Vrouw opgelicht door Brits schildersbedrijf

Ingezonden:

Helaas voor ons te laat en € 2000,00 lichter, willen wij Zwollenaren waarschuwen voor deze bedriegende Britse schilders, die de deuren langs gaan met een aantrekkelijk aanbod om uw huis goed en goedkoop te schildern en onderhoud te plegen. DOE HET NIET !

De kwaliteit van het schilderwerk is ver beneden peil en niet volgens afspraak, de onderhoudwerkzaamheden zijn niet eens uitgevoerd. Ik geloofde ze op hun woord toen ze mij vertelden dat zij klaar waren. Het schilderwerk was moeilijk te beoordelen ivm hoogglans en de zon. Echter de volgende dag was het goed zichtbaar dat er slecht geschuurd was, maar een beetje geplamuurd en helemaal geen grondverf gebruikt was, zoals afgesproken. Tijdens de ontdekking heb ik ze gelijk gebeld. De volgende dag kwamen zij kijken. Op zeer intimiterende toon erkenden zij het probleem en wilden dit oplossen. Maar omdat ik niet de hele dag thuis zou zijn, vroegen zij de huissleutel. Deze is geweigerd. Nadien niets meer van ze vernomen.

Vandaag zag ik hun busje rijden op de Westerlaan, waarschijnlijk op zoek naar nieuwe slachtoffers. Daarop heb ik besloten Weblog Zwolle in te lichten, zodat jullie er kenbaarheid aan kunnen geven. Voor ons is het te laat, maar had achteraf wel fijn gevonden als ik hiervoor gewaarschuwd was via de media dat zij actief waren in Zwolle. De politie kan er niks aan doen. De groep bestaat uit: Een kleine Britse man met een bierbuik; een rossige Britse man met sproeten, tenger van postuur. en 2 Polen. 2 bestelbusjes: een met de tekst RM R. erop en een wit busje met een Brits kenteken.

Mevr. V

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Hoe bedoeld u ? dat de politie er niets aan kan doen ! Kunnen zij echt niets voor u betekenen ? of kunnen zij dat pas … als u weet waar zij wonen ? Ik heb wel een vermoeden waar ze wonen ! (in Zwolle !)


  ⚠️ Meld

 2. Vooral de opmerking “de politie kan er niks aan doen” kan ook gelezen worden als,”de politie heeft er gewoon geen zin in”.
  Volgende week beginnen de scholen weer, ik verwacht een grote fietsverlichtingcontrole met grote inzet.


  ⚠️ Meld

 3. Een vreemd verhaal. Die mevrouw gaat in zee met een wildvreemd bedrijf dat aan de deur komt (zwart betaald?). Vervolgens laat z ze kennelijk zonder toezicht aan het werk om pas de volgende dag te gaan klagen. Het bedrijf komt direct (netjes toch), biedt aan om de fouten te herstellen (netjes toch), maar kan dat niet omdat mevrouw wederom niet thuis is en ze dus niet naar binnen kunnen.
  In het bericht wordt van alles gesuggereerd, maar weinig hard gemaakt. Wie zegt mij dat deze brief niet van een concurrerend klussenbedrijf is dat baalt dat dit bedrijfje onder hun duiven schiet?
  En nee, Zwolleeder, dit soort zaken zijn niet voor de politie en fietsverlichtingcontrole wel.


  ⚠️ Meld

 4. Ik denk ook niet dat de politie hier iets mee kan. Ze hebben werk geleverd , niet naar tevredenheid van inzender, helaas. Dus lijkt mij dit meer iets van een geschil tussen beide partijen. Maar kan mij de frustratie wel voorstellen.


  ⚠️ Meld

 5. Iemand die bij mij aan de deur iets probeert te verkopen, krijgt een heel simpel antwoord: NEE. Altijd.

  Als je iets nodig hebt/gedaan moet hebben, dan kan je toch altijd zelf op je gemak op zoek naar een goede partij? Zelf de touwtjes in handen houden en dan kan je op je gemak vergelijken, recensies opzoeken, enz… Daarnaast heb je dan vaak een duidelijk adres waar je terug kan komen. En eventueel kan je nog opletten op geschillencommissies/verenigingen waar het bedrijf bij aangesloten is.

  Iemand moet niet goed kunnen praten aan de deur, iemand moet goed zijn werk kunnen doen, dus iemand op grond van een glad praatje wat gunnen lijkt me al het verkeerde begin.

  Overigens ben ik het met Dame eens. Er wordt hier nu een bedrijf zwart gemaakt, maar er is geen zinnig woord over te zeggen of dit terecht of onterecht is. Misschien moet mevrouw (of WLZ?) zelfs nog oppassen voor smaad.


  ⚠️ Meld

 6. Dat is ook zo wardeloos in NL. Je wordt bedonderd, maakt daar melding van, en waarschuwt stadsgenoten, en kan dan ook nog beschuldigd worden van smaad 😮


  ⚠️ Meld

 7. Ik kan mij wel wat voorstellen bij het verhaal van Mevr V.

  De “engelsen met wit busje” zijn afgelopen jaren op de veluwe ook een hele plaag geweest. Die komen aan de deur met de mooiste verhalen, werken het zeer slecht af (of doen soms zelfs niets) en komen wel met 7 personen tegelijk geld opeisen.
  Bekende voorbeelden zijn het leggen van asfalt bij boeren wat vervolgens een regelrechte ramp blijkt de zijn en de boer een hoop kosten moet maken om het “asfalt” weer op te ruimen.
  Op N-veluwe (apeldoorn tot hattem) gaan de betreffende veiligheidsdiensten elkaar weer bellen als de personen weer gezien zijn in de regio.

  Goed mogelijk dat mevrouw daar ook mee te maken heeft gehad.

  Echter wel goed op te merken dat ik al verschillende zwolse schildersbedrijven heb meegemaakt die glas bestellen als je ruit kapot is en vervolgens te klein is (en een gat van 5mm opvullen met kit), absoluut niet reinigen en zeker niet schuren (ook al staat dat in een bestek), veel knoeien etc etc.
  Dat waren geen kleine bedrijfjes overigens.
  Als er een goede schilder is, mag die wel contact met mij opnemen. Moet nog een hoop gebeuren hier, maar een nette en zorgvuldige schilder is moeilijk te vinden. Ze zeggen het allemaal te zijn, maar tussen zeggen en doen zit een wereld van verschil, dat net het verschil maakt 😮


  ⚠️ Meld

 8. Is die prijsafspraak vooraf met deze dubieuze schilders gemaakt? En is vervolgens het hele huis in een dag geschilderd? Met hoeveel hebben ze er dan wel niet aan gewerkt? Normaal gesproken ben je toch een aantal dagen kwijt weet ik uit eigen ervaring. Als het een doorsnee woning betreft is het beslist ook geen koopje geweest! Misschien overdonderd door een opdringerige houding van deze heren die het voor de goede vaklui verpesten.


  ⚠️ Meld

 9. Wel degelijk lijkt hier sprake van oplichting én uiteraard ook een flink portie naïviteit.

  Een beetje Googlen leert dat na Brabant en Utrecht er nu ‘slachtoffers’ gemaakt worden in Overijssel. Ierse/ Engelse klusjesmannen laten met hun blijkbaar overtuigende babbel jaarlijks weer veel mensen geloven dat zij het veel goedkoper en beter kunnen dan de lokale aannemer en schilder. Je vindt voorbeelden over gevelreiniging en ‘schilderkunsten’

  http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/3237028/2012/04/06/Opgelicht-door-vier-aardige-schilders.dhtml

  http://www.ed.nl/regio/oirschot/ierse-klusjesmannen-weer-actief-in-zuidoost-brabant-1.3856562 en op dit forum

  http://opgelicht.forum2go.nl/heb-je-ze-ergens-gezien-t2-75.html

  De waarschuwing lijkt mij dan ook goed bedoeld en een hele dure les voor de gedupeerde familie!


  ⚠️ Meld

 10. Laat ik nog even duidelijk maken dat ik mevrouw V niet wil beschuldigen van smaad, maar ik wil wel aangeven dat dit een eenzijdig verhaal. Objectief bekeken kan je met deze informatie niet zoveel. In theorie kan er ook gewoon een geschil zijn en wordt er zo een bedrijf beschadigd.

  Maar, uitgaande van het feit dat bovenstaande informatie klopt, bevestigt het mijn houding tav verkopers aan de deur: altijd NEE. Als ik een schilder zoek, ga ik zelf wel lekker op onderzoek uit.


  ⚠️ Meld

 11. zouden die gasten te veel water bij dat werfje hebben gedaan of waren die beetje bezopen tijdens hun werk???
  Apart verhaaltje hoop dat die mevrouw dat geld toch ooit vergoed krijgt!


  ⚠️ Meld

 12. Pow, wat een zure reacties af en toe! Typisch Zwolsch, bij ons gaan ze daar veel positiever mee om. Wees blij dat mevrouw hier waarschuwt! Aan de andere kant mag Zwolle blij zijn met dit soort bewoners die meteen zuur reageren, dat zijn de mensen die wel zeuren, maar ook betalen. En daar houden ze in Zwolle wel van, kan er weer een bruggetje van anderhalf miljoen tegenaan. Of een moie ABN toren. Nee, in Zwolle, daar moet je zijn. Boertjes die stad proberen te spelen, myself incluis 🙂


  ⚠️ Meld

 13. Bij ons zijn ze ook aan de deur geweest… maar, daar ga je toch niet serieus op in? Een erkend schildersbedrijf kun je altijd achterhalen. Deze jongens niet.


  ⚠️ Meld

 14. Alle gedupeerden hebben natuurlijk voor honderden euro’s dikke pech, dat is erg jammer maar je kan er geen civiele zaak voor beginnen, zeker niet als je de mensen niet kent, geen legitimatie hebt gezien. Daarom zou de politie wel iets moeten doen, dat kan denk ik alleen bij voldoende aangiften.

  De grootste partij die tekort gedaan wordt is denk ik De Belastingdienst. Als de auto’s zo lang in Nederland rondrijden, moet volgens mij op een gegeven moment wegenbelasting betaald worden, over het inkomen moet loonbelasting worden afgedragen en over het werk BTW. Dan heb ik het nog niet over mogelijk valse kentekens, mogelijk wisselen ze die om onder de wegenbelastingclaim uit te komen. De politie moet dan mijne inziens meldingen over deze werkzaamheden onmiddellijk doorgeven aan De Belastingdienst en de Douane. Kleine moeite, groot plezier.

  Maar wacht even, we wonen in Nederland: als je zelf De Belastingdienst belt en zegt dat ze voor een bedrag bij je hebben gewerkt, pas dan op dat De Belastingdienst niet tegen je zegt dat jij de loonbelasting nog moet betalen omdat de “schilders” bij je in dienst geweest zouden zijn.

  Kopen aan de deur kan natuurlijk wel, maar alleen als je sterk in je schoenen staat. Deze mensen hebben een vlotte babbel en voor je het weet geven ze je het gevoel dat je ergens aan vast zit. Die ladder staat heel snel tegen de muur! Heb je zelf niet een vlotte babbel, begin dan nooit aan kopen aan de deur!

  Als je een verkoper wel ziet zitten en je houdt wel van een gokje, zorg dat je eerst een overeenkomst hebt voordat gestart wordt, zorg dat op de overeenkomst alle bedrijfsgegevens staan, maak een kopie van de legitimatiebewijzen en zeg dat je een dag of wat later pas tekent en voordat je tekent kijk je op internet het bedrijf na. Niet legitieme bedrijven zullen snel afhalen als je ze dit vraagt. Ook legitieme bedrijven kun je om referenties in de buurt vragen. Kies je voor zwart werk dan heb je meer risico, zorg dan dat je eerst persoonlijk contact hebt gehad met 2 of 3 klanten waar ze eerder geweest zijn.


  ⚠️ Meld

 15. Ik heb ze idd een maand geleden ongeveer ook in berkum gezien al scheeuwend naar elkaar en viel toen inderdaad de taal erg op!
  (waarschijnlijk opzoek naar slachttoffers)!!!
  dus oppassen mensen!


  ⚠️ Meld

 16. Op dit moment is er een auto met Brits (?) kenteken (er staat geen land op de kentekenplaat, is dat niet verplicht?) in de Zonnebloemstraat, naast de zijingang van OBS Het mozaïek. Er is een man met schilderwerk bezig.

  Misschien kan iemand van de politie de papieren eens gaan controleren?


  ⚠️ Meld

 17. laatst kwam er ook al een knakker aan de deur van een beveiligingsbedrijf. met de opmerking dat we er onlangs vast over gehoord en gelezen hadden dat ze onderzoeken deden….. leek me ook geen zuivere koffie. deze kerel had een noordafrikaans uiterlijk…..


  ⚠️ Meld

 18. Dit soort figuren zoekt doelbewust hun slachtoffers uit en hebben eerst mooie praatjes, maar als het er op aan komt leveren ze broddelwerk.
  Hier wordt al enkele jaren voor gewaarschuwd door de politie, met het verzoek om aangifte te doen in voorkomende gevallen.
  Oplichting/oplichters aanpakken is politiewerk.  ⚠️ Meld

 19. De mensen die deze luitjes laten klussen willen graag dubbeltje eerste rang. En als het mis loopt voelen ze zich belazerd.
  Waarom geen bonafide zaak ingehuurd?  ⚠️ Meld

 20. Wie nu nog niet heeft gehoord van Ierse en engelse “Travelers” die of asfalt komen leggen, of de tuin komen doen of zoals in dit geval, schilderen… die volgt de uitzendingen op de tv niet, en leest geen nieuws.
  In de winter wonen ze in hun thuisland en rond het voorjaar trekken ze massaal richting het vaste land, zoeken standplaatsen op campings, en geloof me, je wilt ze niet op je camping, normen en waarden gelden alleen binnen de traveler community en daarbuiten is het oplichten wie je oplichten kan.
  Vaak zijn er wel series op discovery en of TLC, of zoek maar eens op google naar travelers uit ierland of engeland.
  Als deze mensen aan je deur komen, Nee verkopen, en als ze een intimiderende dreigende houding aannemen even dreigen met politie, want daar zijn ze wel bang voor.


  ⚠️ Meld

 21. JJR en suze, lijkt er toch op dat ze niet super goedkoop zijn. Uiteindelijk worden ze gewoon belazerd en daar zit niemand op te wachten. Noem het naïef maar uiteindelijk is de oplichter gewoon fout bezig!


  ⚠️ Meld

 22. Bericht door Zwollenaarisback, op 21 augustus 2013 om 09:49
  JJR en suze, lijkt er toch op dat ze niet super goedkoop zijn. Uiteindelijk worden ze gewoon belazerd en daar zit niemand op te wachten. Noem het naïef maar uiteindelijk is de oplichter gewoon fout bezig!

  Neem jij een colportage (engelse) schilder voor een klus?


  ⚠️ Meld

 23. @JJR het maakt niet uit hoe naïef of knieperig iemand is, de oplichter is fout. Zo’n opmerking is als zeggen dat het iemands eigen schuld is als zijn fiets is gejat, had hij maar goed slot moeten zetten. Dat is ook de schuld van de dief, niet van de eigenaar.

  Walgelijk om het slachtoffer de schuld te geven.


  ⚠️ Meld

 24. Bericht door Japser, op 21 augustus 2013 om 13:50
  @JJR het maakt niet uit hoe naïef of knieperig iemand is, de oplichter is fout. Zo’n opmerking is als zeggen dat het iemands eigen schuld is als zijn fiets is gejat, had hij maar goed slot moeten zetten. Dat is ook de schuld van de dief, niet van de eigenaar.

  Walgelijk om het slachtoffer de schuld te geven.

  De rechter maakt uit als iemand een oplichter is en niet jij. Walgelijk wat een domme redenatie.


  ⚠️ Meld

 25. Bericht door Japser, op 21 augustus 2013 om 14:11

  En daarbij is het ‘De rechter maakt uit OF iemand een oplichter is’

  Japser heb geen studiefinanciering gehad dus met alleen L.O. is het niet slecht.:)


  ⚠️ Meld

 26. Ik zou de belastingdienst bellen voor die mevrouw die ze heeft laten schilderen, u wilt door zwart uitgevoerd werk belasting ontduiken en vervolgens gaan klagen, een aanslag en boete voor deze mevrouw zou op zijn plaats zijn. Blij dat ze geen plezier heeft van het geleverde werk, eigen schuld dikke bult …


  ⚠️ Meld

 27. Oplichters zijn het. Het is mij ook overkomen afgelopen week. Naïef meegesleurd in een verhaal waar ik nooit in zou trappen, maar wat toch gebeurd is. Met mooie praatjes komen ze bij je aan de deur. Ze zouden de buitenkant van mijn huis schilderen en renoveren voor een mooie prijs. Omdat het al niet goed voelde heb ik getracht de deal te cancellen, maar door niet aanwezig te zijn bij mijn woning hebben ze de kans gezien gewoon te beginnen. Staan er ineens 2 Polen (?) op een ladder in de stromende regen je huis wit te kalken met latex. De aannemer, ene Andy met rood haar slechte tanden en een bierbuik behandelt de 2 als slaven. Human traficking sluit ik hierbij niet uit. Door fel met hem in discussie te gaan heb ik de boel kunnen middelen en ze weg kunnen sturen. De sfeer was hierbij op z’n zachts gezegd vrij intimiderend. Daarna waren ze ook gelijk vertrokken. Trap er niet in, het zijn Crooks die rondrijden in een witte Peugeot Partner met groene kentekenplaat met zwarte letters JR 250 .. Op de zijkant staat in blauwe letters: Smith’s Rengj?ring 99 266 408


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.