Lang zult u Wonen in Zwolle Zuid en Aa-landen

Zwolle – Lang zult u Wonen is een campagne die senioren wijst op de mogelijkheid om hun huis aan te passen en/of te voorzien van techniek, zo dat zij er ook later kunnen blijven wonen. Dat biedt niet alleen meer vrijheid en comfort voor de mensen zelf, maar het is ook belangrijk in het kader van veranderingen op het gebied van zorg.  Het project voorziet in vrijwilligers die senioren kunnen adviseren bij de mogelijkheden in hun eigen huis. Het project wordt uitgevoerd door WijZ en adviesbureau Atrivé. Zij organiseren in Zwolle een expositie en informatiebijeenkomsten in Zwolle Zuid en in de Aa-landen.

 

Het project Lang Zult u Wonen vindt in Zwolle plaats in het kader van de gelijknamige provinciale campagne. In samenwerking met de gemeente Zwolle voeren WijZ en adviesbureau Atrive een project uit waarin vrijwilligers worden opgeleid om senioren te adviseren over de mogelijkheden in hun huis. Dat advies omvat alle reële mogelijkheden op het gebied van techniek tot bouwkundige aanpassing. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de verlichting van de slaapkamer om te voorkomen dat mensen vallen, over aanpassingen in de douche of het toilet, tot het realiseren van een slaapkamer op de begane grond.

Dit project is mogelijk dankzij subsidie van  de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel. Zij investeren samen  in de woon-, leef- en werkomgeving in Zwolle-Kampen Netwerk-stad. De provincie Overijssel gebruikt daarvoor de opbrengst van de verkochte aandelen Essent.

 

Expositie en informatiebijeenkomsten

Om het brede terrein van alle mogelijkheden overzichtelijk te maken, worden er in Zwolle exposities en voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Van 10 tot en met 13 september in Wijkcentrum de Pol in Zwolle Zuid. En van 17 tot en met 19 september in wijkcentrum de Bolder in de Aalanden. Senioren zijn welkom om de expositie te bezoeken. In de expositie zijn talloze voorbeelden te zien van kleine en grote aanpassingen aan woningen: aanpassingen aan keuken en sanitair, mogelijkheden om ramen, deuren en gordijnen op afstand te bedienen en bijvoorbeeld het egaliseren van drempels in en om het huis. 

Voor mensen die meer willen weten zijn er informatiebijeenkomsten gekoppeld aan de exposities. Op vrijdag 13 september in de Pol en op donderdag 19 september in de Bolder, beide keren van 10 tot 12 uur. Deskundigen vertellen daar over de mogelijkheden van techniek en woningaanpassing en natuurlijk kunnen daar specifieke vragen worden gesteld. 

 

Persoonlijk advies

Voor mensen die meer willen weten over de mogelijkheden in hun eigen woning, zijn er adviseurs. Deze vrijwilligers zijn opgeleid om mensen thuis persoonlijk te adviseren. Zij bekijken de woning, vragen naar de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de bewoners en komen vervolgens met een persoonlijk advies voor eventuele maatregelen. Deze vrijwilligers kunnen zo nodig ook ondersteunen bij het aanschaffen en realiseren van maatregelen, of het leggen van contact met bijvoorbeeld een installateur. Mensen die daarvan gebruik willen maken, kunnen zich aanmelden tijdens te informatiebijeenkomsten, of door te bellen met WijZ, 038 85515700

 

Voor meer informatie: www.langzultuwonen.nl en www.wijz.nu/lang-zult-u-wonen

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Eerst flink sparen voor je eigen bijdrage voor de aanpassingen (en dan bedoel ik niet dat extra lampje…) anders kun je het wel schudden. >:(


    ⚠️ Meld

Reageer