Hoezo Roze Wolk?

Zwolle – Mindfit (onderdeel van de Dimence groep) organiseert in het najaar de cursus: Hoezo Roze Wolk? Deze cursus is voor vrouwen die in het 1e jaar na de bevalling last hebben van angst- en spanningsklachten, prikkelbaarheid en sombere buien, extreme vermoeidheid en slaapproblemen, overbezorgdheid of desinteresse. Deze klachten kunnen zich uiten naar hun kind, partner of omgeving. De cursus start dinsdagavond 24 september, van 19.30 – 21.00, 6 wekelijkse bijeenkomsten, in Gezondheidshuis Stadshagen, Werkerlaan 156-158 Zwolle.

Een kind krijgen is een ingrijpende gebeurtenis. Het begint al tijdens de zwangerschap. In korte tijd maak je veel lichamelijke, hormonale en emotionele veranderingen door. Door deze veranderingen heb je jezelf soms niet helemaal in de hand en herken je jezelf niet. Soms voel je je ijzersterk, dan weer slaat de angst toe of je wel een goede moeder kunt zijn.


Na de bevalling is alles anders. Veel vrouwen hebben in de eerste 10 dagen na de bevalling last van spontane huilbuien, prikkelbaarheid en stress. Meestal verdwijnen deze vanzelf, maar ze kunnen ook erger worden. Je kunt doodmoe worden, het gevoel hebben continu te kunnen blijven huilen en je somber en gespannen voelen. Deze gevoelens zijn niet makkelijk te bespreken met anderen. Soms schaam je je en voel je je schuldig tegenover je partner en baby. Je praat er liever niet over en houdt je gevoelens voor jezelf. Het zwijgen daarover helpt niet, je problemen kunnen daardoor juist erger worden.

Artikel delen:

Reageer