WVF kan voor een verrassing zorgen

Zwolle – VV WVF heeft zaterdagmiddag in de wedstrijd tegen hoofdklasser SC Genemuiden ( Vorig jaar nog spelend in de Topklasse) een prima wedstrijd op de mat gelegd. Genemuiden speelt al jaren in de top van het zaterdagvoetbal en heeft de selectie , ondanks de degradatie uit de Topklasse intact kunnen houden. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Genemuiden als de grote favoriet aan de wedstrijd begon.

WVF had lak aan de reputatie van Genemuiden en begon gedreven aan deze westrijd. Het was niet Genemuiden die de wedstrijd bepaalde maar over de gehele wedstrijd gezien was WVF de bovenliggende partij. WVF speelde als team gedreven en had geen enkel ontzag voor de opponent uit de tapijtstad. Het ging uit van de eigen mogelijkheden en speelde zeer verzorgd voetbal, waarbij het Genemuiden Meerdere keren in de problemen bracht. Een hoofdrol was weggelegd voor Richard Bouwmeester,die een ijzersterke wedstrijd speelde. Hij was het die keer op keer de pijlsnelle en eveneens sterk spelende Hessel Berends van de nodige steekpassen voorzag. Verdediger Netjes van Genemuiden had totaal geen grip op Hessel en moet zich in de eerste helft hebben gevoeld als iemand die duizelig uit de draaimolen stapt. Dit leverde ook de nodige kansjes op voor WVF , zo verdween een schot van Jeroen van Brummen, na een goed lopende aanval over links, naast het doel van Genemuiden. Toch kwam Genemuiden op voorsprong.

Eerst kopte spits Willem Lanjouw nog over het doel maar even later was het 0-1 na een voorzet van diezelfde Lanjouw was het Marthijn van der Steege die de bal onbedoelt beroerde en zo in eigen doel zag verdwijnen. Direct vanaf de aftrap werd Hessel Berends gelanceerd en diens schot werd met een prima redding door doelman Albert Flier van Genemuiden tot hoekschop verwerkt. Even later was het Richard Bouwmeester die vanaf 40 meter zag dat doelman Flier van Genemuiden ver voor zijn doel stond en met een schitterende boogbal, werkelijk een wereldgoal, voor de terechte gelijkmaker zorgde 1-1. WVF bleef naar de voetballende oplossingen zoeken. Helaas was het Richard Bouwmeester die in het eigen 16 meter gebied ook naar een voetballende oplossing zocht, in plaats van de bal weg te trappen, en zo de bal verspeelde aan Anne v d Kolk en uit diens voorzet schoot Pattick Lip raak, nadat diens schot van richting werd veranderd en ongelukkig achter Mike te Wiele in het doel verdween 1-2. Een goede kopkans van Jeffrey de Visscher werd via de hand van Mike en de paal gekeerd en WVF kreeg nog een fraaie schietkans van Marc Peppelenbos , maar zijn schot verdween in het zijnet. Zo ging WVF rusten met een onverdiende en ongelukkige achterstand. Na de rust moest WVF noodgedwongen twee wissels toepassen. Marthijn van der Steege en Hessel Berends konden niet verder spelen en moesten vervangen worden door Akke Pleisier en Bas Bouwhuis. Na wat omzettingen binnen het team was hier in de tweede helft  niets van te merken.

WVF bleef voetballen zonder ontzag te hebben voor Genemuiden. Al raakte Jeffrey de Visscher na een goede aktie namens Genemuiden de paal, was het WVF die voor het meeste gevaar zorgde. Bas Bouwhuis kwam net tekort na een steekpass van Richard Bouwmeester en het goed uit zijn doel komen van Flier, om WVF op gelijke hoogte te brengen. Niet veel later was het Lennart Bril die gestopt werd door doelman Flier en in de rebound schoot Jeroen van Brummen de bal over/ Toch kwam de meer dan verdiende gelijkmaker er en wedreom een schitterend doelpunt. Het was Rob Meijerink die de bal over de muur langs doelamn Flier van Genemuiden krulde en daarmee voor de 2-2 zorgde. WVF bleef het betere van het spel houden maar kwam toch weer ongelukkig op achterstand. Na een hectische situatie voor het doel van WVF raakte doelman Mike te Wiele geblesseerd maar liet scheidsrechter Fikkert doorspelen en wsa het Anne v d kolk die Genemuiden wederom op voorsprong bracht.

Maar zoals de gehele wedstrijd het geval was raakte WVF niet van de wijs en trok het de stand al snel weer in evenwicht. Het was Jeroen van Brummen die snel en slim uit een vrije trap, de sterk ingevallen,  Bas Bouwhuis vrij voor de keeper zette en hiermee voor de 3-3 zorgde. Bij Genemuiden kreeg Mike Koenders (ex- PEC Zwolle) nog rood na het onderuithalen van de doorgebroken Lennart Bril, had Mike ter Wiele nog een paar goede rediingen maar gescoord werd er niet meer. Hiermee mocht Genemuiden het meest tevreden zijn en kon WVF terugzien op een uitstekende wedstrijd, of zoals hoofdrolspeler Richard Bouwmeester het mooi verwoorde door te zeggen dat het gehele team plezier uitstraalt en niet alleen in deze wedstrijd maar ook op de trainingen.

Ondanks dat WVF gezien de wedstrijd de overwinning had verdiend, is wellicht het plezier en het geloof in eigen kunnen de basis voor een mooi seizoen In de beker is WVF een ronde verder .Wij VoetballenFantastisch als basis met een team dat plezier en zelfvertrouwen uitstraalt kunnen we wellicht  voor een mooie en verrassende rol in de eerste klasse zorgen!!

 

WVF – SC Genemuiden 3-3 (1-2).

 

Score verloop: 23. e.d. Marthijn v/d Steege 0-1, 24. Richard Bouwmeester 1-1, 27. Patrick Lip 1-2, 63. Rob Meijerink 2-2, 65. Anne v/d Kolk 2-3, 69. Bas Bouwhuis 3-3.  

Gele kaart: 50. Mike Koenders, 75. Jasper Bremmer (SC Genemuiden), 50. Richard Bouwmeester, 79. Jeroen van Brummen (WVF).
Rode Kaart: 86. Mike Koenders (SC Genemuiden).

 

Toeschouwers: 250

 

Scheidsrechter: B.J. Fikkert

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele, Marthijn v/d Steege(46.Akke Pleijsier), Dion Reijnen, Lennart Bril, Rob Meijerink, Richard Bouwmeester, Sybren Poppen, Robertjan Stals, Hessel Berends(46.Bas Bouwhuis), Marc Peppelenbos(70.Kristian Bril), Jeroen vanBrummen.
Opstelling SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes (84. Herman van Dijk), Rainier Resokario, Jasper Bremmer, Mike Koenders, Jeffrey de Visscher, Berry Halfwerk, Anne van der Kolk, Willem Lanjouw (57. Sijmon Eenkhoorn), Patrick Lip (57. Siebren Visscher), Jacco Riemens.

Door: Dick Noordman 

Artikel delen:

Reageer