Programma Blauwvinger Rally bekend

Zwolle – Komende zaterdag vindt de achtste editie van de Blauwvinger Rally plaats. Een evenement waar de deelnemende kinderen soms al weken reikhalzend naar uitkijken. Dit jaar belooft extra mooi te worden, omdat er een paar nieuwe activiteiten worden georganiseerd tijdens de momenten waarop de deelnemers even uit de auto zijn. 

Wanneer de kinderen 7 september bij het startpunt Librije’s Zusje aankomen, krijgen ze willekeurig een startnummer toegewezen, zodat ze op zoek kunnen naar hun chauffeur voor die dag, maar het is natuurlijk vooral spannend of je mee mag rijden in een felrode Ferrari, een stoere Lamborghini, een supersnelle Porsche of weer iets anders bijzonders. Als de koppels voor de dag gemaakt zijn volgt een briefing voor de rijders én bijrijders. Tijdens de ontvangst zal de Meander Big Band voor de muzikale omlijsting zorgen. Net na 10.00 uur zullen de eerste sportwagens vertrekken voor een interactieve rit die langs een aantal nog geheime locaties op de Veluwe zal leiden.

De bijrijders hebben het routeboek digitaal voor zich op een iPad en moeten de chauffeur goed op de hoogte houden van welke afslagen genomen moeten worden. Ook voor enkele opdrachten rond social media en de racegame op de lunchlocatie is de iPad nodig.
Wanneer de auto’s een eindje op de middag weer in Zwolle arriveren, zal eerst de ‘Juwelier Aalbers-slalom’ worden verreden waar de sportwagens kunnen laten zien waar ze toe in staat zijn. Op dezelfde plaats zal ook nog een spectaculaire verrassingsactiviteit voor de kinderen worden klaargezet. Tegen 15.30 uur zullen alle auto’s in colonne en onder politiebegeleiding de binnenstad aandoen, waar ook de Diezerstraat deel zal uitmaken van de route. Winkelende omstanders kunnen hun ogen de kost geven met al die exclusieve sportwagens. De finish ligt net als de start bij Librije’s zusje, waar ook de feestelijke prijsuitreiking zal zijn. DJ Cuzco zal het geheel opluisteren met spetterende beats, terwijl Jonnie en Thérèse Boer de hapjes verzorgen.
De Blauwvingerrally
Sinds 2006 organiseert de Stichting Blauwvinger Rally ieder jaar een toerrit met start en finish in Zwolle. Zeer exclusieve, nieuwe sportauto’s geven acte de présence om chronisch zieke kinderen in de leeftijd van ongeveer twaalf tot achttien jaar een onvergetelijke dag te bezorgen. De deelnemende kinderen worden uitgenodigd in samenwerking met de kinderafdeling van de Isala Klinieken in Zwolle en de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK). De dag komt tot stand door de inzet van het bestuur, vele vrijwilligers op de dag zelf en veel betrokken sponsoren uit de regio Zwolle die middels financiële bijdrages of hand- en spandiensten het evenement ondersteunen.
Artikel delen:

Reageer