Berkum bekert tegen DOS Kampen

Zwolle – VV Berkum speelt op woensdagavond 28 augustus op eigen terrein in de strijd om de Districtsbeker Oost tegen eersteklasser DOS Kampen. Als Berkum wint of gelijk speelt verzekert de Zwolse hoofdklasser zich in deze tweede poulewedstrijd van een vervolg in de knock-outfase van het bekertoernooi.

Berkum won namelijk afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd bij MSC in Meppel met 0-2 en de poule waarin de Zwollenaren zitten bestaat uit slechts drie ploegen, waarvan er twee doorgaan naar de volgende ronde. Ook vorig jaar kwamen DOS Kampen en Berkum elkaar overigens tegen in de bekercompetitie: in Kampen waren de Zwollenaren toen de betere partij en werd het 2-4 voor Berkum. DOS Kampen heeft lange tijd een zeer prominente rol gespeeld in het Nederlandse amateurvoetbal met landskampioenschappen bij de zaterdagamateurs in 1981 en 1988 als bekroning. In dat laatste jaar werd bovendien het algemene landskampioenschap in het amateurvoetbal veroverd. Daarna braken echter mindere jaren aan en in 2008 tuimelden de Kampenaren zelfs uit de hoogste klasse van het amateurvoetbal.

Afgelopen seizoen eindigde DOSK op een niet onverdienstelijke zesde plek in de 1e Klasse D. Dat stak echter pijnlijk bleek af bij de tweede plaats van aartsrivaal en stadgenoot Go-Ahead Kampen, dat bovendien promotie naar de Hoofdklasse afdwong door een succesvol optreden in de nacompetitie. In het komende seizoen gaat DOS proberen wel een stap hoger te zetten en dat gebeurt onder leiding van het nieuwe trainersduo Guido Vlierhuis en Nick Karel. De Kampenaren werkten onlangs onder hun leiding met wisselend succes een aantal oefenwedstrijden af. Tegen de Zwolse tweedeklasser Be Quick ’28 werd met 2-1 gewonnen maar tegen VV Monnickendam, eveneens een tweedeklasser, kwam DOSK niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daarna verloren de Kampenaren het oefenduel tegen het uit de hoofdklasse gedegradeerde Nunspeet met 0-2. Ook Berkum heeft in de aanloop naar het nieuwe seizoen wisselende resultaten geboekt met verliespartijen tegen de topklassers HHC Hardenberg en IJsselmeervogels en winst tegen tweedeklasser Heino, hoofdklasser VVA ’71 en WVF dat in de 1e klasse acteert. Positief voor de ploeg van trainer Roeland ten Berge was wel dat het spel gaandeweg de oefencampagne steeds beter werd. Dat was afgelopen zaterdag ook goed te zien toen Berkum zondaghoofdklasser MSC in Meppel in de eerste bekerwedstrijd vrijwel kansloos liet en met 0-2 won. De technische staf van Berkum heeft vaak laten weten veel waarde te hechten aan een succesvolle bekercampagne en de ploeg kan daar dus woensdagavond 28 augustus goede zaken in doen. De wedstrijd Berkum-DOS Kampen wordt dan gespeeld op het Zwolse Sportpark De Vegtlust waar onder leiding van scheidsrechter R.H.J. Olde Klieverink om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Artikel delen:

Reageer