Slachtoffer Nieuwe Vecht overleden door misdrijf

Zwolle – Het dode lichaam  dat zondagmiddag in Zwolle uit het water van de Nieuwe Vecht is gehaald, is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldde de politie maandag. De Mobiele Eenheid doet maandagmiddag onderzoek in de omgeving van oliemolen De Passiebloem bij de Nieuwe Vecht.

19-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_07.jpg

Het is niet bekend waarnaar de politie precies op zoek is. Een woordvoerder kon ook nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer, ook niet of het gaat om een man of een vrouw. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt het lichaam. Ook is er een buurtonderzoek gehouden door agenten om eventuele getuigen te spreken. Leden van de ME (Mobiele Eenheid) hebben langs de oevers gezocht naar eventuele sporen. Of er iets is gevonden watt te maken heeft met dit misdrijf is niet bekend, in totaal waren er 24 agenten op de been.

19-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_08.jpg

 19-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_09.jpg 

 19-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_12.jpg 

Via ‘Lees verder’ meer foto’s 

19-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_10.jpg
19-08-2013_onderzoek_in_de_nieuwe_vecht-passiebloem_11.jpg
 
pd_dood_lchaam_nieuwe_vecht-1.jpg 
Artikel delen:
Reacties 20
 1. Geruchten gaan dat er aan de kant van het fietspad, naast de molen, iemand in het water is gedumpt geweest. Er zal kennelijk een aanleiding zijn om verder te zoeken naar meer ‘sporen’.


  ⚠️ Meld

 2. Het is wel bekend waarnaar de politie op zoek is ! alleen wil de politie het de burgers nog niet vertellen wat ze zoeken ! (maar het zal wel om het moordwapen zijn.) Als de politie niet zou weten wat ze zochten … kon dat wel erg lang gaan duren !)


  ⚠️ Meld

 3. Dat hoeft helemaal niet, Marco Cremer. Een sporenonderzoek is gericht op het vinden van alles dat met het misdrijf te maken kan hebben. Dat kan een schoenafdruk zijn, spullen van slachtoffer of dader enz.


  ⚠️ Meld

 4. @Marco Cremer Ik mis je pointe. Ik lees dit:

  Het is niet bekend waarnaar de politie precies op zoek is. (…) Leden van de ME (Mobiele Eenheid) hebben langs de oevers gezocht naar eventuele sporen.

  Ik begrijp wel dat het moordwapen een van de zaken is waar de politie naar op zoek is, maar kan me ook voorstellen dat ze naar andere sporen zoeken. Zoals de plek waar het lichaam in het water is gelegd. Het lijkt mij niet waarschijnlijk dat iemand die een lichaam inpakt het moordwapen op dezelfde plek dumpt, maar dat weet je natuurlijk nooit. Wat mis ik volgens jou?
  Het is een treurige zaak. Ik hoop in ieder geval dat de politie snel klaarheid kan brengen.


  ⚠️ Meld

 5. Helaas zit er nog geen schot in de zaak:

  (De Stentor) Politie tast in duister bij Zwols moordonderzoek

  Geplaatst op:21 augustus 2013 Laatste update:21 augustus, 08:21

  ZWOLLE – De politiemedewerkers die zondag en maandag de oevers van de Nieuwe Vecht uitkamden in verband met de vondst van een verpakt stoffelijk overschot in het water, zijn dinsdag niet teruggekeerd voor nog meer sporen- en buurtonderzoek.

  Volgens een woordvoerder van de politie zijn er meerdere vondsten gedaan maar is het nog maar zeer de vraag of die verband houden met het aangetroffen lichaam. De politie wacht op de resultaten van onderzoek van de vondst door de forensisch specialisten van het NFI. De identiteit van het slachtoffer van een misdrijf is onbekend.  ⚠️ Meld

 6. Naar wat ik heb vernomen gaat het om een vrouw van rond de 27 jaar oud. Een aardig vrouwke die niemand kwaad deed.

  Helemaal zeker weet ik het niet omdat er bij zulke gebeurtenissen de raarste dingen gespeculeerd worden. echter is die desbetreffende vrouw al een aantal dagen vermist en op haar facebook staan berichten met gecondoleerd en rust zacht.

  Hoop dan ook dat de zaak snel opgelost word, dan wel een doorbraak vind. Wil de familie bij deze ook sterkte wensen.  ⚠️ Meld

 7. wat ik niet snap is dat het lichaam intact was maar dat er niet vastgesteld kan worden of het om een man of een vrouw gaat.
  ik bedoel, in feite zou je bij een compleet lichaam toch vrij snel kunnen zien of het om een mannelijk of vrouwelijk lichaam gaat??

  lijkt mij eerder een kwestie van niet willen vertellen tot er voldoende duidelijkheid is om met een concreet verhaal naar buiten te treden.

  hoe dan ook, vervelende dan wel tragische gebeurtenis!


  ⚠️ Meld

 8. Dame@: De regel waar ik op reageerde is : Het is niet bekend waarnaar de politie precies opzoek is. (deze regel word afgesloten met een punt. dus alles wat daarna komt, heeft daar niet direct betrekking toe !)


  ⚠️ Meld

 9. Ik las het ook Badoo, sterker nog, ze schrijven er in het ad al over al ‘hij heeft de vrouw vermoord en daarna ingepakt en in het water gedumpt’ niet over ‘zou hebben’, nee ‘heeft’….vreselijk verhaal natuurlijk.


  ⚠️ Meld

Reageer