Bod op PEC Zwolle speler Youness Mokhtar

Zwolle – De kans dat PEC Zwolle speler Youness Mokhtar bij de Blauwvingers gaat vertrekken lijkt steeds groter. FC Twente heeft zaterdagmiddag een bod uitgebracht op de linkerspits. Dat meldt RTV Oost.

 

youness_mokhtar_2.jpg 

"De Enschedese club wordt al langer in verband gebracht met de buitenspeler van de koploper in de eredivisie en is nu dus concreet geworden. Naast FC Twente is er nog een (onbekende) eredivisieclub in de markt voor de rappe aanvaller. Ook een Belgische club, waarschijnlijk Club Brugge, wil hem graag overnemen van PEC. Mokhtar is bezig aan zijn tweede seizoen in Zwolle. In die periode kwam hij tot 36 duels en maakte daarin zeven doelpunten." Mokhtar is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, waar hij in 2000 begon. Daar ondertekende hij destijds een contract voor vier jaar. In het seizoen 2011/2012 kwam hij op huurbasis uit voor FC Eindhoven. Het contract van Mokhtar in Zwolle loopt nog door tot medio 2015. Dat betekent dat de club een aanzienlijke transfersom kan vragen.

Nijkamp bevestigt dat er een bod is binnengekomen van Twente: ‘Het klopt, we zijn zwaar in onderhandeling met FC Twente. Het kan rondkomen, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak. Want het kan ook zo zijn dat er nog een tweede of derde partij voor hem komt.’

‘Club Brugge heeft al langere tijd interesse, maar die hebben nog geen concreet bod uitgebracht. Als Mokhtar gaat, dan zijn we voornemens om een vervanger te halen’, besluit Nijkamp, die nog niet wilde zeggen wie hij hoog op het verlanglijstje heeft staan.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ik zeg Mokthar aan zijn contract (dat tot 2015 doorloopt) houden. Er is namelijk geen directe noodzaak om nu het lange termijnproces te verstoren aangezien PEC Zwolle per 1 oktober nagenoeg schuldenvrij is. Het lijkt mij beter om pas in de winterstop basisspelers te verkopen omdat je dit ook meer tijd geeft om nieuwe spelers in te passen. Het blijft naar dat de transfermarkt nog zo lang open is en dat clubs met een megaschuld als FC Twente (52,6 miljoen schuld en 11,2 miljoen aan uitstaande transferverplichtingen) met behulp van allerlei vage investeerders gewoon zaken kunnen doen.


  ⚠️ Meld

 2. Fc.twente is toch geen sportieve verbetering? Pec staat aan het einde van dit seizoen boven twente.laat hem niet gaan, biedt hem een hoger salaris en overtuig hem daarmee dat hij over twee jaar naar een echte (buitenlandse) topclub kan gaan.
  Pec kan dan waarschijnkijk ca.9 miljoen euro ontvangen van een buitenlandse club, goed voor de clubkas! Commercieel denken en niet voor een appel en een eitje verkopen aan een boerenclubje uit twente. Regeren is vooruitzien!


  ⚠️ Meld

 3. Youness Mokhtar blijft zondag in het thuisduel van PEC Zwolle met FC Utrecht aan de kant. De aanvaller meldt zich bij FC Twente voor een keuring.

  De keuze Mokhtar niet op te nemen in de wedstrijdselectie is ingegeven door de toekomst van de aanvaller, die op het punt staat de overstap te maken naar FC Twente. De clubs zijn het nagenoeg eens over de voorwaarden van de transfer.

  Vooruitlopend op het akkoord over de afkoopsom heeft Mokhtar toestemming gekregen een medische keuring te ondergaan in Enschede, waar een contract voor vier jaar klaar ligt.


  ⚠️ Meld

Reageer