DrogeVoeten Run nokkievol

Zwolle – Met het bereiken van de grens van 400 deelnemers is de DrogeVoeten Run vol. Inschrijven is niet meer mogelijk. Op zaterdag 28 september wordt vanaf 13.00 uur de tweede editie van de DrogeVoeten Run gehouden ‘ergens aan de IJssel’ bij Zwolle. Dit kleinschalig en laagdrempelig hardloopevent wordt georganiseerd door het Waterschap Groot Salland en hardloopwinkel Run2Day. De run wordt gehouden in het licht van Ruimte voor de Rivier Zwolle, waarmee het waterschap de IJssel meer ruimte geeft om grotere hoeveelheden water veilig te kunnen afvoeren.

drogevoetenrun.jpg 

Bij de DrogeVoeten Run staat plezier centraal, iedereen kan meedoen, van zeer jong tot oud. Zo is de jongste deelnemer dit keer 2 jaar en de oudste 79. Vaders, moeders, kinderen, opa’s en oma’, ook in deze tweede editie is het deelnemersveld weer gemêleerd. Deelnemers krijgen een gratis functioneel runningshirt en een leuke goodybag.

De route gaat door een mooi gebied ‘ergens aan de IJssel’ bij Zwolle en de afstand is lekker incourant. In een uur tijd mogen de deelnemers deze route zo vaak lopen als men wil. Dus gaat het vooral om de lol en het plezier van het meedoen. Iedereen is welkom. Bij de deelnemers zitten dan ook al een flink aantal gezinnen. Waar de run precies wordt gehouden? Diegenen die zich aanmelden, krijgen hierover een paar dagen voor de run persoonlijk bericht.

De uiterwaarden van de IJssel is voor Zwollenaren een plek om te ontspannen en te recreëren. Toch is de ligging aan de rivier niet zonder gevaar. De IJssel heeft extra ruimte nodig. Met Ruimte voor de Rivier Zwolle wordt de komende jaren hard gewerkt aan de veiligheid van de stad. Door ruim twee kilometer dijk zo’n 300 meter landinwaarts te verplaatsen en het aanleggen van extra ‘nevengeulen’ kunnen grotere hoeveelheden water veilig worden afgevoerd. De dijkverlegging en de grootschalige graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemerscombinatie Van den Biggelaar/Ploegam.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Toch is de ligging aan de rivier…

    Dit soort zinnetjes triggert bij mij nog altijd de les van mijn onderwijzer op de lagere school in Purmerend (1965): “Nee, Zwolle ligt NIET aan de IJssel!” Zit er bij zo ingeramd dat als ik iets lees als de gequote zin denk: “Dat is toch fout?” Tijden veranderen.

    Veel plezier iedereen die aan de tocht mee doet. En hou het droog!


    Maak melding

  2. Je onderwijzer had gelijk, Bernard. Pas in 1967 is Zwolle samengevoegd met de gemeente die haar ommeland was (Zwollekerspel) en die dus wel (op een behoorlijke afstand) aan de IJssel lag.;)


    Maak melding

Reageer