Weerbaarheidstraining voor jongeren met autisme

Zwolle – Autisme Sportief organiseert in navolging van de eerdere succesvolle series weerbaarheidstrainingen Rots en Water wederom de weerbaarheidstraining Rots en Water voor kinderen en jongeren  met een autisme spectrum stoornis. Deze training cyclus van 12 trainingen zal plaatsvinden vanaf woensdag 23  oktober  2013.

21-08-2013_weerbaarheidstrainingautisme.jpg

Rots & Water is een psycho-fysiek weerbaarheidprogramma waarin jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Rots en water is een bekroond weerbaarheidsprogramma . Het is een in Nederland ontwikkeld programma en wordt inmiddels wereldwijd met groot succes onderwezen. Rots staat voor je eigen weg gaan, voor jezelf opkomen en jezelf beschermen. Water staat voor in verbinding staan met je omgeving, vriendschap en communicatie. Deze training is zeer geschikt voor zowel jongeren die wat weerbaarder moeten worden, als ook voor jongeren die (te) snel tot actie overgaan. Een combinatie van beide soort leerlingen in één groep is zeer waardevol. Hoewel de training oorspronkelijk voor jongens is ontwikkeld, is de ervaring landelijk en over de grenzen van Nederland dat ook meisjes er veel profijt bij hebben. Met name in het vergroten van weerbaarheid en incassatie-vermogen. Uit ervaring is gebleken dat met name voor jongeren met een autisme spectrum stoornis dit een geschikte training is.

Doelstellingen van de training zijn: bewustwording van eigen emoties en energie, het uiten en leren kanaliseren van emoties en energie, omgaan met spanning en spannende situaties, eigen grenzen leren aanvoelen en aangeven en inzicht verwerven in andermans grenzen, het vergroten van de concentratieboog, fysiek en mentaal incasseringsvermogen vergroten, het eigen gedrag beter leren sturen met de begrippen rots en water. Het hoogtepunt voor veel kinderen is tijdens de laatste les het doorslaan van het houten plankje. Op woensdag 23 oktober 2013 start  de eerste training van een cylus van 12. Stichting   Autisme Sportief houdt de weerbaarheidstraining in de sportzaal aan de Eifelstraat 3 te Zwolle . De pedagogische en didactisch geschoolde trainers van Autisme Sportief gaan met de kinderen de weerbaarheidstraining Rots en Water doorlopen in 12 weken. Tijdens de weerbaarheidstraining komen verschillende aspecten s aan de orde zoals: sterk staan, ademkracht, lichaamstaal, lichaamshouding, grenzen ervaren, grenzen aangeven, intuïtie, mentale kracht en fysieke kracht. De inschrijving voor de weerbaarheidstraining is geopend. Wil je ook meedoen? Er is nog plaats voor deelname. Meld je aan via info@autismesportief.nl. Neem voor meer informatie contact op met Joyce van Vliet of kijk op de website www.autismesportief.nl

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooi initiatief. Ik denk sowieso dat oosterse verdedigingssporten voor sommige kinderen met ASS heel goed kunnen zijn. Al denk ik dat dit niet voor iedereen met ASS geldt.


    Maak melding

Reageer