Opening Kindcentrum De IJsselhof

Zwolle – Op maandagmorgen gingen voor het eerst in dit nieuwe schooljaar de deuren open van het Integraal Kindcentrum De IJsselhof, aan de Staatssecretarislaan in Zwolle Zuid. Het centrum werd officieel en feestelijk geopend door Linda Morssinkhof, Algemeen Directeur Primair Onderwijs van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio en Marja Heerdink, directeur van Integraal Kindcentrum De IJsselhof. Hierbij werd het het nieuwe naambord onthuld,  en het logo bekend gemaakt.

 

ikc_ijsselhof_geopend_01_s.jpg

Foto: J. Beumer 

 

Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) ontwikkelt samen met kinderopvangorganisatie Doomijn basisscholen tot Integrale Kindcentra (IKC).  Een Integraal Kindcentrum is een plek waar kinderen van nul tot en met twaalf jaar de hele dag kunnen leren, spelen en zich kunnen ontwikkelen. Een Integraal Kindcentrum kent een nauw op elkaar afgestemd aanbod van onderwijs, kinderopvang en buitenschoolse activiteiten. Met de opening van Integraal Kindcentrum de IJsselhof gaat het eerste Integrale Kindcentrum van start. In september volgt, gelijktijdig met de opening van het nieuwe schoolgebouw, Kindcentrum Het Festival in Stadshagen.

Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) gaat samen met kinderopvangorganisatie Doomijn basisscholen ontwikkelen tot Integrale Kindcentra (IKC). Een integraal kindcentrum is een plek waar kinderen van nul tot en met twaalf jaar de hele dag kunnen leren, spelen en zich kunnen ontwikkelen. Een integraal kindcentrum kent een nauw op elkaar afgestemd aanbod van onderwijs, kinderopvang en buitenschoolse activiteiten, en gaat daarmee een flinke stap verder dan de van oudsher bekende, brede school. Een brede school voorziet in verschillende voorzieningen voor kinderen; zoals kinderopvang en buitenschoolse opvang, in een integraal kindcentrum werken deze verschillende disciplines gezamenlijk aan dezelfde doelen, in hetzelfde klimaat en vanuit één gezamenlijke pedagogische en educatieve visie. 

 

Het Integraal kindcentrum werkt vanuit haar visie actief aan een positie in de wijk en werkt aan het onderhouden en uitbouwen van relaties in de wijk. Het integraal kindcentrum krijgt hiermee als centrale ontmoetingsplek en pedagogische voorziening een belangrijke functie in de omgeving van de school. Hiertoe gaat het integraal kindcentrum zelf actief op zoek naar betekenisvolle relaties met wijkbewoners en wijkorganisaties. 

 

Het integraal kindcentrum zal daarbij een belangrijke rol in het gemeentelijk jeugdbeleid spelen. Daarom zal waar nodig en mogelijk het team worden aangevuld met professionals uit recreatieve-, welzijns-, (opvoed) ondersteunende- of (jeugd)hulpverleningsdisciplines. De op Het Festival en De IJsselhof ontwikkelde aanpak zal in de toekomst worden gebruikt om ook op andere basisscholen van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio de ontwikkeling van Integrale Kindcentra  vorm te geven.

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dat hebben veel scholen toch al, de kinderopvang op school. En wat moet ik me voorstellen met de hele dag leren van 0 tot 12? Is dat een uitbreiding van de peuterspeelzaal voor school? Daar brengen steeds meer ouders hun kinderen al niet eens meer naar toe. Of is dit gewoon kinderopvang? Beetje vaag vind ik.


    ⚠️ Meld

  2. nu duurt het vast niet lang meer dat kinderen er ook kunnen slapen dan hoeven ouders zich niet meer te bemoeien met de opvoeding dat doet de school wel>:(>:(>:(>:(>:(>:(


    ⚠️ Meld

Reageer