Schrijver van Huijstee naar de Campherbeek

Zwolle – Dinsdag 27 augustus arriveert kinderboekenschrijver Maurits van Huijstee per supersonische fiets op OBS de Campherbeek in Zwolle om zijn nieuwe boek te promoten en geld in te zamelen voor de WakaWaka Foundation. Maurits van Huijstee fietst van Maastricht naar Groningen voor het goede doel en ter promotie van deel II van zijn verhaal, Diego Zonnesteek & De terugkeer van de adelaar.

persfoto_-_maurits_van_huijstee_in_de_diego-zonnesteek_fiets.jpg 

Van deel I, Diego Zonnesteek & De magische bril, zijn inmiddels meer dan 5.000 exemplaren verkocht. Het verhaal van Diego Zonnesteek (9-14 jaar) is – in een heeeele kleine notendop – een spannend verhaal over de weg naar een duurzame aarde die draait op hernieuwbare energie. Begin 2014 volgt het derde en laatste deel.

Schrijven over duurzaamheid is één ding, duurzaam doen is een tweede. Daarom fietst Maurits van 18 augustus tot en met 1 september van Zuid- naar Noord-Nederland in een supersonische fiets (met dank aan Sinner Bikes!). Tijdens deze fietstocht leest Maurits van Huijstee voor op scholen. Tegelijkertijd doet hij een duurzaamheidsquiz, vertelt hij over de WakaWaka Foundation en laat de WakaWaka lamp zien. Van ieder boek dat tijdens deze tour wordt verkocht, gaat € 5,- naar de WakaWaka Foundation.


Per dag lopen meer dan 16.000 mensen in ontwikkelingslanden ernstige brandwonden op vanwege het gebruik van gevaarlijke, dure kerosinelampen. De WakaWaka Foundation geeft hen de WakaWaka lamp, een lamp die oplaadt op zonne-energie. In juni ging de stichting naar Haïti om aan de slachtoffers van de aardbeving 12.000 WakaWaka lampen uit te delen. Het voorlezen en het bijbehorende programma op de Campherbeekschool in Zwolle vindt plaats op dinsdag 27 augustus, vanaf 13.00 tot ongeveer 16.00 uur. 
Voor een interview tussen de schrijver en zijn alter ego, zie www.diegozonnesteek.nl/fietsen-voor-licht.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer