Aankondiging vertrek John van Boven

Zwolle – John van Boven heeft besloten om met ingang van 1 november 2013 zijn raadslidmaatschap te beëindigen. De contouren van de naderende campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 worden zeker vanaf dat moment steeds scherper.

John van Boven: “Ik vind het belangrijk dat mijn opvolgster, Gerdien Rots, alle ruimte krijgt om zich goed voor te bereiden op haar nieuwe taak. Zij zal ongetwijfeld haar eigen accenten willen aanbrengen. Daar moet ruimte voor zijn. Die ruimte ontstaat met mijn vertrek uit de raad.” “Bij het geven van die ruimte aan Gerdien past ook dat ik per heden mijn fractievoorzitterschap van de ChristenUnie Zwolle overdraag.” De komende 2 maanden kunnen dan gebruikt worden voor een zorgvuldige overgang en dienen als basis voor een goede voorbereiding op de verkiezingen van 19 maart 2014.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Vreemd om je termijn niet af te maken dien je daar nou echt je partij mee .Kan John niet samen met Gerdien ,waar ik alle vertrouwen in heb ,samenwerken naar de verkiezingen toe.


  Maak melding

 2. Hij legt de het toch precies uit waarom hij eerder weg gaat.
  Vind ik een begrijpelijk moment. Kan Gerdien in de campagne goed laten zien wat je de komende vier jaar van de CU mag verwachten.

  Maar je kunt het natuurlijk ook als een publiekswissel zien. Verdient hij ook. 🙂


  Maak melding

 3. Jammer….. Niet mijn partij, ik ben het ook niet altijd met John eens maar ik waardeer heel erg hoe hij zichtbaar aanwezig was bij de Zwolse burger (in ieder geval hier op het weblog) en ook de discussie aan durfde te gaan.


  Maak melding

 4. Heel erg jammer, hoewel ik geen CU stemmer ben, vind ik dat deze man zich altijd goed heeft ingezet voor Zwolle en haar inwoners. Een mooi afscheid door de voordeur is deze man van harte gegund!


  Maak melding

 5. Ook voor mij geldt dat de CU niet mijn partij is, maar ik John van Boven altijd enorm gewaardeerd heb als persoon!
  Voor de CU valt alleen maar te hopen, dat Gerdien een vergelijkbare lijn door kan zetten.

  Ik “spreek” je op Twitter vast nog wel eens John! Veel succes met je verdere plannen in de toekomst.


  Maak melding

 6. Cu is ook mijn partij niet. Maar had al wel respect voor het feit dat John van Boven als één van de weinige met regelmaat bleef reageren.
  Het ga jij goed. Met alles wat je hierna nog gaat doen.

  Hoop dat we volgend jaar net zoals 4 jaar geleden in aanloop na de gemeenteraads verkiezingen via WLZ weer de gelegenheid krijgen om de diverse partijen vragen te stellen.


  Maak melding

 7. Van Boven was hier meer dan eens te vinden. De andere volksvertegenwoordigers hadden dat lef niet. Gelukkig blijft hij hier zijn deskundige relativerende inbreng geven.


  Maak melding

 8. Ik kan hier alleen maar bij aansluiten, John. Meer raadsleden zouden je voorbeeld moeten volgen en vaker de discussie aangaan (hoe frustrerend dat soms ook is). Je ziet wel dat je open houding erg gewaardeerd wordt, ook bij niet CU-aanhangers.
  Bedankt daarvoor en ik ben benieuwd wat je in de toekomst met alle extra vrije tijd gaat doen.


  Maak melding

 9. Het is in ieder geval geen afscheid van de social en digital media.

  Dat is goed om te lezen, moedig je collega’s ook maar aan om hier mee te praten:)


  Maak melding

 10. Door vroegtijdig op te stappen, ontvangt hij wachtgeld … die hij anders niet zou verkrijgen ! Zijn eigen belang … tilt hier dus zwaarder, dan het belang van de partij !


  Maak melding

 11. Marco is nog steeds niet toegekomen aan het uitleggen van zijn redenering. Dat zal ook niet gebeuren omdat de aanname niet klopt. Het recht op wachtgeld hangt niet af van het moment van vertrek. Wachtgeld bouw je op dmv het aantal jaren in de raad. Dat wil zeggen tot maart 2010.
  Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om wachtgeld op te bouwen.
  Omdat de aanname niet klopt, slaat de conclusie van Marco nergens op.
  Het zou hem sieren, wanneer hij zijn conclusie publiek intrekt.


  Maak melding

Reageer