Koopzondag 1 september 2013

Zwolle – Na een zomerperiode waarin er geen koopzondagen zijn geweest is er aanstaande zondag eindelijk weer een koopzondag.
De meeste winkeliers in het centrum van Zwolle openen de winkeldeuren van 13.00-17.00 uur. Citycentrum nodigt shoppers  namens de ondernemers van harte uit om de mooie binnenstad van Zwolle aanstaande zondag te bezoeken! 

Vanaf aanstaande zondag staat voorlopig een vast stramien aan koopzondagen gepland: voorlopig zal er iedere eerste zondag van de maand in het centrum van Zwolle een koopzondag zijn. Op deze manier is het voor zowel de winkelier als de consument duidelijk wanneer er koopzondagen zijn. Citycentrum gaat in overleg met horeca, cultuur en andere partijen om van de koopzondag iets bijzonders te maken, een dag dat er meer te beleven is in het centrum. Gedacht wordt aan thema’s die aan een bepaalde zondag kunnen worden meegegeven. Het consumentenvertrouwen en de daarbij behorende bestedingen in de detailhandel staan zwaar onder druk. De Zwolse winkeliers zijn blij met een vaste koopzondag op iedere eerste zondag van de maand en zij verwachten dat de inkomsten n.a.v. dergelijke extra koopmomenten stijgen. Vanwege het vast terugkerende patroon verwachten we dat de concurrentiepositie ten aanzien van de regiofunctie van Zwolle positief beïnvloed wordt: het is leuk om in Zwolle te winkelen!

Artikel delen:
Reacties 16
 1. “Citycentrum nodigt shoppers namens de ondernemers”
  Oh, dus alleen shoppers uit naam van de ondernemers worden uitgenodigd. De zakelijke inkopers zogezegd.


  Maak melding

 2. Ik heb de koopzondagen niet gemist, ik heb bijna alle zondagen in deze mooie zomer gefietst, gewandeld, terrasje gepikt, oude kennissen eens weer bezocht en geen haar op m’n hoofd die er aan dacht om met een plastic karretje door de AH te schuifelen.;)


  Maak melding

 3. @Ans doordat ik nu nauwelijks tijd heb om de stad in te gaan (gelukkig, want ik hou er helemaal niet van :P), heb ik heel wat impuls aankopen vermeden. Met een extra dag om dat wel te kunnen doen, zou dat mij extra geld kosten 🙂


  Maak melding

 4. Voor een grote stad als Zwolle werd het ook wel eens tijd om tenminste iedere maand een koopzondag te hebben. Maar in een tijd dat iedereen de hand op de knip houdt, zal die euro echt niet vaker gaan rollen. En zolang de overheid ons uit blijft kleden wordt dat echt niet anders.


  Maak melding

 5. @JJR, is uitschelden en discrimineren op afkomst het enige wat je in te brengen hebt? je mag voor mij de hele zondag door de Mediamarkt lopen “recreëeren” hoor 🙂


  Maak melding

 6. weet je wat ik nu zo dom vindt?? waarom wordt er gelijktijdig in veel steden op zelfde datum koopzondag gehouden? in deze regia in straal van zeg maar 50 km kun je beter op elkaar afstemmen. bv as zondag koopzondag in zwolle dan volgende week in deventer dan de week erop in apeldoorn. zo gaan mensen uit bv deventer bv naar zwolle maar dan doen ze dus niet omdat daarzelf dan ook koopzondag is. als zwolle in straal van 50 km alleen as zondag koopzondag heeft krijg je ook mensen uit de regio hier en das goed voor omzet hier en andersom gaan zwollenaren week later naar deventer of apeldoorn. nee alle steden doen gelijktidig koopzondag. slim


  Maak melding

Reageer