ‘dubieus’ noemen, het woord ‘diefstal’ gebruiken om gezamenlijk ‘aangifte’ te doen is werkelijk te belachelijk voor woorden.

  Iedereen heeft recht op een eigen mening en die mag in Nederland gelukkig ook publiekelijk geuit worden. Als je vindt dat de organisatie ergens niet goed gehandeld heeft, prima, uit dat, zeg dat. Het getuigd echter van zeer weinig respect wanneer, zonder stavende zaken, uitingen als bovenstaande naar buiten worden gebracht.

  Met dank aan de organisatie en de vele vrijwilligers die zich weer belangeloos hebben ingezet, hebben we weer kunnen genieten van een prachtig festival. En dat het ook in de toekomst zo moge blijven. Chapeau aan alle vrijwilligers achter de organisatie.  ⚠️ Meld

 29. Wat een stel zeurpieten zeg, als je met je dronken kop niet meer kan luisteren naar de mensen achter de kassa omdat je te inhalig bent en zonodig meer moet zuipen, klaag dan later ook niet! Oh ja, en te brak zeker om die bende in de prullenbak te gooien? Heb je al die vrijwilligers gezien de volgende dag? Nou, ik wel! Zij stonden de volgende morgen jullie pleuriszooi bij elkaar te harken om ervoor te zorgen dat het festival volgend jaar weer georganiseerd mag worden! Zeik niet en ga helpen ofzo!


  ⚠️ Meld

Reageer