Berkum sluit aanloop af bij Hatto Heim

Zwolle – Berkum sluit de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2013-2014 op zaterdag 31 augustus af met een oefenduel bij streekgenoot Hatto Heim, een ploeg die in de 3e Klasse B van het District Oost uitkomt.

Hatto Heim pakte vorig seizoen een periodetitel en greep in de nacompetitie maar nét naast promotie naar de 2e klasse. De ploeg staat het komende seizoen onder de supervisie van de nieuwe trainer Edwin Kwakkel, die eerder de Zwolse clubs CSV ’28 en HTC onder zijn hoede had en met die laatste vereniging ook een kampioenschap kon vieren. De coach liet onlangs weten dat hij het bij Hatto Heim naar zijn zin heeft. “Ik had niet verwacht dat we na een aantal trainingen al zo ver zouden zijn. Het is een jonge, brede, leergierige selectie,” aldus Kwakkel tegen de site Veluweland.nl. Hatto Heim werd in de aanloop naar het nieuwe seizoen knap winnaar van het Bultman-Hartholt Noordoost-Veluwe Toernooi, waarbij onder meer met 3-1 werd gewonnen van het uit de 1e klasse gedegradeerde KHC en met 3-0 van WZC. De Hattemers zetten daarna Blauw Wit ’66 in een vriendschappelijke wedstrijd met 5-0 aan de kant, maar werden onlangs in een bekerduel met liefst 1-7 afgedroogd door ASV Dronten. De mannen van trainer Kwakkel hebben nu dus voor eigen publiek tegen Berkum wat recht te zetten.

Hoofdklasser Berkum heeft inmiddels een oefen- en bekercampagne achter de rug waarin de ploeg steeds beter voetbal liet zien. Van de topklassers HHC Hardenberg en IJsselmeervogels werd er verloren maar Berkum was het sterkst in de oefenduels tegen Heino, VVA ’71 en WVF. Bovendien wonnen de Zwollenaren in het toernooi om de Districtsbeker Oost met 0-2 bij hoofdklasser MSC in Meppel en afgelopen woensdag werd eersteklasser DOS Kampen in de tweede bekerwedstrijd met 7-1 vernederd. Een punt van zorg is nog wel dat er een lange lijst met afwezigen is in de Zwolse selectie, maar Berkum-trainer Roeland ten Berge heeft als voordeel dat hij diverse spelers op meer dan één plek neer kan zetten. De wedstrijd Hatto Heim-Berkum begint zaterdag op het wat ongebruikelijke tijdstip van 14.00 uur en wordt gespeeld op Sportpark Het Achterveen aan de Konijnenbergerweg 2a in Hattem.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. @Dame
    Je hebt gelijk. De communicatie bij Berkum is voortreffelijk. Kunnen alle Zwolse verenigingen een voorbeeld aan nemen. Berkum heeft de juiste connecties en gebruikt deze zeer adequaat. Chapeau!


    Maak melding

Reageer