Thema-avond over MS

Zwolle – Informele Zorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! organiseert op donderdag 2 september een gratis thema-avond over Multiple Sclerose (MS). Tineke Nijenbrink van het voorlichtersteam van de MS Vereniging Nederland en Robert Smit van de MS Vereniging Overijssel Noord verzorgen deze avond.

‘MS is een spierziekte’ en ‘alle patiënten belanden vroeg of laat in een rolstoel’. Dat zijn twee bekende misvattingen over Multiple Sclerose (MS). Hoewel één op de duizend mensen in Nederland de diagnose MS krijgt, bestaat er nog altijd veel onduidelijkheid over de ziekte. Niet alleen bij patiënten, ook bij hulpverleners. Het voorlichtersteam van de MS Vereniging Nederland wil hierin verandering brengen en vertelt het menselijke verhaal achter de ziekte. Voor de patiënt betekent de diagnose MS vaak een ommekeer in hun leven. Door de ziekte kunnen zij bijvoorbeeld niet meer fulltime werken of moeten ze medicijnen met nare bijeffecten gebruiken. Vaak moeten toekomstplannen worden bijgesteld, omdat iemand fysiek of psychisch niet meer in staat is alles te doen zoals hij dat gewend was. Tijdens de thema-avond komt aan de orde wat MS nu precies doet met je lichaam, welke vormen MS er zijn en welke ontwikkelingen daarbij horen, welke klachten kunnen ontstaan en wat voor behandelingen er bestaan. De aanwezigen krijgen uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. Deze avond is gratis en voor iedereen toegankelijk. De avond zal gehouden worden op donderdag 12 september 2013, 19.30 tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.15 uur), SIO Zwolle, Thorbeckelaan 2 in Zwolle. Toegang is gratis. Aanmelden vóór 5 september bij Informele Zorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!, info@informelezorgzwolle.nl, 038 422 52 00.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. @ WLZ
    Ik denk dat de avond niet op donderdag 12 september is, ipv donderdag 12 september. Dit is ook logischer, want in het artikel staat dat je je voor 5 september aan moet melden.

    Het artikel eerst grondig doorlezen voor het te plaatsen zou een pré zijn. 😉


    Maak melding

Reageer