Watergevecht met een jaar uitgesteld

Zwolle – Eind juli kondigden drie vrienden trots aan dat ze Het Grootste Watergevecht van Zwolle zouden gaan organiseren. Han van Delden moet slecht nieuws brengen: "We zijn wij als organisatie van dit evenement met spoed uitgenodigd bij de gemeente Zwolle. Daar kwamen we tot de conclusie dat het er zonder vergunningen bijzonder veel risico’s verbonden zijn aan het organiseren van een evenement."

Van Delden: "Het organiseren van een vergunning zou minimaal twee weken duren en daarna hebben omwonende bewoners nog twee weken om te reageren/klagen. Dit maakt het voor ons nu praktisch onmogelijk om dit evenement voor dit jaar in goede banen te leiden. Graag gaan wij komend jaar aan de slag om dit evenement zo professioneel mogelijk te organiseren en vragen daarom aan jullie om nog 13 maandjes geduldig te wachten!"

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ik ben geboren op 17-02-1949 en vraag me af of je binnenkort voor een scheet laten ook nog vergunning moet aanvragen >:( . Waar blijft de spontaniteit als je bijvoorbeeld een wijkfeest wilt organiseren. Dat kan niet meer spontaan georganiseerd worden. Want zoals gemeld moet er vergunning aangevraagd worden en daarvoor betaal je gemeenteleges. En dit laatste is voor de gemeente het belangrijkste!


    ⚠️ Meld

  2. Jammer, jammer, jammer weer. Zwolle is wat dat betreft een grote stad, maar dan vooral gezien het gelazer, gezeur en gezeik dat je met de bureaucratische overheid en “kritische” bewoners hebt. Het plezier van zo’n evenement, het afwerpen van het oubollige imago van Zwolle en het introduceren van enige progressiviteit en “ruimte” is zeer ondergeschikt aan de notie van de jaren-vijftig-“rust en reinheid”. Vergelijkbare verongelijktheid is terug te vinden in het gedoe rond dancemuziek in de binnenstad, waar René de Heer zich zo fel tegen opstelde uit name van de “ondernemers” in de binnenstad.


    ⚠️ Meld

  3. Alles leuk en aardig, maar als je het wel organiseert, zonder vergunning, en er gaat iets mis, ben je hoofdelijk aansprakelijk. Dat wil ook niemand.


    ⚠️ Meld

Reageer