Mijn Band met Oranje, inzameling videomateriaal

Zwolle – Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is woensdag 4 september in het Historisch Centrum Overijssel om amateurvideomateriaal over het Koninklijk Huis te verzamelen. Van 2013 tot 2015 viert Nederland 200 jaar Koninkrijk. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid verzorgt naar aanleiding daarvan de tentoonstelling Leven met Oranje, maar ook de actie Mijn Band Met Oranje.

filmspoelen_foto.jpg 


Het Historisch Centrum Overijssel maakt het mogelijk om op 4 september ook ander film- of videomateriaal in te leveren. Beschikt u over beeldmateriaal of geluidsfragmenten uit de Overijsselse geschiedenis die een bijdrage kunnen leveren aan het archief van het Historisch Centrum Overijssel? Woensdag 4 september kunt u uw materiaal voorleggen aan een medewerker van het audiovisueel team tijdens de inleverdag voor Mijn Band Met Oranje. Dit materiaal mag oud of nieuw zijn, wat vandaag wordt vastgelegd is morgen al geschiedenis.

In 2013 bestaat het Nederlands Koninkrijk 200 jaar. In dat kader is het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een bijzonder project gestart: Mijn Band Met Oranje. Voor dit project wordt aan alle Nederlanders gevraagd (ook in de Overzeese gebieden) om hun beeldmateriaal over het koningshuis te delen. Met het ingezamelde ‘koninklijk’ materiaal stelt Beeld en Geluid een film samen die rond Koningsdag 2014 op televisie in première gaat.

Artikel delen:

Reageer