Voorlichting mindfulness voor mantelzorgers

Zwolle – Speciaal voor mantelzorgers is er dinsdagavond 27 augustus een voorlichting over mindfulness. De voorlichting wordt georganiseerd door Mindfit in samenwerking met Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en wordt gehouden in het gebouw van Dimence, Burgemeester Roelenweg 9 in Zwolle, van 19.45 tot 21.15 uur.

Wanneer je voor een naaste zorgt, ben je vaak vooral druk met die ander bezig: wat is goed voor hem of haar? Je bent veel aan het plannen en organiseren en voor je het weet, loop je jezelf voorbij; je vergeet het ‘hier en nu’. Niets menselijks is ons vreemd. Toch kun je met mindfulness meer aandacht aan het hier en nu schenken en daarmee ook aan jezelf.

Mindfulness, in het Nederlands vertaald als ‘opmerkzaamheid’, kan je helpen om meer bewust te zijn wat er allemaal bij jezelf gebeurt. En daar dan vervolgens niet aan voorbij te lopen. Je leert een pas op de plaats te maken: wat gebeurt er nu, wat wil ik nu, welke keuzes kan en wil ik maken?

In de voorlichting legt mindfulnesstrainer Leon van der Meer uit wat mindfulness is en hoe dit mantelzorgers kan ondersteunen. Ook doen de aanwezigen enkele oefeningen om zelf te ervaren wat mindfulness voor hen kan betekenen. Aanmelden voor deze avond kan bij: Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!, info@zwolledoet.nl of telefonisch via 038-422 52 00.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer