Aanhouding in verband met gevonden lichaam

Zwolle – Vandaag, donderdag 22 augustus 2013 is een 29-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt er van verdacht het afgelopen weekend een 27-jarige vrouw uit Ermelo om het leven te hebben gebracht en haar vervolgens verpakt in de Nieuwe Vecht te hebben gedeponeerd.

De vrouw werd zondagmiddag jl. aangetroffen in het water van de Nieuwe Vecht, achter windmolen De Passiebloem, tussen de Vondelkade en de Boerendanserdijk. Het slachtoffer en de aangehouden man kenden elkaar. Over het motief van de man is op dit moment nog niets bekend. De aangehouden man is ingesloten. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Motief… Mogelijk een ex-vriend die het niet kon verkroppen aan de kant gezet te zijn?

  Ik heb geen idee wie het slachtoffer is en ik zal haar dan ook niet kennen (of de vermoedelijke dader), maar ergens is dit 1 van de dingen die door mijn hoofd schieten als mogelijk motief..

 2. Evengoed wens ik de nabestaanden veel sterkte met hun verlies en hoop ik dat de dader hard aangepakt wordt. Wie het leven van een ander neemt, mag er zelf ook geen meer hebben. Ik stel voor dat deze dader (mits bewezen schuldig) de rest van zijn leven – zacht uitgedrukt – onplezierige dingen moet meemaken.

 3. Leek me nu ook niet bepaald een 'professional'. Wel vreemd dat er gewoon een of andere pipo rondloopt die daartoe in staat is. Tuurlijk weet ik dat er zulke mensen rondlopen, maar het blijft een bizar idee..

 4. Overigens inderdaad vlot om al na een paar dagen en verdachte te hebben. Laten we hopen dat ze de juiste persoon hebben aangehouden en dat er niet een onschuldig iemand hiervoor wordt aangewezen.

 5. UPDATE: Groot politie onderzoek bij woning tweede verdieping appartementen complex Borneostraat, parkeerplaats volledig afgezet, vermoedelijk is daar het misdrijf gebeurt en het stoffelijk overschot te water gelaten.

 6. jolien87, ik ben blij van niet. Moet je meegewerkt hebben aan een sporenonderzoek om te vermoeden dat het geen professional was? Ik denk dat dat vermoeden vrij redelijk is, wanneer iemand zulke sporen uit probeert te wissen in notabene een watertje bij een woonwijk in de stad. Lijkt meer een wanhoopspoging van iemand uit de buurt zonder auto.

 7. jolien87, ik ben blij van niet. Moet je meegewerkt hebben aan een sporenonderzoek om te vermoeden dat het geen professional was?

  Oh nee hoor. Maar het kon wezen dat jij meer informatie had betreffende achtergebleven sporen.
  Hoewel ik moet zeggen dat het dumpen van een lichaam in het water niet bijster slim is. Wat overigens niet wil zeggen dat ik enig andere manier van iemand ombrengen, om vervolgens het lichaam ergens te dumpen wél slim vind.

  Nog even in navolging van het bericht van Birkof eerder vandaag:
  Er is op WLZ ook een nieuwsbericht geplaatst over een onderzoek in de woning van de verdachte.
  Top dat ze zo snel iets/iemand op het spoor zijn. Hopelijk hebben ze het bij het rechte eind en wordt de dader snel berecht.

Reageer