Swollwacht boos door stop bouwwerkzaamheden Aloë

De raadsfractie Swollwacht verwijt wethouder Witbraad van Zwolle, dat ze niet goed heeft gecommuniceerd met ondernemers in de Zwolse wijk Aloë.

Dat heeft geleid tot onenigheid tussen bedrijven en de gemeente over nieuwbouwactiviteiten in de wijk. De rechter besloot deze week de bouwwerkzaamheden stil te leggen. De gemeente zou procedurefouten hebben gemaakt bij de afgifte van een bouwvergunning. Ondernemers hadden een rechtszaak aangespannen, omdat ze bang zijn dat ze worden ingeperkt door de woningbouwplannen. Swollwacht eist van wethouder Witbraad dat ze in de eerstvolgende raadsvergadering met een oplossing komt.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 8
 1. de Zwolse wijk Alo?«

  Waar is dat in vredesnaam? Daar heb ik nog nooit van gehoord…
  =====
  Dat is ook geen wijk van Zwolle. Het is een bedrijventerrein nabij de Indische buurt, daar waar eerder de Toyota garage was.
  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 2. Bedankt voor de uitleg. Ik wist ook niet waar het was. Ik ken dat terrein onder een andere naam. Namelijk Reinders, naar de fabriek die er vroeger stond.


  ⚠️ Meld

 3. Sinds die Mevr Witbraat wethouder is maakt ze er wel een zootje van ,met de mensen van het koewegje wilde ze niet communiceren,Betje de wolfstraat ook al problemen met de bouw en nu dit weer.Volgens mij zit ze er alleen om haar eigen zakken te vullen en zo af en toe van die openingetjes aan een lekker glaasje champagne nippen .Laat dat mens eens het werk doen waar de kiezers haar voor gekozen hebben anders kappen met die baan.


  ⚠️ Meld

 4. Nu ze toch bezig zijn, waar blijven de (betaalbaar & 1 salaris 35000 bruto) starterswoningen in Zwolle?

  250.000 – 300.000 durfen ze hier een starterswoning te noemen >:(


  ⚠️ Meld

 5. Evert,
  Ik heb even die foto’s van je bekeken. Het geeft inderdaad een goede indruk van verval. Heb als meisje vlakbij de Golden Wonder gewoont. Het enige wat ik me ervan kan herinneren is die vreselijke stank bij tijd en wijle.

  Vraag me trouwens af of die grond daar niet vervuild is. In de jaren 60 en 70 namen ze het nog niet zo nauw wat de milieuwetgeving betreft.


  ⚠️ Meld

 6. Wilma, als ik het me goed herrinner is het terrein al schoongemaakt.
  Hoe goed weet ik niet. Maar echt diep gegraven hebben ze niet.

  Ik weet wel dat het brake land ooit na de schoonmaak louter grond was; nu is het begroeid met van alles en nog wat.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.