Berkum tankt zelfvertrouwen in Doorwerth

Zwolle – Na twee nederlagen op rij tegen HHC en IJsselmeervogels heeft Berkum zichzelf een flinke dienst bewezen door VVA ’71 met 6-2 te verslaan. Het was het hoogtepunt van een inspirerend trainingskamp in de bossen van Doorwerth.

“We hebben vrijdagmiddag een paar uur heerlijk kunnen trainen. Fantastische faciliteiten en een geweldig hotel. Maar de meerwaarde van dit weekeinde is voor mij vooral het tijd steken in elkaar, kortom het groepsproces”, meent hoofdtrainer Roeland ten Berge. “We hadden vrijdagavond René Felen als gast, hij is teamontwikkelaar en in die rol ook actief bij HHC en Feyenoord. Ik hoop dat ik het goede gevoel dat ik nu al heb over dit trainingskamp ook terug zie in de wedstrijd vanmiddag”, hoopt Ten Berge vooraf.

De Berkum-coach kan tevreden zijn. Met in de dug-out een overvolle ziekenboeg schiet het gekortwiekte Berkum prima uit de startblokken tegen VVA ’71, de club uit Achterberg die vorig seizoen verraste met een knappe vierde plek in de Hoofdklasse A. Na krap tien minuten stelt Chris van der Meulen Frank Hoolsema in staat overtuigend de score te openen. Even later zijn de rollen omgedraaid. Een door Hoolsema genomen vrij trap wordt door Van der Meulen achterwaarts doeltreffend met het hoofd verlengd. Het op het Gelderse biljartlaken prima combinerende Berkum lijkt nog voor rust op 3-0 te komen maar Youp Kok ziet een fraai schot via de onderkant lat het veld weer in springen. In een mindere fase van Berkum komt VVA ’71 terug als Siemen Eijkmans  vlak voor de thee de bal achter doelman Mathijs Bouwhuis frommelt.

In de tweede helft gaat de wedstrijd snel op slot als Chris van der Meulen een strafschop verzilvert nadat de ingevallen Arjen Westrik in het zestien meter gebied wordt aangetikt. Een opnieuw prachtige combinatie van het ‘koningskoppel’ aan de linkerkant, Frank Hoolsema en Chris van der Meulen, krijgt daarna het predikaat ’mooiste doelpunt van het duel’. Een perfecte pass van Hoolsema en de even fraaie afronding van Chris van der Meulen zorgt voor de 4-1 stand. VVA ‘71 komt nog wel terug tot 2-4 via Gerrit Bartels, maar de actieve Ricardo Kuijer en Arjen Westrik toveren uiteindelijk de dik verdiende 6-2 eindstand op het scorebord. Een mooi resultaat, temeer omdat voor aanvang ook Marc van er Meulen en Karim Chengagi zich noodgedwongen bij het al forse peloton geblesseerden moeten voegen. “ Als we dit positiespel kunnen spelen is Berkum op zijn best”, reageert een glunderende uitblinker Frank Hoolsema na afloop. “We kunnen terugzien op een hele leuke wedstrijd. Met Chris van der Meulen liep het perfect. Je weet dat hij altijd zijn momenten pakt. Dat kwam er vandaag prima uit “ .

Verslag: Harry Bouwhuis

Artikel delen:

Reageer