Anglia Summer School primeur voor Zwolle

Zwolle – Maandagmorgen startte in Zwolle de Anglia Summer School. 28 leerlingen, waaronder kinderen van expats, begonnen maandag aan een opleiding om hun Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Wethouder Filip van As was bij de start van de ‘Engelse week’ aanwezig. De Summer School wordt in de week van 19 tot en met 23 augustus in het Thomas a Kempis college aan de Schuurmanstraat gehouden. Zwolle is één van de dertien plaatsen in Nederland waar de Summer School plaats vindt.  

 

dsc_0077.jpg

Eigen foto 

 

Scholieren uit de Hanzestad en omgeving kunnen zich hier vijf dagen lang in Britse sferen wanen door zich helemaal in de Engelse taal en cultuur te dompelen. Anglia Summer School bestaat al tien jaar in Nederland en krijgt nu ook in Zwolle voet aan de grond. Door de samenwerking met Thomas a Kempis kunnen kinderen tussen de 10 en 18 jaar van alle scholen uit de regio hun Engels verbeteren middels de succesvolle Anglia methode. Hierin krijgen de deelnemers ‘s ochtends les. In kleine groepjes met leerlingen van ongeveer gelijke leeftijd en niveau wordt gewerkt aan Engelse grammatica en vocabulaire.

In de middag is het tijd voor “English in Action!”.  In het  middagprogramma wordt gewerkt aan taalontwikkeling tijdens allerlei activiteiten op het gebied van sport, spel, toneel en muziek.

 

Leerlingen die goed zijn in Engels kunnen tijdens de Summer Schools extra uitgedaagd worden terwijl anderen die moeite hebben met de taal kunnen werken aan hun taalontwikkeling, allemaal op hun eigen niveau. Anglia Summer School is een dagprogramma, eind van de middag gaan de deelnemers naar huis.

 

Anglia Network Europe is een actief internationaal netwerk van 350 scholen. De Anglia-scholen besteden extra aandacht aan het leren van Engels met behulp van het Anglia stap voor stap systeem. De laatste jaren is de animo voor het Anglia concept flink gestegen, mede door de veranderde eisen voor het eindexamen. Engels is een kernvak geworden, waardoor leerlingen in het havo en vwo vanaf schooljaar 2012/2013 maximaal één vijf als eindcijfer (het gemiddelde van het schoolexamen en centraal examen) mogen  behalen voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde.

 

Meer informatie over de Anglia Summer School is te vinden op www.anglianetwork.eu

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Na het lezen is mij de toegevoegde waarde nog nietduidelijk geworden. Of zijn de reguliere lessen Engels tegenwoordig niet aantrekkelijk en of voldoende?


    Maak melding

  2. Die van As heeft net zo’n grijns als Rutte. Ik zag dit ook al in een ander topic.

    @Engeltje Het zal eerder aan de inzet/niveau van de leerlingen liggen, dan aan het reguliere aanbod, dat dit nodig is.

    Zo kreeg ik ooit in de brugklas voor Engels een 3 bij het kerst-rapport. Dat kwam, omdat er door mij niet geleerd werd. Dat is later helemaal goed gekomen, ik heb een tijdje wat bijles van mijn moeder gehad, verder niets.


    Maak melding

Reageer