Tai Chi Centrum naast station in Zwolle

Zwolle – In het voormalig postkantoor naast het station komt een Tai Chi Centrum. Met het openen van de deuren van haar eigen centrum gaat een droom van de meervoudig Europees Kampioene Judith van Drooge in vervulling: "Ik zocht een plek waar mensen de meditatievorm in actie kunnen leren, op tijden die zij zelf kiezen. Dankzij deze ruimte aan de Westerlaan 51 is dat mogelijk."

 

In het Centrum kunnen mensen door de week doorlopend trainingen volgen. In het weekend is er ruimte voor gerichte Tai Chi workshops. Tai Chi is zelfverdediging, meditatie en zelfontplooiing. De Chinese sport Tai Chi is door de eeuwen heen uitgegroeid van een verdedigingstactiek tot een fysieke en mentale training. Een discipline voor coördinatie, concentratie en kracht die flexibiliteit, ontspanning en balans bevorderen. Tai Chi oefeningen versterken de spieren en het zenuwstelsel en verbeteren de bloedcirculatie. Daarmee speelt Tai Chi in op het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest.

Op zaterdag 31 augustus is er een feestelijke opening. Mensen die nieuwsgierig zijn, kunnen tijdens de open dag op 31 augustus tussen 11.00 en 21.00 uur een kijkje nemen. In de eerste week van september kunnen mensen alle soorten Tai Chi lessen gratis uitproberen. Na de open lesweek kost een gemiddelde les 10 euro per uur. Instromen is op elk moment mogelijk. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken of Tai Chi wat voor hem of haar is. De openingstijden van het centrum en het lesprogramma zijn te vinden op de website; www.inner-touch.nl.

De lessen bestaan uit:

– losmaakoefeningen

– houdingsoefeningen

– polariteits-energie-oefeningen

– concentratie- /meditatieve oefeningen

– ontladingsoefeningen

– ademoefeningen

– ontspanning

Omdat Tai Chi uit zoveel verschillende stromingen bestaat zijn er ook veel diverse manieren van beoefening mogelijk. Kies zelf wat het beste bij jouw past: met of zonder ‘wapens’, meer of minder discipline, trainen voor een wedstrijd of bewegen om tot rust te komen, alles is mogelijk. Je bent van harte welkom om te komen kijken en/of meedoen tijdens de open dag op 31 augustus, de open lesweek van 2 t/m 6 september of tijdens de lezing over Tai Chi op 21 september.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Dit is zeer verstandig Tai Chi word je rustig van en dat kun je naast het station wel gebruiken als er weer eens een vertraging is


    Maak melding

Reageer