Leg afspraken vast in lokaal woonakkoord

Zwolle – Woningcorporaties moeten aan strengere afspraken gebonden worden. Dat zei directeur van woningstichting SWZ Eddy Veenstra vanmiddag tijdens een bezoek van Bram van Ojik, fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks aan MMWT, vereniging voor Mens- en Milieuvriendelijk Wonen.

Volgens Veenstra zouden die afspraken vastgelegd moeten worden in lokale woonakkoorden. Die zouden gesloten moeten worden tussen gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties. “Nu woningcorporaties steeds meer terug gaan naar hun publieke taak, is het van belang dat er van tevoren duidelijk wordt vastgelegd welke projecten we wel en welke we niet doen”, aldus Veenstra. Dit betekent weliswaar minder vrijheid voor corporaties, maar daardoor zou er wel een breder draagvlak moeten ontstaan. Op die manier zou er meer ruimte kunnen komen voor bewonersinitiatieven,  zoals MMWT, en andere projecten van onderop. Veenstra: “Zo zouden we met elkaar kunnen afspreken: meer bouwen op braakliggende terreinen en minder achterin Stadshagen. GroenLinks-Tweede Kamerlid Van Ojik deed MMWT aan op zijn landelijke tour door Nederland waarbij burgerinitiatieven centraal staan. “In Den Haag gaat het erover wat er niet is, daarbuiten wat er wel is”, aldus Van Ojik, “Met deze tour wil ik kijken hoe we de aansluiting van politiek en initiatieven van onderop beter kunnen maken.” Op de bouwplaats van MMWT aan de Klooienberglaan kreeg Van Ojik onder meer een rondleiding van aannemer Van der Maazen. Dit bedrijf liet zien hoe na ruim zeven jaar voorbereiding het duurzame complex letterlijk en figuurlijk van de grond komt.

 

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Braakliggende terreinen… SWZ, kunt u dan nu alstublieft eens vaart maken met het plat gooien van de Bachlaanflats? Of bouw ze anders weer op maar hoe de panden er nu bij staan, dat is geen gezicht!

  In mijn ogen zou men zware boetes moeten krijgen wegens het vergallen van de wijk…


  Maak melding

 2. “Woningcorporaties”, echt TE erg.
  Eddy Veenstra heeft wel een goed idee lijkt me,
  die toko’s te binden en er strenger tegen op te treden.
  Het oude pand van Carolus zit nu zelfs ook
  een “Woningcorporatie” in.
  Ik denk dat “Woningcorporaties” heeelemaal
  afgeschaft moeten worden.
  Ze doen te weinig en ze kosten teveel.
  En ze frauderen bij de vleet.
  Hans  Maak melding

 3. Vastgoed handelaars die woningen verhuren zoals in zwolle zuid innhet winkelcentrum mogen ze ook wel eens gaan controleren.Woon al 26jaar in een woning daar van Altera vastgoed maar aan de woningen zelf wordt nooit wat verbeterd de keukenkastje vallen bijna uit elkaar en een nieuwe keuken kost de bewoner 80?? extra huur voor de rest van het huren.


  Maak melding

Reageer