Zwolse Upgrades voor kinderen in Malawi!

Zwolle – 45 studenten van ROC Menso Alting krijgen 28 augustus de uitdaging om in actie te komen voor kinderen in Malawi. In een paar uur tijd verdiepen ze zich in de leefsituatie van jonge kinderen in Malawi en bereiden ze opvallende acties voor, zogenaamde Upgrades, die ze ’s middags uitvoeren in de binnenstad van Zwolle.

upgrades.jpg

Een goede start is niet vanzelfsprekend voor kinderen in Malawi. Ondervoeding en ziektes als Aids en malaria maken kinderen kwetsbaar en zorgen ervoor dat velen de leeftijd van 5 jaar niet halen. Ontwikkelingsorganisatie Red een Kind voert programma’s uit om kinderen en hun ouders in deze eerste levensfase te ondersteunen. De studenten van ROC Menso Alting gaan 28 augustus voor Red een Kind aan de slag.

De opvallende acties die de studenten uitvoeren zijn zogenaamde Upgrades. Een upgrade is altijd positief en draagt bij aan een betere wereld. Bij deze acties wordt het publiek actief betrokken. Zo kunnen Zwollenaren hun blauw (geverfde) vingers op een groot spandoek zetten of een plantje planten in een groentetuin. Ook wordt er samen met het publiek een grote peuterspeelzaal gebouwd van honderd dozen. Per ‘handtekening’, ‘plantje’ en ‘bouwsteen’ doneert Upgraden 1 euro voor Red een Kind.

Het is al de tweede keer dat 2e jaars studenten Verpleging en Verzorging van ROC Menso Alting de stad gaan veroveren met positieve Upgrades. Vorig jaar werden 400 Zwollenaren betrokken bij ludieke acties voor Serious Request. Filmpjes van deze (en andere) acties zijn te vinden op www.upgraden.nu.

Artikel delen:

Reageer