Fraterhuis zoekt nieuwe ‘vrienden’

Tijdens de zomermaanden draait het Fraterhuis ondanks alle verbouwingen, het stof en het lawaai door. Of misschien wel juist daardoor ?!

Het Fraterhuis blijft prachtige films draaien en wil graag zoveel mogelijk mensen met het “Fraterhuis nieuwe stijl in wording” laten kennismaken. Een speciale zomeractie moet het Fraterhuis extra nieuwe Vrienden opleveren. Hierbij kunnen bezoekers die nu Vriend voor een jaar worden, de rest van de zomer tot 20 september gratis naar de film. “Het Fraterhuis is op zoek naar nieuw publiek, het filmhuis heeft er nu plek voor dus het Fraterhuis ontvangt ze graag en tijdens de filmzomer laat iedereen graag kennismaken met het aanbod. Het filmhuis heeft dan ook bewust een aantal successen van het afgelopen seizoen terug maar Zwolle gehaald. Bovendien kunnen de bezoekers en nieuwe vrienden dan van dichtbij de totstandkoming van de verbouwing en renovatie gade slaan.” De nieuwe Novon filmzaal is inmiddels in gebruik genomen maar de filmzaal is nog niet af.

“Juist door gewoon praktisch aan de slag te gaan komt het filmhuis nu samen met het publiek achter de verbeterpunten. Het Fraterhuis ontvangt veel reacties van bezoekers die ons feliciteren met de nieuwe zaal, met name de stoelen en de uitzonderlijk ruime beenruimte leveren veel complimenten op. Toch zijn er ook nog zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Het beeld en het filmdoek worden deze zomer bijvoorbeeld nog aangepast, omdat het nu blijkt dat de ondertiteling niet altijd goed te lezen is als er iemand van meer dan gemiddelde lengte voor je gaat zitten. “En dat is natuurlijk niet optimaal aldus Henriëtte Boerhof.

Toch hebben de bezoekers begrip voor alle verbouwingsperikelen. “Er zijn dagen dat we met extra vrijwilligers de bezoekers door de bouwstof heen naar de film zaal begeleiden”. Inmiddels wordt ook het oude Fraterhuis zaaltje onder handen genomen als onderdeel van de verbouwing samen met Odeon aan de Blijmarkt.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Leuke actie. Helaas ben ik al Vriend van het Fraterhuis, dus gratis naar de film zit er voor mij niet in. Misschien worden de trouwe vrienden ook nog in het zonnetje gezet…


    ⚠️ Meld

Reageer