Berkum klopt MSC in bekerstrijd

Zwolle – Berkum heeft het eerste duel in de strijd om de Districtsbeker Oost bij MSC in Meppel met 0-2 naar zich toe getrokken. Hoewel de Zwollenaren in alle linies basisspelers misten was Berkum de hele wedstrijd beter en het enige ‘schoonheidsfoutje’ was dat de bezoekers niet eerder en ruimer afstand namen.

“We waren hier heer en meester. Het begint bij ons steeds beter te lopen en vandaag kon je ook weer zien hoe belangrijk is dat we onze groep bijna helemaal bij elkaar hebben gehouden,” aldus Berkum-aanvaller Chris van der Meulen. Na enkele minuten leek Berkum al op voorsprong te komen maar de uithaal van Van der Meulen verdween over het Meppeler doel. Een kansrijk schot van Ricardo Kuijer strandde in de verdediging van MSC maar na krap een half uur zette Berkum het overwicht wél om in een voorsprong. De uitblinkende middenvelder Frank Hoolsema veroverde de bal en leverde een bekeken pass af op Van der Meulen die op fraaie wijze voor de 0-1 zorgde. Berkum verzuimde daarna om verder afstand te nemen tegen MSC dat opvallend weinig terug deed. Alleen bij spelhervattingen zorgden hoge indraaiende voorzetten op de lange MSC-spitsen eerst nog voor enig gevaar maar gaandeweg kreeg de Berkum-defensie, onder leiding van een souvereine Dirk Muis, steeds beter vat op het spel. MSC kreeg op slag van rust eigenlijk de eerste echte kans toen Camiel Fidom zijn tegenstander opzij zette en op Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis afging, maar zijn schot verdween naast het doel.

In de tweede helft werd het spel van de thuisclub er niet beter op en ook spelers als Kaj van Duuren, in de eerste helft nog een van de betere MSC’ers, kwamen er toen nauwelijks nog aan te pas. Na bijna een uur spelen leek Marcel Linthorst wel dicht bij een tegentreffer maar zijn schot werd geblokt door Jerrol Poot en even daarna was het weer raak aan de andere kant. Poot maakte de bal vrij bij de Meppeler cornervlag en speelde Hoolsema aan die Karim Chengachi, nauwelijks een minuut in het veld, vakkundig in staat stelde om koppend de onhoudbare 0-2 op het scorebord te brengen. Tien minuten voor het einde eindigde een schot van Chengachi, na een fraaie combinatie met Van der Meulen, dreunend op de MSC-doelpaal en vervolgens schoot Ruud Wellenberg net naast. In de slotfase verdween een kopbal van invaller Carlos Lopes Macedo net naast het Zwolse doel maar gezien het gebrek aan tegenstand zou een treffer voor MSC onverdiend zijn geweest. Berkum heeft zo goede zaken gedaan in de poulefase van het bekertoernooi, want de Zwollenaren zitten in een groep met slechts drie ploegen, waarvan er twee naar de knock-outfase doorgaan. Op woensdag 28 augustus kan de Zwolse hoofdklasser zich dus thuis tegen DOS Kampen verzekeren van een vervolg in de bekerstrijd.

MSC-Berkum, 24 augustus 2013 (1e wedstrijd poulefase Districtsbeker)

Eindstand: 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers: 27. Chris van der Meulen (0-1), 67. Karim Chengachi (0-2)

Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jerrol Poot, Frank Hoolsema, Pascal Diender, Ruud Wellenberg, Chris van der Meulen (86. Kevin Schmidt), Arjen Westrik (66. Karim Chengachi), Ricardo Kuijer (46. Youp Kok)
Opstelling MSC: Marc Holterman(70. Ewout Knol), Benedict Sparenberg, Erwin Scholte ter Horst, Alex Zomer, Marcel Linthorst (70. Carlos Lopes Macedo), Björn Bakker (70. Jean Pierre Roosberg), Stefan Liezen, Yorrith Joosten, Kaj van Duuren, Camiel Fidom, Jos Fidom

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer