Man aangehouden na stelen auto met sleutels erin

Zwolle – De politie heeft dinsdagmiddag 27 augustus een 48-jarige man uit de gemeente Westerveld aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij een bankgebouw een auto te hebben gestolen, terwijl de eigenaar even was pinnen.

Het incident deed zich omstreeks 15.25 uur voor. De eigenaar had zijn auto bij een bankgebouw aan de Schuttevaerkade geparkeerd om even te pinnen. Hij had de motor wel uitgezet, maar de sleutel zaten nog in het contact. Toen hij terugliep, zag hij iemand met z’n auto wegrijden. De gedupeerde automobilist belde direct de politie en het kenteken werd aan alle surveillance-eenheden doorgegeven. Niet veel later zag één van de eenheden de auto rijden en werd deze gevolgd. Bij een verkeerslicht moest de bestuurder stoppen en kon hij worden aangehouden. Hierbij roken agenten dat de man gedronken had. Op het politiebureau weigerde hij iedere medewerking aan een ademanalyse. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. De auto is weer teruggegeven aan de eigenaar.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Hoe zat dat ook alweer, met het verschil “voor rekening man”, en “voor rekening rijk”.
  Dat zijn begrippen die ik niet gauw vergeet, ik heb ze proefondervindelijk en met
  schade en schande in de oren geknoopt tijdens militaire dienst,
  op het hoogtepunt van de koude oorlog 😉
  Nu lees ik hier “Hij had de motor wel uitgezet, maar de sleutel zaten nog in het contact.”
  Och ja, “de sleutel zaten”, prima.
  Uh, dat zou niet alleen een gevalletje “rekening man” zijn, maar dertig dagen achter de wacht erbij!
  Hans  Maak melding

 2. Als-ie nou verklaart dat hij niet de bedoeling had zich dit voertuig toe te eigenen, blijft er hooguit joyriding over. En een beetje advocaat kan er wellicht nog uitlokking aan toevoegen, blijft er weinig over van het delict “stelen”.


  Maak melding

 3. Inderdaad, als het je volledig vrij staat auto’s mee te nemen op het moment dat de sleutels in het contact steken, kun je vrijwel geheel Laag Zuthem gaan leeg roven.. De sleutel uit het contact halen en de auto afsluiten is daar een niet veel voorkomend iets..

  Ronduit triest, hoe klein het vergrijp ook, ook hier met de dader weer hard aangepakt worden. Andermans eigendommen blijf je AF!


  Maak melding

 4. zo’n bezopen kneus moet gewoon van een ander zijn spullen afblijven…sloten horen helemaal niet nodig te zijn mensen…weet je nog vroeger…nooit fiets op slot…acherdeur nooit op slot..>:(


  Maak melding

 5. @Suze, @br, @ari:
  Rabobank = Willemskade
  ING Bank = Friesewal
  Schuttervaerkade zit inderdaad geen bank. Mijn vermoeden is dat het om de Willemskade gaat, dus de Rabobank.
  Hoewel je van andermans spullen af moet blijven, is het natuurlijk ook niet handig om de auto onbeheerd met draaiende motor ergens neer te zetten…


  Maak melding

 6. Ja, je blijft van andermans spullen af. Maaaaar…. je haalt toch op zijn minst de sleutel uit het contact?
  Wie gaat deze politie inzet betalen?!?


  Maak melding

 7. Plantje die politie inzet is al betaald door alle burgers.De dagelijkse werkzaamheden van oom agent worden altijd al van de belastingcentjes betaald en bij dit geval moesten ze een keer echt werken inplaats van rondjes rijden


  Maak melding

 8. Natuurlijk snap ik wel, dat we als burgers de politie inzet betalen. Maar ik vind wel degelijk dat de eigenaar van de auto hier ook wat te verwijten valt! Als hij zijn sleutel even van het contact gehaald had was dit niet gebeurd. Kleine moeite, grote winst.

  Ik zie ook wel eens mensen die aan het pinnen zijn en de auto met draaiende motor laten staan. Hoe druk kun je zijn, dat je nog niet eens de auto even uit kunt zetten en de sleutel in je zak kunt stoppen?


  Maak melding

 9. De grootste en meest gebruikte dooddoener hier op weblog Zwolle;
  “Wie gaat dat betalen”, vaak gebruikt in soortgelijke varianten als “mijn belastingcenten” etc etc. Hoog staand stukje zeikerigheid!!


  Maak melding

 10. Pfff… Ik vind alleen dat iemand ook zelf even na kan denken in plaats van de sleutel te laten zitten en dan achteraf te piepen dat hij zijn auto kwijt is!

  Hij mag nog blij zijn dat ie geen bekeuring heeft gekregen voor het aanzetten tot diefstal! (Reden dat een lokfiets en dergelijk vaak als dubieus wordt ervaren)

  Ik zie niet in wat daar zeikerig aan is.


  Maak melding

 11. Al je spullen aan de ketting anders is het je eigen schuld? Ik heb best wel eens een auto geopend gezien, en heel soms ook wel eens met de sleutels er nog in. Ook zie ik regelmatig fietsen die niet op slot staan. Of ramen die open staan terwijl binnen mooie spulletjes liggen. Maar stelen? Nee, dat is nog niet in mijn hoofd opgekomen, laat staan dat ik het echt gedaan heb. De politie is er voor wie in wiens hoofd dat wel opkomt en het vervolgens ook nog in daden omzet. En daar wil ik best aan meebetalen!


  Maak melding

 12. @Zwollenaarisback…hehe, eindelijk eens iemand die er wat van zegt! 🙂

  Alsof we minder belastingcenten zouden gaan betalen, als die beste man de rekening zelf had moeten betalen…


  Maak melding

 13. Nee, niet alles aan de ketting anders is het je eigen schuld.
  Nee, hij hoeft die rekening niet zelf te betalen en ik verwacht niet dat wanneer dat wel zou gebeuren Nederland ineens uit de crisis is.

  Inderdaad: je zou je fiets gewoon zonder slot moeten kunnen laten staan. Maar dat is nu eenmaal niet zo in Nederland. Helaas!


  Maak melding

 14. Ik kan daar zo pissig om worden he, dat het slachtoffer (een deel van) de schuld in schoenen wordt geschoven. Het is niet handig om in de huidige maatschappij de sleutels in je auto (of fiets, of voordeur) te laten zitten. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar zodra iemand er dan met je voertuig of je spullen van door gaat, is dat 100% de schuld van de crimineel. Wat krijgen we anders straks? “Had je maar geen portemonnee mee moeten nemen, kon hij ook niet gerold worden.” “Had je maar inbraakbeveiliging moeten installeren.” “Had je maar niet zo’n kort rokje aan moeten trekken.” “Had je die persoon maar niet aan moeten kijken.”

  De omgekeerde wereld! Een slachtoffer is nooit schuldig aan de misdaad die op hem/haar wordt gepleegd!


  Maak melding

 15. Het slachtoffer is hooguit “ietwat onhandig” geweest, maar dat-ie gestolen werd is totaal niet de schuld van deze man.. Zinloze discussie ook?

  De Politie heeft zich eindelijk eens nuttig ingezet ipv zinloos flitsen langs de snelweg. Hulde!

  En inderdaad, elke auto zou geen sloten nodig moeten hebben. Een knopje om te starten en klaar. Helaas is de maatschappij te verrot voor dat soort zaken en daarom lopen wij allemaal rond met een sleutelbos in onze zakken. In mijn geval zelfs 2, anders word het een hele grote hele zware!

  Door de rotheid van deze maatschappij, telt u mee?
  – Portiekdeur eigen flat
  – Voordeur eigen flat
  – Brievenbus in portiek
  – Garagebox
  – Sleutel portiekdeur ouders
  – Sleutel voordeur ouders
  – Sleutel garagebox ouders (betaald parkeren daar, ik parkeer zodoende gratis)
  – Sleutels van mijn werk
  – Autosleutel
  – Scootersleutel
  – Kettingslot scooter
  – Portiek deur flat vriendin
  – Voordeur flat vriendin
  etc. etc. etc.

  Te triest dat dit nodig is!!


  Maak melding

 16. Ik bedenk mij trouwens ook, waarschijnlijk had deze man het geluk dat hij het kenteken nog kon lezen of uit zijn hoofd wist.. Dit icm de hoeveelheid mensen die de auto soms even achterlaten met de sleutels erin, en de hoeveelheid mensen die hun eigen kenteken niet uit het hoofd weten…

  Mensen, zorg dat u het kenteken van uw eigen auto uit uw hoofd leert! Zoals u hier leest kan dat erg veel verschil maken in een dergelijke situatie!


  Maak melding

 17. Martin27, het lijkt me toch echt effectiever om je sleutel uit de auto te halen dan je kenteken uit je hoofd te leren: het paard achter de wagen spannen noemen ze dat.
  En natuurlijk moet iedereen afblijven van andermans spullen, op slot of niet op slot. Het is niet “vragen om problemen” wanneer je je auto met ronkende motor en sleutel in contact laat staan. Dom is het natuurlijk wel, omdat we allemaal wel weten dat er dieven en gelegenheidsdieven rondlopen. De verzekering eist niet voor niets dat je “als een goed huisvader” met je spullen omgaat. Daar hoort ook preventie bij. In het belang van iedereen (verzekeringspremie) maar zeker van jezelf. Want niemand zit te wachten op dat soort sh*t.


  Maak melding

 18. Zelf laat ik mijn auto nooit achter met de sleutels erin, of er moet nog iemand bij in zitten waarvan ik 100% weet dat die er niet met m’n wagen vandoor gaat (alleen m’n beste vrienden dus), anders staat mijn auto nooit met de sleutels erin.

  Een hele enkele zeldzame keer dat ik hem heel even on afgesloten achter laat, maar inderdaad heb ik altijd de sleutels in mijn zak.

  Het allerbeste om te doen is natuurlijk het ding gewoon op slot gooien. Zeker in mijn geval waar er ook nog eens een flinke lading gereedschap achterin ligt.


  Maak melding

Reageer