Identiteit van stoffelijk overschot bekend

Zwolle – Het zondagmiddag 18 augustus 2013 aangetroffen verpakte stoffelijk overschot in de Nieuwe Vecht is geïdentificeerd. Het slachtoffer is een 27-jarige vrouw uit Ermelo. Haar identiteit is door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vastgesteld.

De vrouw kwam vermoedelijk door een misdrijf om het leven. Die zondagmiddag werd haar verpakte lichaam aangetroffen in het water nabij de woonboot achter windmolen De Passiebloem, tussen de Vondelkade en de Boerendanserdijk. Hebt u iets gezien of gehoord dat mogelijk verband houdt met dit misdrijf? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. De Mobiele Eenheid zocht maandag 19 augustus in en aan het water van de Nieuwe Vecht (tussen De Passiebloem en de Turfmarkt) naar mogelijke voorwerpen / aanwijzingen gezocht. Die middag startte ook een eerste buurtonderzoek in de wijken in de directe omgeving van de Nieuwe Vecht. Een team grootschalige opsporing onderzoekt dit misdrijf.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Het feit dat iemand ingepakt was, doet vermoeden dat er van een misdrijf sprake was. Theoretisch hoeft dat natuurlijk niet. Iemand kan een natuurlijke dood zijn gestorven of een ongeluk hebben gehad, waarna anderen besloten het lichaam om de een of andere duistere reden te laten verdwijnen. Beetje vergezocht, maar je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt. In ieder geval moet justitie er rekening mee houden, tenzij ze duidelijke sporen van geweld hebben aangetroffen.


  Maak melding

 2. Geen enkele, Pauze. Ik reageer hier op de vraag waarom er nog “vermoedelijk” bij misdrijf staat. Dat valt te verklaren uit de grote voorzichtigheid met oordelen in ons rechtssysteem. Daar heeft niet iedereen last van… Overigens heb ik die naam ook gelezen. Triest voor de dame zelf en voor haar nabestaanden.


  Maak melding

 3. er is zeker sprake van een misdrijf een lijk kan zich zelf tog niet inpakken ze hebben haar gewoon in het water gedumpt . ik hoop dat ze er snel achter komen wie de dader of daders zijn .ik wens de fam heel veel sterkte met dit grote verlies van hun kind. het is erg triest dat dit is gebeurt .geen woorden voor


  Maak melding

 4. Johnny Jonez zoek een leven gek !!!Dat meisje is vermoord en jij maakt zo’n flauwe grap ,,bah t zal je zusje,moeder of kind maar wezen …niet grappig !>:(


  Maak melding

 5. Toch ingewikkelder dan het eerst leek. Ik ben benieuwd wat de rechter morgen beslist. (bron: RTV Oost)

  “Verdachte uit Zwolle moet vrij nu doodsoorzaak vrouw onbekend is”

  De man uit Zwolle die ervan wordt verdacht dat hij een 27-jarige vrouw uit Ermelo om het leven heeft gebracht, moet direct worden vrijgelaten. Dat verzoek deed de advocaat van de man vanmorgen bij de rechtbank in Zwolle.

  Volgens advocaat Wolting uit Zwolle is er onvoldoende bewijs voor moord of doodslag. Vrijdag ontving hij een onderzoeksrapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het instituut heeft de exacte doodsoorzaak niet vast kunnen stellen.

  Mogelijke overdosis drugs

  Het NFI noemt vier mogelijke doodsoorzaken. Eén daarvan is een overdosis drugs. Wolting vindt dat een plausibele verklaring, gezien de hoeveelheid amfetamine in het bloed van het slachtoffer. “Mijn cliënt zit nu 3,5 halve maand vast. De doodsoorzaak is nog steeds niet bekend. Er is onvoldoende verdenking om hem nog langer vast te laten zitten”, vindt Wolting.

  De rechters schorsten de zitting vanmorgen een half uur om zich te beraden over het verzoek tot vrijlating. Dat bleek niet genoeg. “Morgenochtend hoor ik de beslissing van de rechtbank”, zegt Wolting. Op de zitting werd ook duidelijk dat een instituut in Maastricht de doodsoorzaak gaat onderzoeken. “Een soort van second opinion”, zegt Wolting.

  Gevonden in de Nieuwe Vecht

  Het lichaam van de vrouw werd op zondag 18 augustus gevonden in het water van de Nieuwe Vecht bij molen De Passiebloem, vlakbij het huis van de verdachte. Het lichaam was verpakt tot een soort pakket.

  De verdachte werd bijna een week later aangehouden. Hij ontkent dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht. In paniek zou hij het lichaam hebben verpakt en in het water hebben gegooid.  Maak melding

 6. En uitspraak: vrijspraak. (bron: RTV Oost)

  Verdachte moord op vrouw bij Passiebloem Zwolle vrijgelaten

  De man die was opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Zwolle, 18 augustus dit jaar, is weer op vrije voeten. De rechtbank heeft de voorlopige hechtenis opgeheven. Gisteren vroeg de advocaat van de verdachte daar om omdat onzeker is of de vrouw wel is vermoord.

  Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan niet met zekerheid zeggen waardoor de vrouw om het leven is gekomen. Verwurging, verstikking, verdrinking of een overdosis behoren volgens het NFI allemaal tot de mogelijkheden. Ook ingewonnen advies bij The Maastricht Forensic Institute heeft nog geen volledige duidelijkheid gegeven.

  Om een verdachte langere tijd vast te zetten, moeten er sterke aanwijzingen zijn dat deze verdachte betrokken is geweest bij een ernstig strafbaar feit zoals moord of doodslag. Die aanwijzingen moeten meer zijn dan alleen een verdenking. Omdat de forensisch deskundigen geen uitsluitsel kunnen geven, oordeelt de rechtbank dat er in dit geval niet genoeg redenen zijn om de verdachte opgesloten te houden. Hij mag daarom in vrijheid afwachten hoe de zaak verder gaat, hij blijft wel verdachte.

  Het lichaam van de 27-jarige vrouw uit Ermelo werd zondag 18 augustus gevonden in de Nieuwe Vecht in Zwolle, vlakbij molen De Passiebloem. Op 22 augustus werd een 29-jarige verdachte gearresteerd voor betrokkenheid bij haar dood. Hij was een bekende van de vrouw. De man ontkent dat hij haar om het leven heeft gebracht. In paniek zou hij het lichaam hebben verpakt en in het water hebben gegooid.  Maak melding

Reageer