Isala krijgt Obesitaspoli

Zwolle – Mensen met overgewicht in de regio Zwolle kunnen vanaf september terecht op de Obesitaspoli. Na een succesvolle start in Lelystad en Almere start de poli in september ook bij Isala. Mensen met (ernstig) overgewicht kunnen in het Zwolse ziekenhuis terecht voor een zorgtraject op maat.

Bij overgewicht proberen mensen vaak jarenlang op verschillende manieren af te vallen. Vaak zonder blijvend effect. De Obesitaspoli biedt daarom een gestructureerde aanpak. Een team van verschillende specialisten maakt op basis van de vraag en de persoonlijke situatie van de patiënt een uitgebreide analyse. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van wetenschappelijk bewezen vragenlijsten en metingen die de oorzaak van het overgewicht bij de patiënt in kaart brengen. De uitkomsten bieden de verwijzende arts en de patiënt goed inzicht in de problematiek en oorzaak van de obesitas. Bovendien worden de uitkomsten als basis gebruikt voor een persoonlijk behandelplan. De kracht van de Obesitaspoli is de persoonlijke aanpak en begeleiding met als doel het bereiken van een (medisch) gezonder gewicht.

De teamleden van Obesitaspoli zijn allemaal gespecialiseerd in obesitas. Tijdens het uitvoeren van het persoonlijk behandelplan wordt de patiënt begeleid door een gespecialiseerd verpleegkundige en een team van zorgverleners, zoals een internist, diëtist, fysiotherapeut, psycholoog en indien nodig de chirurg van MC Zuiderzee die gespecialiseerd is in het uitvoeren van verschillende soorten maagverkleiningen. Mocht een operatie nodig zijn, dan wordt deze uitgevoerd door gespecialiseerde chirurgen uit MC Zuiderzee (Lelystad), in nauwe samenwerking met ZNA Stuivenberg. Dit is één van de beste klinieken van Europa. Op 10 en 19 september zijn de eerste gratis informatieavonden binnen Isala in Zwolle, bedoeld voor mensen die meer informatie willen hebben over ernstig overgewicht, obesitas en de aanpak van Obesitaspoli. Precieze locatie wordt in de bevestiging gegeven. Aanmelden kan via de website of via ons centraal telefoonnummer (0320) 27 77 70. Obesitaspoli is een zelfstandige onderneming met eigen deskundigen en is het initiatief van de MC Groep uit Lelystad. Isala biedt ruimte aan, zodat ook de bevolking in Zwolle en omgeving door deze samenwerking dichtbij huis deze zorg kan ontvangen. Meer informatie is te vinden op www.obesitaspoli.com.
Artikel delen:
Reacties 37
 1. Belachelijk dat dit soort mensen op deze wijze worden geholpen. Het is een bodemloze put waar geld in word gestopt. Dit soort voedsel verslaafden behoren tot de laagste bevolkingslaag in mijn ogen. Schandalig dat hier geld naar toe gaat!!


  Maak melding

 2. Als het is vanwege ziekte of aandoening, helpen. Als het is omdat ze teveel eten en te weinig bewegen, dan lijkt me dat ze daar maar eens eerst mee moeten beginnen. En helaas is die tweede groep een stuk groter.


  Maak melding

 3. Ik denk ook dat het een ernstige ziekte is. mensen met fors overgewicht hebben m.i. een psychiatrische ziekte, evenals mensen met anorexia en boulimia. Er moet iets veranderen in de denkwijze en het gedrag en dan pas kan er ook veranderd worden… Dit zijn overigens gewoon mensen Antoine die net zo goed als jou een waardige plek en positie in de maatschappij moeten hebben. Dit is de kans!  Maak melding

 4. Wat een onzin Antoine en Japser. De mensen die deze poli bezoeken zijn degenen die hun overgewicht wilen aanpakken. Dat valt alleen maar toe te juichen. Sterk overgewicht leidt tot veel aandoeningen die gewoon behandeld worden. Qua kosten is het aanpakken van het echte probleem dus veel zinvoller.
  En om mensen te categoriseren naar gewicht is zeer kwalijk.


  Maak melding

 5. @dame, wijze woorden.
  Voor deze mensen is overgewicht echt een probleem en zoeken dus echt hulp. Verwijten en vooroordelen hebben ze niets aan.


  Maak melding

 6. @dame, ik ben het volledig met je eens, ik heb ook overgewicht, beweeg veel, soms zelfs heel veel, wegens het fiets toertochten eet ik op gezetten momenten voldoende energie na binnen. De opmerking van Ap, Antoine en Jasper zijn beneden peil, denk dat ze praten zonder dat ze durven te kijken wat er werkelijk bij die mensen aan de hand is. Want als ik mensen vertel dat ik fiets op een ATB over de weg tochten van 60 tot 100 km (max) dan vallen bij veel mensen de mond open van o doe jij dat, ja dat doe ik. Dus bezint eer ge begint met het oordelen over hoe iemand er uit ziet, praat met ze dat zal al een heleboel helpen.


  Maak melding

 7. Je hebt alcohol drugs nicotine gok en eetverslaving,
  en allen worden ze geholpen (hoop ik)
  Het enige wat je echt nodig hebt om in leven te blijven is eten,
  dus ik denk dat dit de moeilijkste verslaving om af te komen.
  Ik vind enkele reacties erg beneden peil>:(>:(>:(
  BHA


  Maak melding

 8. @anoniem 2, zo is de medemens helaas, oordelen zonder te weten wat de oorzaak is bij iemand, ken mensen die adviseren je moet cola “light” drinken, terwijl dit nog veel erger is als dat menig mens in de gaten heeft.


  Maak melding

 9. Erger je je niet aan ongevraagde adviezen, Bert0049? Ik vind het eigenlijk nogal opbeschoft. Op zijn minst weinig inlevend. Mijn stelling is dat van alle groepen die gediscrimineerd worden, de groep “dikke mensen” het meest te lijden heeft. Er wordt van alles over gedacht (en helaas zoals hierboven ook blijkt, uitgesproken): ‘geen discipline of beheersing’, ‘niet intelligent’, ‘lager sociaal milieu’ etc.
  Belachelijk.


  Maak melding

 10. @dame, niet meer en denk meestal ik weet tegenwoordig beter, zeker gezien de hoeveelheid sport die ik doe, moet ik veel uitkiezen wat wel en wat niet, ik denk dat deze mensen helaas zelf een veel groter probleem hebben, de opmerking van “lager sociaal milieu” vind ik zeker ongeplaatst en miskent het komt in alle rangen en standen voor.:P


  Maak melding

 11. @dame en ik schaam mij ook niet, ik weet beter, bij de fietstochten die ik doe krijg ik over het algemeen alleen maar complimenten dat ik ondanks mijn omvang maar mooi de tochten kan volbrengen die ik wil doen, ik durf te zeggen dat de personen hierboven die negatief doen zelf niet weten wat ze zeggen. Ik zou zeggen ga maar een tochten van 60 tot 100 km per tocht afleggen, je krijgt er absoluut voldoening van.


  Maak melding

 12. @dame, een voordeel zij zeggen het maar er zijn velen die het niet eens durven te zeggen ik zou ze graag uitdagen om een keer te komen fietsen, ben benieuwd als Kosten, Antoine, Japser en Ap dat aan durven:D;);D:o8):P


  Maak melding

 13. @dame @bert
  Je denkt toch werkelijk niet dat ik me ga schamen voor het beschrijven van een feit! Dat jullie dit feit verwarren met een oordeel of een advies, is niet mijn probleem.


  Maak melding

 14. @Ap je oordeelt makkelijk je zegt dat het feiten zijn . Ik weet gelukkig beter>:(
  Deze manier zegt meer over jouw dan over mij, ik zeg kijk eerst eens achter het gezicht van iemand voor te oordelen en dit dan als feit te vertellen


  Maak melding

 15. Ap, op de keper beschouwd heb je gelijk met je ‘feit’. Ik hoop echter niet dat je ontkent dat dit ‘feit’ meestal in de context van ‘eigen schuld etcetc’ wordt gebruikt. En daarnaast is ook een feit dat sommige mensen die relatief minder “pondjes” tot zich nemen, toch niet afvallen vanwege bv een stofwisselingsstoornis.
  Hoe het ook zij, ik ervaar jouw ‘feit’ als behoorlijk normatief en Bert0049 kennelijk ook. Misschien niet zo bedoeld, maar komt toch zo over.


  Maak melding

 16. Dat mensen zo dom kunnen denken, zegt meer over hen … dan over de mensen die last hebben van obesitas ! Het is soms wel eens lastig, dat de meesten hier mogen reageren onder een pseudonieme naam, want onder hun echte naam zouden zij deze uitspraken niet durven te doen … vermoed ik !


  Maak melding

 17. 1000 jaar beschaving is blijkbaar geheel aan jou voorbij gegaan, Antoine, om maar niet te spreken van je beperkte kennis van het onderwerp. Ik krijg de indruk dat nogal tevreden bent met jezelf, dus dat is dan maar weer meegenomen, zullen we maar denken.:)


  Maak melding

 18. @antoine uitdagingen niet durven en dan kinderachtig reageren en niet lezen wat de afstanden zijn, sorry antoine ik weet nu wie de loser is. Voor de duidelijkheid het zin tochten van minimaal 60 km tot maximaal 100 km per tocht.


  Maak melding

 19. Sorry Bert! Zelfspot is een onbekend begrip bij jou blijkbaar. En dan zeggen ze dat dikke mensen gezellig zijn en humor hebben. In geen velden of wegen te bekennen. Uitdagingen ga ik niet op in inderdaad. Vanwege mijn zelfvertrouwen en koppigheid voel ik niet de drang om mezelf te bewijzen voor jou.


  Maak melding

 20. Bert0049, ik dacht eerst dat ik Antoine verkeerd had ingeschat en dat zijn bijdragen als “zelfspot” moest worden beshouwd. Uit zijn laatste bijdrage begrijp ik dat hij geen overgewicht heeft. Niet dik, maar wel een “thickhead”. ;D


  Maak melding

 21. Ik heb er netjes bij gezegd dat ik een uitzondering maak voor mensen met een (psychische) ziekte en/of aandoening. Fijn dat daar zo makkelijk overheen wordt gelezen.

  Verder heb ik zelf ook redelijk wat kilo’s (was meer), maar ik ga tenminste geen smoesjes verzinnen. Ik weet dat dat komt door mijn redelijk Bourgondische levensstijl. Kan ik misschien wel meer aanleg hebben, aanleg is het begin, ik drink/eet de kilo’s er zelf aan. Als ik mijn buik kwijt wil, kan dat prima, moet ik gewoon minder naar binnen werken. Heb ik geen zin in. Maar dan moet ik ook niet zeuren over dat ik er niks aan kan doen.

  Ik ga trouwens niet in op de uitdaging. Ik rolschaats 2x 2 uur in de week en step 2~3x p/w 10~15km (wordt steeds meer, nog niet heel lang mee bezig). Ik vind dat genoeg 🙂


  Maak melding

 22. Overigens Antoine, kun je prima niet dik zijn, en toch helemaal dicht geslibd en ongezond zijn. Door bijvoorbeeld vaak naar de Mac te gaan.


  Maak melding

 23. Hallo,

  Wat is dit verschrikkelijk om te lezen hoe ‘dunne’ mensen over ‘dikke’ mensen praten. Ik schrik hier van.
  Ik durf eerlijk te zeggen dat ik ook te dik ben. En dat is ook wel misschien mijn eigen fout geweest. Maar ik zeg nou ook tegen mezelf – nu is het genoeg- nu wil ik afvallen! Ik heb me ook bij deze obesitas poli ingeschreven. Wees er trots op dat dikke mensen eindelijk inzien dat ze moeten afvallen om gezond te worden. Wees blij dat voor die mensen ook hulp is. Ik denk dat het in mijn geval een ziekte is ‘geworden’. En wil er graag hulp bij. Dat is goed toch?

  En voor de mensen die alles kunnen eten en geen grammetje aankomen, is er DENK IK iets mis met hun cholesterol


  Maak melding

 24. Ik snap niet zo goed wat er mis is met dikke mensen. Iedereen heeft zijn zwaktes, alleen is het bij deze mensen sneller te zien.
  Ik denk wel dat er nog een hoop winst te behalen is in een ontmoedigingsbeleid voor scooters. Ik vind het eerlijk gezegd moeilijk om een neiging tot vooroordelen te onderdrukken, wanneer ik een zwaarlijvig persoon op de scooter patat zie halen. Ik veroordeel dat niet, maar dat beeld tref ik vaak aan. Het gebruik maken van de fiets in plaats van de scooter heeft alleen maar voordelen, behalve dat men een gewenning moet doorbreken. Scooters en andere vervangers voor lichaamsbeweging zijn krengen als het gaat om gezondheid en milieu.  Maak melding

Reageer