Berkum maakt gehakt van DOS Kampen

Zwolle – Berkum heeft de bekerwedstrijd tegen eersteklasser DOS Kampen met liefst 7-1 gewonnen en daarmee de volgende ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost bereikt. De bezoekers werden bij vlagen volledig zoek gespeeld en deden alleen in het begin van de tweede helft wat terug. “We hadden DOS al binnen 10 minuten met twee knappe doelpunten klem gezet en dan wordt het lastig voetballen voor ze.

Na de rust begonnen we ongeconcentreerd, dat mag eigenlijk niet gebeuren maar dat sluipt er dan kennelijk toch in. Daarna hebben we het wel weer goed afgemaakt en het is mooi dat we verder gaan in de beker,” stelde trainer Roeland ten Berge van de Zwolse hoofdklasser vast. De eerste helft was volledig voor een veel beweeglijker Berkum dat ondanks de nodige omzettingen in de basis uitstekend uit de startblokken kwam. Voor DOS wist waar het aan toe was stonden de bezoekers al op achterstand toen Chris van der Meulen een bal doorkopte naar Youp Kok die koelbloedig afmaakte: 1-0. Korte tijd later gaf Jasper Koekoek, ditmaal acterend als rechtsback, een prima dieptepass op Karim Chengachi die het kwarwei al even bekwaam afmaakte en voor de 2-0 zorgde. DOS-verdediger Patrick Bastiaan onderstreepte na ruim een half uur de onmacht van zijn ploeg met knullig balverlies en Berkum-middenvelder Frank Hoolsema profiteerde daar goed van: 3-0. Even daarna legde Ruud Wellenberg de bal, na een wat paniekerig door DOS weggegeven corner, op de meegekomen Pascal Diender die koppend de 4-0 ruststand op het scorebord bracht. Christiaan van der Worp (55. Kees van Bruggen), Patrick Bastiaan, Daniël van Warven, Lenhard de Velde, Yunus Aybek, Adri Gunnink, Bjorn Rellum (38. Rico Westendorp), Emiel Diender

DOS Kampen creëerde in de eerste helft geen enkele kans maar een te nonchalant Berkum liet de bezoekers kort na de hervatting terug in de wedstrijd komen. Keeper Mathijs Bouwhuis probeerde Rico Westendorp uit te kappen maar verslikte zich in de bal en de invaller van DOS zette dat cadeautje om in een tegendoelpunt: 4-1. Ook direct daarna maakte de Zwolse verdediging geen imponerende indruk maar de treffer van Yunus Aybek werd wegens buitenspel afgekeurd. Daarmee was de koek echter op voor de Kampenaren die er daarna niet meer aan te pas kwamen. DOS-keeper Roy van Dijk vond het na ruim een uur nodig om zijn Zwolse collega-doelman in vrijgevigheid te overtreffen toen hij blunderde bij een poging de bal weg te werken. De alerte Frank Hoolsema onderstreepte zijn goede vorm van de laatste weken door de ongelukkige Kamper sluitpost te passeren en beheerst de 5-1 binnen te schieten. In de slotfase zakte DOS Kampen helemaal door de hoeven. Eerst werd een goed opgezette aanval via Jason Huisman en Kevin Schmidt afgerond met een fraai doelpunt van Chengachi (6-1) en in de laatste minuut stelde Hoolsema met een geweldige dieptepass Schmidt in staat om diens invalbeurt met de 7-1 te bekronen.

Berkum-DOS Kampen, 28 augustus 2013 (2e wedstrijd poulefase Districtsbeker)
Eindstand: 7-1 (4-0)
Doelpuntenmakers: 3. Youp Kok (1-0), 10. Karim Chengachi (2-0), 34. Frank Hoolsema (3-0), 38. Pascal Diender (4-0), 51. Rico Westendorp (4-1), 66. Frank Hoolsema (5-1), 84. Karim Chengachi (6-1), 90. Kevin Schmidt (7-1)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jasper Koekoek, Frank Hoolsema, Pascal Diender (46. Arjen Westrik), Ruud Wellenberg, Chris van der Meulen (75. Kevin Schmidt), Karim Chengachi, Youp Kok ( 21. Ricardo Kuijer)
Opstelling DOS Kampen: Roy van Dijk, Wim Snippe, Marcel Post (55. Maurice Vespigani), 

Artikel delen:

Reageer