Stoffelijk overschot gevonden in Nieuwe Vecht

Zwolle – In de Nieuwe Vecht, bij oliemolen De Passiebloem, werd zondagmiddag aanvankelijk melding gemaakt van een verdacht pakket dat in het water aangetroffen was. Het bleek later een lichaam te zijn. De politie had de directe omgeving afgezet met schermen startte een onderzoek.

18-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_01.jpg 

De politie IJsselland meldde in eerste instantie dat er een melding van een groot drijvend project in de Nieuwe Vecht was geweest. Er werd door een duikteam en door een speciaal forensisch team, met de markante mannen in witte pakken, een onderzoek naar het ‘verdachte pakket’ gestart. Daaruit is gebleken dat het om een lichaam gaat. Over de identiteit en de doodsoorzaak kon de politie geen uitspraak doen.

18-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_03.jpg 

18-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_02.jpg

 18-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_04.jpg 

 Via ‘Lees verder’ meer foto’s

18-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_05.jpg
 18-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_06.jpg 
Artikel delen:
Reacties 40
 1. Er is een soort kist in een donkere auto geschoven, maar dat was geen begrafenisauto. Er is door schermen bij PD zo goed als niets te zien. Fotograaf van WLZ zit in een bootje 😉


  ⚠️ Meld

 2. Groot drijvend project/groot pakket, dat klinkt best vreemd. Kan ik hieruit concluderen dat er niet ‘alleen maar’ een lichaam lag? Los van het tragische menselijke aspect, hoop je toch nog dat hier geen misdrijf achter zit, maar zo klinkt het me wel in de oren.


  ⚠️ Meld

 3. zoiets heet “forensish onderzoek”mensen… waarmee de politie de eerste sporen veilig stelt, het lichaam of de delen een eerste schouwing krijgt en de omgeving waarin het gevonden werd bekeken wordt op sporen,… de witte pakken worden daar ook lang niet altijd bij gebruikt… om dat werk zo goed mogelijk te doen, niet gestoord of afgeleid door allerlei nieuwschierig volk wordt de boel dus afgeschermd, en logish ook wel toch? zelfs de dood heeft recht op enige privacie( zal je familie maar wezen..) en zulke dingen zijn vaak ook niet echt prettig om te zien hoor, dat wil je eigenlijk helemaal niet. dan die auto’s, nee geen begrafenis auto’s, want ze gaan niet naar het kerkhof om te begraven natuurlijk dat zij n wel degelijk lijk wagens, maar met alle materiaal aan boord om een lichaam op te halen, en naar de plek te brengen waar de autopsie plaats gaat vinden, of in afwachting van dat, de koelcel in geschoven wordt,… en, Eileen,…. wanneer je een lichaam”kleiner maakt”is er prima een pakketje van te maken hoor!,… ( alleen denk ik niet dat ie zichzelf heeft ingepakt….toch? klinkt dus wel als moord!…. maar hoeft echt niet hier in de omgeving gebeurd te zijn natuurlijk, in het water neemt de stroming het zomaar ’n heel eind mee,… komt bij dat een net dood, vers gedumpt lichaam meestal dieper ligt, en begint pas na eniuge tijd te drijven,… maar goed we zullen’t nog wel horen later

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Forensisch_onderzoek


  ⚠️ Meld

 4. @Gbz69: Er is op die locatie bijna geen stroming. Er ligt een duiker onder de Ceintuurbaan en daar stroomt erg weinig door. Zeker geen pakket dat blijft drijven.


  ⚠️ Meld

 5. prima dat je je mening geeft hoor “Oneman” maar Eerlijk gezegd intresseert ’t mij niet,wat je van mijn reactie vindt, want dat is het, meer ook niet Ik had niet de intentie een romannetje te schrijven ,…dus laat die boek bespreking maar zitten hoor !
  …voor sterke verhalen moet je zowiezo niet bij mij zijn
  maar laten we het niet over onszelf hebben, en bij ’t onderwerp blijven

  @ “en ik dan”: van die duiker wist ik niet /kan ik me zo gauw niet voor de geest halen, ik dacht meer aan de mogelijkheid dat ’t via de stadskant richting almelose kanaal( of andersom), en wie weet van buiten de stad zelfs meegestroomd is, en ( juist omdat ’t een soort doodlopend stuk, met weinig stroming is, via die aftakking langszij de vondelkade in de nieuwe vecht bleef “steken”, en kwam boven drijven omdat t niet meer in beweging was ivb met de zwakke stroming… achja ’t blijft gewoon een theorie, onderzoek zal ”t verder uit wijzen,… hoop ik, voor de nabestaanden


  ⚠️ Meld

 6. @Gbz69 .. als je groot bent mag je bij de poliesie

  morgen eerst weer goed opletten hé op school
  boterham met pinda kaas wel opeten hoor 😛


  ⚠️ Meld

 7. Tjatja…. je kunt natuurlijk anderen gaan afzeiken wanneer je zelf niets te melden hebt, helaas ontbreekt ’t je aan humor , waardoor je je nogal infantiel profileert, dus steek de boterham maar in je reet… hoef je ook geen pindakaas meer te smeren, kleuter! …
  gegroet maar weer allemaal :-*:-*


  ⚠️ Meld

 8. Ik vind de reacties op Gbz69 behoorlijk overdreven.
  Iemand probeert hier wat informatie te verstrekken en hij wordt direct afgezeken. Sneu.

  Het zou maar zo kunnen dat het “pakketje” niet ter plekke in het water is gegooid, hoewel dat me wel sterk lijkt gezien het gebrek aan sterke stroming.
  Wellicht wordt hier later meer over bekend, en zo niet, dan niet.

  Sterkte voor de nabestaanden.


  ⚠️ Meld

 9. Dat er op die plek geen sterke stroming staat is waar, maar ik ben jaren vaak langs deze molen gelopen, en bij deze woonboot die ook op de foto’s staat verzamelt zich altijd veel troep in het water, juist doordat het water daar niet doorstroomt. Er lag altijd een heel plakkaat van piepschuim/plantenresten/ander afval in die hoek.


  ⚠️ Meld

 10. Het is niet mijn bedoeling bij zo’n trieste mededeling mensen persoonlijk te schofferen. Ik gaf inderdaad alleen mijn mening Gbz69.

  Mocht je nog een update hebben wat er de komende dagen gaat gebeuren lees ik het graag.


  ⚠️ Meld

 11. Fijn te om lezen dat er ook nog genoeg mensen zijn die de bedoeling van een (web)log wél begrijpen,dat is zeker een prettig begin vd dag!

  @ “Oneman”: dank voor je reactie, precies zoals je ’t zegt heb ik je commentaar opgevat,( niet perszoonlijk dus) er is ook niet mis met je mening geven, integendeel!

  Dat “Tjatja” en “Edje”het nodig vinden om mensen op dit log af te zeiken,schoot mij inderdaad even in het verkeerde keelgat. ze mogen hun puberale gedrag dan ook voor eigen rekening nemen.

  met kanttekening > WeblogZwolle:
  mensen die dit log gebruikten om mij persoonlijk af te zeiken, doen dit waarschijnlijk ook bij anderen en hebben hier naar mijn mening dan ook helemaal NIETS te zoeken, zulk gedrag geeft gewen pas( en helemaal niet als het gaat om serieuze zaken als dit)

  Wat mij betreft ronden we dit dan ook bij deze af, en gaan we gewoon over tot de orde van de dag gr, Gaby


  ⚠️ Meld

 12. Bah, wat een verschrikkelijke ontdekking. Dat mensen zo met elkaar omgaan wil ik altijd moeilijk geloven.

  En Gaby, bedankt voor de toelichting. Ik vond het ook wel een duidelijk en verhelderend verhaal.


  ⚠️ Meld

 13. Dat is ook mijn gedachte, Jolien, maar het zou kunnen zijn dat ze met gebruikmaking van het woord pakket (staat verder ook tussen aanhalingstekens) verwijzen naar hoe de melding is binnengekomen bij de politie. De tijd zal het leren wat er nu ongeveer aan de hand is…


  ⚠️ Meld

 14. @Gbz69,

  je verhaal van gister 19-07 uur,
  dat kwam bij mij over als ” wijsneus ”
  (wikipedia )

  en beetje humor 😛 mag dan wel toch ???  ⚠️ Meld

 15. Aan het bericht van Gbz69 op 19:07 was weinig mis, alleen door de openingszin ‘zoiets heet “forensish onderzoek”mensen…’ gingen ook bij mij enige stekels overeind staan. Alsof de reacties daar voor in de trend waren van “Hoe heet het alweer? Nou, ik weet het ook niet. Weet jij het?”
  Doordat er dan een verkeerde toon gezet is valt het moeilijk om de rest nog serieus te lezen. En dat was jammer van de verder toch wel aardige uitleg. Overigens hoeven de reacties voor mij niet allemaal lief en aardig te zijn. Maar dit was kennelijk iets te veel van het “goede”. De reactie van Gbz69 daarop vond ik overigens ook prima.
  Jammer alleen dat zo’n intermezzo zich voordoet bij zo’n tragisch onderwerp.


  ⚠️ Meld

 16. Wie zegt dat hij of zij in een zak lag? Verhalen verhalen. ….. laat politie zn ding doen man..al die praatjes dit dat is nog helemaal niks bekend. .. en als die al tijd in heeft moeten liggen zou er toch een vermissing zijn ergens..


  ⚠️ Meld

 17. @lady er is wel degelijk wat bekend… (lezen is ook een vak)

  feit 1: er is een stoffelijk overschot gevonden
  feit 2: persoon is door misdrijf overleden

  er hoeft niet altijd sprake te zijn van een vermissing.


  ⚠️ Meld

 18. @Gbz69: ik vond je verhaal duidelijk en wat anderen er ook van mogen vinden; je hebt ’t mooi gezegd, de meesten hier begrijpen precies wat je zegt en misschien is het voor sommigen ook nog duidelijker dan wat de politie meestal aan commentaar levert. Top!


  ⚠️ Meld

 19. “Als je dood bent en je lichaam wordt in een verpakking gevonden, heb je dat doorgaans niet zelf gedaan”, zegt een woordvoerder van de politie.

  Beetje twijfels of het wel gepast is om het zo te zeggen als politie zijnde, maar het geeft dus wel aan dat het wel degelijk om een misdrijf gaat.

  Bron


  ⚠️ Meld

 20. Sorry, sterkte voor de nabestaanden? Dit is een louche figuur die zich bezig hield, niet met
  vaderschap of werken from 8 till 5.

  Beetje dom in zo’n sloot te dumpen.


  ⚠️ Meld

Reageer