Rugbyclub Zwolle trekt externe trainer aan

Zwolle – Rugbyclub Zwolle is een club met ambities. En om een deel van die ambities waar te maken, hebben zij een externe trainer in de arm genomen. André Smit is een ervaren en professionele trainer met een indrukwekkend cv.

Afgelopen jaar heeft Rugbyclub Zwolle haar beleidsplan gepresenteerd aan haar leden. In dit beleidsplan staat onder andere dat zij een maximale sportieve prestatie willen neerzetten en willen zorgen dat de sporters elk op hun niveau kunnen doorgroeien. De afgelopen jaren is Rugbyclub Zwolle ook gegroeid. De dames spelen nu in de eerste klasse en heren I is afgelopen jaar kampioen geworden. Om dit allemaal door te kunnen zetten, hebben zij coach en trainer André Smit binnen gehaald. Hij heeft affectie met Zwolle, omdat hij zelf daar ook tijdens zijn studiejaren heeft getraind en al eens eerder bij de club heeft gecoacht.


André heeft zelf in de ereklasse gespeeld en onder andere rugby Jong-Oranje onder de 18 mogen mee-coachen. Zijn motto is: ‘Fitness beats the opposition’ en hij zal zich inzetten om heren I, heren II, en het damesteam “De Hanzeladies” naar een hoger niveau te brengen.

Artikel delen:

Reageer