Echtpaar Huisman – Ernst 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Huisman-Ernst waren op maandag 19 augustus 65-jaar getrouwd. Wethouder Eric Dannenberg bracht het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg als cadeau een aantal Iris cheques.

 

19-08-2013_echtpaar_huisman-ernst_65jr_getrouwd_02.jpg 

 

De heer Lubbert Huisman, is geboren op 29 januari 1925 te Steenwijk. Mevrouw Femmigje Ernst (roepnaam Femmy),werd geboren op 12 augustus 1926 te Wanneperveen. Zij zijn getrouwd op 19 augustus 1948 te Steenwijk. De heer Huisman was de broer van de vriendin van mevrouw (Zwaantje). Zij kwam altijd bij Zwaantje thuis en ontmoette zo haar man. De eerste afspraak in het openbaar was met een boottocht van de kerk, toen werd dus bekend dat ze verkering hadden. Tijdens de boottocht  regende het en zaten beiden samen onder een jas. Dominee Selles kwam er toen aangelopen, keek onder de jas en vroeg: ‘zijn jullie aan het kennis maken of hebben jullie al kennis gemaakt? Het echtpaar wilde altijd graag een groot gezin hebben en dit gebeurde ook: twaalf kinderen geboren, waarvan er nog negen in leven zijn. Het echtpaar heeft 21 kleinkinderen en 24 achterkleinkinderen. Na het trouwen hebben zij gewoond in Willemsoord, Steenwijk, Zwolle, Hasselt en opnieuw in Zwolle.

 

19-08-2013_echtpaar_huisman-ernst_65jr_getrouwd_03.jpg

 

19-08-2013_echtpaar_huisman-ernst_65jr_getrouwd_01.jpg 

De heer Huisman heeft bij verschillende bedrijven gewerkt als de Nederlandse spoorwegen, de Waterleiding maatschappij en Philips. Mevrouw was dienstmeisje.

 

Hobby van meneer: vooral puzzelen en van mevrouw: vooral lezen.

Femmy Ernst ging vroeger altijd met heel veel plezier naar school vroeger. Lievelingsvak was lezen. De meester zei: ‘jij leest geen boeken, je verslindt ze!’

 

Ze leest nu nog altijd veel. Nam vroeger uit de bibliotheek van school een boek mee naar huis, nu vanuit de bibliotheek van Berkumstede, het verzorgingshuis waar ze nu al weer 19 jaar samen wonen.

Er was vroeger geen geld om nog andere opleidingen te volgen, en toen is zij na de lagere school gaan werken als dienstmeisje. Ze vond het jammer dat ze niet de mogelijkheid had om door te leren, had graag voor ‘zuster’ willen leren.

De heer Huisman heeft al heel lang last van astma, ook lopen gaat eigenlijk niet meer. Mevrouw heeft diabetes, en twee jaar terug een hartoperatie ondergaan:twee omleidingen gekregen.

Beiden voelen steeds meer allerlei beperkingen van hun ouderdom. Maar dankbaar dat ze dit samen mogen beleven, dat de Here hen dit geeft.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer