Het weer: bewolkt

Zwolle – Er is zondag sluierbewolking te zien. Daarnaast is er sprake van bewolking, waardoor de zon het moeilijk heeft. Er kan, met een matige westenwind en een temperatuur van maximaaal 18 graden, een buitje vallen.

31-08-2013_weerfoto_omgeving_gasthuisplein.jpg

Omgeviing Gasthuisplein

Maandag trekt over het noorden van het land veel bewolking. De noordoostelijke provincies maken daarbij kans op een beetje regen. In de rest van het land is het droog met in het zuiden perioden met zon. Het wordt 19 of 20 graden onder de bewolking in het noorden tot een graad of 22 in het zuiden. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige westenwind. In de avond neemt de neerslagkans af en blijft het overal droog. Dinsdag wordt het iets warmer met maxima rond 22 graden in de kustgebieden en 25 graden in het zuidoosten van het land. Het blijft zo goed als droog met een afwisseling van stapelwolken en zon.

 

Woensdag is er in de vroege ochtend kans op mist. Daarna neemt de hoeveelheid zon flink toe en stijgt de temperatuur naar 26 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het plaatselijk 28 graden worden. Alleen op de Wadden is het met 24 graden wat minder warm.

Donderdag kan de middagtemperatuur nog een graad hoger uitvallen en zijn er zonnige perioden. De dagen daarna neemt de bewolking weer toe en stijgt de kans op enkele buien. Het wordt iets minder warm, maar het blijft waarschijnlijk zomers.

Artikel delen:

Reageer