Veiligheidsdag Zwolle druk bezocht

Zwolle – Op zaterdag 31 augustus was de Milligerplas in de wijk Stadshagen het decor van de veiligheidsdag van de veiligheidsregio IJsselland.

De hulpverleners lieten onder andere demonstraties zien van een ‘vlam in de pan’ en wat er gebeurt als je deze met water blust, ook konden kinderen een kijkje nemen in een poltieauto waar vaak ook de sirene’s even werden getest. De politie IJsselland liet zien wat zij in huis hadden om een verdachte in te reken door de inzet van een politiehond. Kinderen konden zelf de brandslang vasthouden om blokjes om te spuiten of een huisje te blussen wat in ‘brand’ stond. Een rookcontainer stond ook op het terrein, hierin konden mensen de ervaring op doen hoe te handelen bij rook in de woning om deze te verlaten. Om Stadshagen te beleven op grote hoogte konden mensen mee in het bakje van de hoogwerker waar ook lange rijen voor stonden. De mensen van de brandweer lieten zien hoe zij een slachtoffer in het water zoeken, daarnaast lietzen zij zien hoe te werk gegaan wordt bij een botsing waarbij het slachtoffer niet zelf meer uit de auto kon komen. Het evenement is door ongeveer 15.000 mensen bezocht.

 31-08-2013__veiligheidsdag2013_13.jpg31-08-2013__veiligheidsdag2013_11.jpg

31-08-2013__veiligheidsdag2013_9.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

31-08-2013__veiligheidsdag2013_2.jpg

31-08-2013__veiligheidsdag2013_1.jpg

 
31-08-2013__veiligheidsdag2013_3.jpg
 
31-08-2013__veiligheidsdag2013_4.jpg
 
31-08-2013__veiligheidsdag2013_5.jpg
 
31-08-2013__veiligheidsdag2013_6.jpg
 
31-08-2013__veiligheidsdag2013_7.jpg
 
31-08-2013__veiligheidsdag2013_8.jpg
 
31-08-2013__veiligheidsdag2013_10.jpg
 
31-08-2013__veiligheidsdag2013_12.jpg 
Artikel delen:
Reacties 29
 1. Pardon, druk bezocht? Wij zijn de hele dag druk in de weer geweest en de opkomst was bedroevend slecht. Wij doen onze stinkende best, maar de mensen blijven weg, wellicht door de commemtaren op diverse sites over de kosten i.v.m. crisis. Ik heb er genoeg van ik doe volgend jaar niet meer mee. Jammer, erg jammer.


  ⚠️ Meld

 2. Mooie dag en veel plezier gehad met de kinderen. Erg leerzaam, informatief en zelfs entertaining. @Blauwvinger waar zit je frustratie? Volgens mij nergens voor nodig. Was een prima evenement. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.


  ⚠️ Meld

 3. @blauwvinger, ik ben er geweest van 11.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur was het echt druk en stond het tijdens de demonstraties helemaal vol op het strand. Misschien zijn we allebei naar een andere Veiligheidsdag geweest? 😉


  ⚠️ Meld

 4. De officiële cijfers die niet naar buiten mogen komen geeft een veel lager aantal. Dus ik weet niet waar je die 12.000 vandaan haalt. De extra aangelegde parkeerplaats lag er voor niets en was bijna compleet leeg. De foto’s die dit aantonen zijn inmiddels dmv opdracht van bovenhand al weer verwijderd van een site.


  ⚠️ Meld

 5. @blauwvinger, kwam er rond 13.00 uur langs, de parkeerplaats was zeker voor de helft vol en er stonden zeer vele fietsen, dus wat gezien heb lijkt het mij absoluut een geslaagde dag en aantallen is altijd een subjectief getal, want vanuit Stadshagen kan men ook lopend zijn gekomen. Dus 🙂


  ⚠️ Meld

 6. Waar gaat dit over? Ben er van ongeveer 10.30 tot 12.15 uur geweest samen met o.a. de kleinkinderen en we hebben echt genoten. Het was gezellig druk. Zeker voor de diverse demonstraties (o.a. pakwerk, drenkeling en hulpverlening) was behoorlijk veel animo. Ook voor het bakje van de ladderwagen stond steeds een behoorlijke rij te wachten. Hulpverleners bedankt. Het was top!


  ⚠️ Meld

 7. @Blauwvinger
  Je lijkt me een typische complot-theorie denker. “De officiële cijfers die niet naar buiten mogen komen…”. En weblog Zwolle staat onder curatele van “bovenhand”. ;D

  On topic: het was een top-evenement met goede demonstraties! Leerzaam. Ik heb me met de kinderen prima vermaakt.


  ⚠️ Meld

 8. @Blauwvinger: het was echt hartstikke druk! Ik snap niet wat jij bedoelt….

  Ik was er van de EHBO. Wij hadden dus wel drukte bij onze kraam. Ook meegedaan met een demo. Ik vond de dag erg leuk!:D


  ⚠️ Meld

 9. Waar gaat dit over! Woon aan de overkant en heb het vanaf de vroege morgen kunnen volgen. Het was een leuke dag met veel bedrijvigheid! Gezellig maar niet te druk! Leuke demonstraties en alle kinderen en volwassenen konden goed overal kijken. Als Blauwvinger het niet naar de zin had blijf dan volgende keer gewoon lekker thuis.  ⚠️ Meld

 10. Ik weet niet waar die negatieviteit vandaan komt maar ik als hulpverlener heb gewoon genoten van de dag. De organisatie verdient een dikke pluim. De opkomst was gewoon goed je hoefde niet over de koppen te lopen. Met andere woorden het was gewoon gezellig.  ⚠️ Meld

 11. Wanneer ik de meeste reactie’s hier zo lees, was het gezellig druk.
  En daar gaat het toch om, en hoeveel het er precies waren.Lekker belangrijk.:)


  ⚠️ Meld

 12. Vergeet niet dat het een fors terrein is wat er gebruikt werd.
  De hoeveelheid mensen werd daardoor “uitgesmeerd” waardoor het misschien minder druk leek.

  Ik ben er tussen 10:00 en 12:00 geweest en om 10:00 was het idd. nog rustig, maar toen ik om 12:00 weg ging was het al behoorlijk druk, zeker bij de diverse demo’s (politiehonden, BHV o.i.d. op de parkeerplaats en idd. de hoogwerker).

  Ik heb genoten, en mijn dochter zo niet nog meer.

  Complimenten voor iedereen die hier aan mee gewerkt heeft. Van verkeersbegeleiding t/m vrijwilligers etc. Echter super en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!!


  ⚠️ Meld

 13. Pardon, druk bezocht? Wij zijn de hele dag druk in de weer geweest en de opkomst was bedroevend slecht. Wij doen onze stinkende best, maar de mensen blijven weg, wellicht door de commemtaren op diverse sites over de kosten i.v.m. crisis. Ik heb er genoeg van ik doe volgend jaar niet meer mee. Jammer, erg jammer.

  tja ik kan me voorstellen dat je zo reageerd als je de diverse foto’s ziet. vooral die vanochtend 10 uur http://www.stadshagennieuws.nl/nieuws/15791-veiligheidsdag-op-en-rond-de-milligerplas#jp-carousel-15809

  en nog eentje van ongeveer 10 uur
  http://www.stadshagennieuws.nl/nieuws/15791-veiligheidsdag-op-en-rond-de-milligerplas#jp-carousel-15802

  Misschien had je ook even moeten kijken waar de fietsen stonden. Die waren niet te tellen.

  Maar ja als je negatief ingesteld bent zie je alleen maar dat wat je wilt zien. Ik was er zelf ook en bij alle demonstraties was het gewoon druk en had je alle tijd om alle stand te bekijken.

  En als jij volgend jaar niet meer mee doet, kan het alleen maar gezelliger worden.


  ⚠️ Meld

 14. @Blauwvinger:
  Ik hoor niemand de vraag stelen, maar kun je even aangeven bij welke stand jij stond. Hebben we een beeld waar het rustig was.
  Kunnen we meteen bij jouw mede-standwerkers vragen wat zij er van vonden.
  Ik durf nu al de stellng aan, dat er geen enkele reactie van Blauwvinger komt. Het efeti, dat hij/zij niet eigen/echte nam gebruikt, zegt eigenlijk al genoeg.


  ⚠️ Meld

 15. @blauwvinger niet druk. ik weet niet waar jij hebt gekeken maar
  ik ben er ook de hele dag geweest,
  heb met de kinderen de hele dag klos gegooid we hebben het heel erg druk gehad,
  en tijdens de demo’s op het strand was het ook erg druk,.
  het was een super leuke dag om met alle hulpverleners bij elkaar te staan.  ⚠️ Meld

 16. nou blauwvinger ,,volgens mij had jij oogkleppen op ,en stond jij heel ergens anders ,,het was heel erg druk ..en respect voor alle hulpverleners ,die dit toch allemaal maar doen ,,,ze hadden ook gewoon thuis kunnen blijfen ..maar zo kon ook de gewone burger hun werk kunnen laten zien …ga er zelf maar eens aanstaan …petje af voor zo,n mooie dag ,,volgend jaar weer???:D8)


  ⚠️ Meld

 17. 15.000 bezoekers?, dat is 1,5x het PEC Zwolle stadion! Men moet hier in Zwolle of leren tellen of dit soort onzinnige en frauduleuze beweringen achter zich laten. Ook het Stadshagenfestival heeft hier last van. Als er gestaan had 1500 bezoekers dan had ik het geloofd!


  ⚠️ Meld

 18. Oh John je bedoel dat je alle bezoekers gewoon 10x telt? Of ga je ze vragen: bent u al geteld? Als je niet weet hoeveel bezoekers je hebt gehad dan moet je niets vermelden, maar bijv. gezellig druk. Of je moet kaartjes kopen bijv. voor ?? 1,00 per stuk en de opbrengst geef je bijv. aan de voedselbank, ik denk dan dat de opbrengst eerder ?? 1.500 is dan ?? 15.000, denk je ook niet?, of wordt dit te concreet?:D


  ⚠️ Meld

 19. Wat een gezever over cijfers man!
  Het lijkt wel of alles in stadshagen om prestaties gaat.
  Allemaal van dat ” kijk mij eens ” volk.


  ⚠️ Meld

 20. @Blauwvinger, volgens mij ben jij een behoorlijke azijnzeiker! Ben jij wel in Stadshagen geweest of was je ergens anders?
  Op de foto’s ziet het er goed uit, gewoon volgend jaar weer doen.
  Hulpverleners bedankt!


  ⚠️ Meld

 21. Ben zelf er merendeels van de dag geweest om te helpen bij de stands. Er was een gezellige sfeer met een goed doorlopende mensen massa. Voor tijdens de demo’s was het lekker druk langs de stranden.


  ⚠️ Meld

Reageer