Utrechtse hooligans vernielen restaurant

Zwolle – Enkele tientallen voetbalsupporters uit Utrecht hebben zaterdagavond 31 augustus grove vernielingen aangericht bij een horecagelegenheid aan de Oude Meppelerweg in Zwolle. Er ontstond een confrontatie met de bezoekers van de horecagelegenheid en niemand raakte gewond.

Het incident is rond 20.30 uur bij de politie gemeld. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat er ruiten, stoelen en glazen vernield waren. De groep van voetbalsupporters uit Utrecht was al weer vertrokken. Door directe actie van agenten zijn er vijf verdachten aangehouden in Nijkerk. Zij zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. Het politieonderzoek loopt en de politie onderzoekt wie er nog meer bij betrokken waren.

Artikel delen:
Reacties 218
 1. Haha, de krant de stentor suggereert met een titel dat er een vechtpartij zou zijn geweest tussen supporters. Dus ook die uit Zwolle. Dat heet stemmingmakerij!! Ik lees nl niet dat er PEC Zwolle supporters betrokken zijn geweest met deze belachelijke rooftocht. Maar laat vanmiddag het resultaat maar op het veld zien. Hup Zwolle 😀


  Maak melding

 2. Raar volk. Uit Utrecht naar Zwolle komen om ruzie te zoeken. Het zal je leven maar zijn. Een stadionverbod en een fikse boete lijkt hier wel op z’n plaats >:( Naar Marokko sturen is natuurlijk ook een optie 😉


  Maak melding

 3. Geen code geen klasse wat is er stoer aan 10 mensen met 60 te verassen? On 20:00 zit er niemand dan moet je er om 23:00 zijn en ff bellen…


  Maak melding

 4. Stoer hoor uhf, ikzelf ben ook ook FC Utrecht supporter, maar voor dit soort wangedrag schaam ik mij diep. Het heeft niets met voetbal te maken en het wordt tijd dat hufters zoals jij voor eens en voor altijd uit de voetbalstadions verbannen worden.


  Maak melding

 5. Vandaag speelt PEC Zwolle thuis tegen FC Utrecht…Het ging er dus gewoon om een beetje sfeer te maken voor de wedstrijd..
  Weinig gewend daar in Zwolle.


  Maak melding

 6. @axiom..beetje sfeer maken?? Bij een ander de boel
  vernielen noem jij sfeer maken? Dat soort lui zijn ziek..
  doen jullie dat ook in amsterdam etc? Dan mag ik hopen
  dat jullie binnenkort ook eens aan de beurt zijn.


  Maak melding

 7. Axiom,
  Mensen die zo als jij reageren zijn voetbal onwaardig. Ik vind dat niet onder de noemer supporter vallen. Door jouw gedrag wordt voetbal verpest voor een grote groep mensen door een klein groepje wangedragers.  Maak melding

 8. Er zullen altijd bepaalde types blijven die met meerdere personen wel durven, maar 1 op 1 word het wat minder. Zielig schaap achtig vertoon van dit soort ( mensen) eigenlijk mogen ze de naam mens niet krijgen, parasieten zijn het misschien meer teren op de ellende van een ander.

  En waar de vrolijkheid ook een HOME van is, daar heeft de uitbater van dit cafe heeft niets te maken met de onderlinge strijd tussen deze dwazen toch.  Maak melding

 9. Weer wat leven doe niet stoer ? Haha Utrecht is al jaren dood dat weet heel nederland als jullie zelfs voor tukkers gaan rennen !! Reden dat jullie hulp nodig hadden om uberhaupt in Zwolle te komen laten ons niveau verschil al zien.. Waar pec wekelijls op eigen kracht bewijst hebbem jullie 2 jaar nodig voor 40 man…+ gayvemter .. utrecht staat nergens meer vergaamde glorie en ook nu zetten jullie alleen jezelf te kiek.


  Maak melding

 10. Haha utregt durfde niet eens alleen te komen… Vergaande glorie doen al jaren niks meer, ze rennen in eigen stad voor twente.. Nu samen met egels naar ons gaan ruim 40 wowww..hebben ze twee jaar over gedaan. Wel eens om 20:00 een volle kroeg gezien?? Pec is alleen al groter dan die twee groepen samen …je ken nie op vroeger blijven leven ..


  Maak melding

 11. beter om helemaal geen aandacht aan dit incident te besteden op de weblog dat vinden die gasten alleen maar leuk .Meen dat ze door de politie al bij Harderwijk opgepakt zijn dus die krijgen hun straf wel .En zullen tevens de schade wel moeten betalen .Hopelijk wordt het een mooie pot voetbal in Zwolle  Maak melding

 12. Jammer dat ze niet even de moeite hebben genomen om te checken of er ook voldoende “tegenstand” zou zijn. Hadden vast wel meer Zwollenaren aanwezig willen en kunnen zijn. Typisch gedrag van een groepje die al uitgerangeerd is. Vandaag maar “even” sportief revanche nemen!!  Maak melding

 13. nu kan ik me nog een oefenwedstrijd herinneren Zwolle-Utrecht, volgens mij net voor seizoen 2002, toen zaten dit soort schatjes (andere generatie) tussen de families en gingen toen los. Toen een schande, nu binnen het stadion niet meer mogelijk en dus dan maar deze laffe praktijken.


  Maak melding

 14. Zoals hierboven door anderen is opgemerkt heeft dit niets met voetbal te maken. Ik heb de spelregels er even bij gepakt en er staat niets in over sfeer maken door vernielingen aan te richten voor, tijdens of na de wedstrijd. Maar ook niets over wraak nemen, al dan niet op sportieve wijze. Als je dat voorstelt als oplossing verbind je zelf deze minderwaardige actie met het voetbalspel, dat wil toch geen enkele supporter of liefhebber?

  Ik hoop dan ook dat de rechter een wijs besluit neemt, bijvoorbeeld deze vandalen veroordeelt tot:
  – het vergoeden van alle schade (dat zijn ze feitelijk al verplicht zonder dat de rechter er aan te pas komt),
  – het persoonlijk aanbieden van hun excuses aan de eigenaar en medewerkers van De Vrolijkheid (ook normaal in een menselijke samenleving, “sorry” zeggen leer je al bij de kleuters),
  – aangezien beide voorgaande punten al normaal zijn in het maatschappelijk verkeer daarnaast nog een passende straf, bijvoorbeeld 80 uur dienstverlening.

  En als ze de schade niet binnen 8 dagen kunnen vergoeden, een onderpand inleveren ter waarde van de schade, bijvoorbeeld hun mobieltjes, hun televisies en hun auto’s of die van hun ouders. Oh ja en geen strafvermindering omdat hun vandalisme zo in het nieuws is gekomen, ze hebben zelf gekozen om een publieke reactie door dit vandalisme te plegen.

  Ik hoop dat Weblog Zwolle ons op de hoogte houdt van de aanpak van deze mensen.


  Maak melding

 15. Het zijn altijd de randfiguren rond clubs die slecht draaien. De vorige uitwedstrijd verloor Utrecht met 6-0 tegen Twente. En ja, als je geen plezier aan je eigen club beleeft zoek je het in andere dingen. Jammer dat de supporters daar dan op aangekeken worden.


  Maak melding

 16. Jammer dat de supporters daar op worden aangekeken?
  Dat vind ik nou bullshit wat je zegt..zij zijn toch ook diegene
  die zulke achterlijke dingen doen? Dus jij wilt zeggen..dat als
  Pec het slecht doet..wij met zijn allen maar cafe’s moeten
  verbouwen om onze frustraties kwijt te raken?


  Maak melding

 17. Nee, supporters doen zoiets niet. Als dit supporters zijn dan zou je de club moeten straffen. (Matchpunten in mindering brengen ofzo). Een supporter is iemand die een jaarkaart van zijn club heeft. Op die manier leg je de verantwoordelijkheid bij de club neer. Moet je zien hoe snel het dan klaar is.


  Maak melding

 18. Tsja, ’t heeft niks met voetbal te maken.
  Al dat geweld. Maarja, gewelddadigheid komt
  voor. Eens: “Raar volk. Uit Utrecht naar Zwolle komen om ruzie te zoeken.”
  Heeel raar volk.
  Wat voor volk zou dat zijn eigenlijk vraag ik me af.  Maak melding

 19. Och, ik las “emkele tientallen”:
  “Enkele tientallen voetbalsupporters uit Utrecht hebben zaterdagavond 31 augustus grove vernielingen aangericht bij een horecagelegenheid aan de Oude Meppelerweg in Zwolle. ”

  Volkert van der Graaf loopt binnenkort weer rond,
  Hij weet vast wel raad met zulke luitjes.  Maak melding

 20. @ingrid omdat er misschien contact is geweest met de ” supportersgroep ” van PEC Zwolle oftewel bewust is afgesproken !!!

  Misschien was de groep van utrecht wel groter als ” afgesproken ” en durfde de zwolle “supporters” niet meer de confrontatie aan .

  De vrolijheid is toch de homebase of de ……….


  Maak melding

 21. hahaha panda met een grote bek.

  Dit keer niet hand in hand met je vriendjes naar Zwolle gekomen?
  Ik dacht dat die zwakzinnigen stroomopwaards ook de billetjes bij utrecht aardig schoon hadden gelikt….


  Maak melding

 22. Ik weet wel van welke groep supporters van PEC dit de home basis is.
  Maar als ik eigenaar van deze tent was, en het is inderdaad een afgesproken ontmoeting, was dit wat mij betreft de laatste x dat ze in mijn tent aanwezig waren.
  Maar alleen wanneer dit “afgesproken”werk is.


  Maak melding

 23. Een stug verhaal. Je gaat je feestje toch niet versjteren door Utrechtsupporters “uit te nodigen”. Bovendien hebben de Zwolse mensen – als je RTV Oost mag geloven – het interieur vernield op zoek naar stokken om zich te verdedigen. Bij “afgesproken werk” was dat niet nodig geweest.
  Hoe het ook zij, de eigenaar zit met de schade.


  Maak melding

 24. Café Restaurant De Vrolijkheid is een bekend en gewaardeerd etablissement in Zwolle. Ruim 100 jaar geleden opende zij haar deuren, dat maakt haar tot één van de oudste etablissementen van deze stad en regio. De Vrolijkheid is een gezellig bruin café waar de tijd als het ware heeft stilgestaan, maar die door de jaren heen een gevarieerde klandizie geniet. Van zakenman tot vuilnisman, velen genieten hier van een stuk tijdloze gastvrijheid en kwaliteit.

  De Vrolijkheid is ook sinds jaar en dag het kloppend hart van het Zwols betaald voetbal, wat maakt dat ook supporters van PEC Zwolle graag in het café vertoeven. Geef ze eens ongelijk met ingelijste shirts van o.a. Jaap Stam aan de wand.

  Dit feit vormt echter geen enkele rechtvaardiging voor hetgeen Zaterdagavond is geschiedt.

  Dit feit vormde wel het ??excuus?? voor een groep van pak en beet 60 Hunnen uit Utrecht en omstreken om bewapend met kapmessen en ander zwaar wapentuig de avond voor de sportieve confrontatie tussen PEC Zwolle en FC Utrecht om dit horeca-etablissement te willen verbouwen.

  Of de beweegredenen van deze mafkezen nu voortvloeien uit jaloezie over de prestaties van PEC Zwolle of de noodzaak om zich te revancheren voor de teleurstellende sportieve prestaties van FC Utrecht in Europees en nationaal verband of dat dit horeca-etablissement net als café Het Fluitje bekend staat als (ook) een supporterscafé is niet interessant.

  Wat interessanter is, is dat ondanks (herhaalde) telefonische alarmmeldingen de Zwolse politie pas na ruim een half uur ter plaatse is!

  Dit betekent dat Zwolse have, goed en personen pas na een half uur erop kunnen rekenen dat de openbare orde wordt gehandhaafd.

  Gelukkig zijn de overvallers er niet in geslaagd het etablissement te betreden door krachtdadig ingrijpen van personeel en klandizie. Helaas zijn er echter door de overvallers wel zware vernielingen aangericht, die het horeca-etablissement maar moet zien te verhalen op de daders.

  Als burger van Zwolle ben ik zwaar geschokt dat het sportieve succes van PEC Zwolle die veel gratis PR en sympathie oplevert in den lande ook aanleiding en ruimte biedt voor idioten uit andere steden en regio??s om ruim een half uur pogingen te ondernemen om Zwolse have, goed en personen te beschadigen.

  Wat mij als Zwols burger zwaar tegen de borst stuit is dat de Zwolse politie meer dan een half uur nodig heeft om ter plaatse te arriveren en Zwolse burgers in de tussentijd zich maar dienen te verweren tegen een zwaarbewapende meute overvallers?? Het is stuitend dat de eerste 5 overvallers pas in Nijkerk zijn aangehouden.

  Dit lijkt mij voor de Zwolse politieke partijen, waarvan slechts sporadisch volksvertegenwoordigers zoals John den Boven en Rana Berends op dit weblog aanwezig zijn, om kritische vragen te stellen aan het college hoe dit heeft kunnen gebeuren en waarom pas zo laat de Zwolse politie ter plaatse was!

  Dit mogen we als Zwollenaren niet afdoen als een incident of als club afdoen met een veroordeling (nee joh dit keuren we goed)!

  In het geval dat deze kwalijke overval geen vervolg krijgt dan roept dit gerechtvaardigde vragen op over de mate waarin Zwolse personen en bedrijven kunnen rekenen op politie en gemeente voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid of dat zij beter zelf maatregelen kunnen nemen in deze tijd van een terugtredende overheid.

  Café restaurant De Vrolijkheid heeft vandaag in ieder geval voldoende aanbod gehad voor tijdige bijstand op het moment dat de Zwolse politie meer dan een half uur nodig heeft om zich te organiseren.

  Ik wens Café Restaurant De Vrolijkheid veel sterkte bij de verwerking van deze schandalige overval, hoop dat ze de schade kunnen verhalen, spreek de hoop uit dat dit eens maar nooit meer is en dat de Zwolse politieke fracties hierover (terechte) vragen stellen aan het college van B&W.

  Voor deze overval op een Zwols horeca-etablissement was geen aanleiding, is geen rechtvaardiging maar hierachter staat nog geen punt!

  Zwolse politiek u bent aan het woord of er nog een gerechtvaardigd vertrouwen kan bestaan in de openbare orde in Zwolle of dat de burgers van Zwolle beter een beroep kunnen doen op hun zelfredzaamheid!!!

  Geen excuses en woorden maar antwoorden en daden!

  >:(


  Maak melding

 25. Eens. Ben ook benieuwd op welke termijn je bijstand van de politie mag verwachten. Zal wellicht een regel voor zijn.

  Aan de andere kant heb je er in zo’n geval ook niks aan als er twee agenten binnen tien minuten aanwezig zouden zijn. Ik begrijp dat dit redelijk onverwachts was. Dus waar haal je dan zo gauw een peloton agenten vandaan. We willen ook niet te veel geld aan politietaken besteden.


  Maak melding

 26. Zo’n ellendige toestand komt gelukkig maar eens in de zoveel tijd in Zwolle voor (bijna nooit).
  Ik kan me dan ook goed voorstellen dat de politie van IJsselland niet een blik ME-ers permanent heeft klaarliggen om (binnen 10 minuten?)de strijd aan te gaan met 40 tot 60 gedrogeerde idioten.
  Vragen stellen in de gemeenteraad? Lijkt me dan ook overbodig.:)


  Maak melding

 27. Ik als Fc Utrecht supporter, noem dit soort trieste mensen geen supporters! Ik snap totaal niet waarom en hoe iemand het in zijn kop haalt dit soort debiele acties te ondernemen! Deze mensen mogen zich geen supporter noemen.. Hier moeten harde acties tegen over staan, of het nu om ‘mijn’ club gaat of niet, dit valt niet te accepteren! Het zal g*dverd*mme je zaak maar zijn! Diep triest!


  Maak melding

 28. Tjaa. Ten eerste wil ik zeggen dat ik dit soort dingen belachelijk vind.

  Alleen zeuren moeten ze nu niet. Er is netjes afgesproken. Dat Utrecht wel met het aantal afgesproken personen komt op dagen en Zwolle niet is jammer voor ze. En dan nu huilen dat ze meubilair moesten slopen om zich zo te verdedigen. Misschien had iedereen zo verstandig moeten zijn om het hele (in mijn ogen) zinloze afspreken niet te doen.


  Maak melding

 29. Nogmaals sinds wanneer zijn wij het normaal gaan vinden dat Zwolse horeca etablissementen ongestraft belaagd kunnen worden en dat de eerste aanhoudingen pas ruim buiten Zwolle plaatsvinden??? Of is dit de terugtredende politiek en politie in de praktijk waarin de burger maar zelfredzaam moet zijn? Dit gaat niet over voetbal of hooliganisme, maar over een stelletje laffe zwaarbewapende losers van Differdange die meent met een misplaatste actie hun geschonden blazoen te menen oppoetsen tegen de trotse koploper van de Eredivisie. Dat kan en dat mag, alleen niet op deze sneue manier en met de juiste personen i.p.v. Onschuldige bezoekers en uitbaters van een horeca etablissement. Papje waar ben je? Normaal heb je ook je mond vol over de horeca! Of praat de lokale VVD alleen maar en pakt het niks aan???


  Maak melding

 30. Wat een sukkels zijn jullie boeren allemaal joh kom naar Utreg dan als je de ballen ervoor hebt! 0-2 voor ons! (Actie op jullie open dag toen meegeteld!) komop dan sukkels en laat je zien in Uuuuuuuu!!!


  Maak melding

 31. Bericht door UHF, op 2 september 2013 om 08:08
  Wat een sukkels zijn jullie boeren allemaal joh kom naar Utreg dan als je de ballen ervoor hebt! 0-2 voor ons! (Actie op jullie open dag toen meegeteld!) komop dan sukkels en laat je zien in Uuuuuuuu!!

  Actie op de open dag meegeteld???
  Bedoel je die actie waarbij jullie kinderen hebben mishandeld in het supportershome?
  En daar ben je nog trots op ook?  Maak melding

 32. (Actie op jullie open dag toen meegeteld!)

  Geeft wel aan dat niet alleen het spel van de Utrecht voetballers laf is (11 man op eigen helft ingegraven) maar ook de supporters….wat een klojo’s!!!


  Maak melding

 33. heb het idee dat t allemaal wel meevalt, een aantal ruiten kapot wat natuurlijk niet goed te praten is. Terrasmeubilair bestaat uit oude pallets en de idioten zijn niet binnen geweest dus waar de stoelen en glazen vernield zijn is een raadsel.


  Maak melding

 34. Volgens mij gaat dit niet over voetbal en zijn het ook geen supporters van wat voor club dan ook. Dit is gewoon laag volk.

  Ben benieuwd of er nog schade verhaald kan worden op deze lui. Ze hebben er vijf te pakken, dus kun je via hen wellicht hun maten ook te pakken krijgen.


  Maak melding

 35. Het enige wat ik een beetje vreemd vind is waarom die lui uit Utrecht wisten in welk café veel PEC aanhangers komen. De vrolijkheid is nou niet bepaald landelijk bekend volgens mij. Misschien elkaar via de sociale media lopen opstoken en over de gevolgen daarvan niet na gedacht? Ik wens de uitbaters van café de vrolijkheid veel sterkte en hoop voor hen dat de schade verhaald kan worden op de daders.


  Maak melding

 36. Het is mede om deze actuele kwestie zo jammer dat Van Boven de politiek gaat verlaten. Hopelijk houden andere raadsleden op deze plek de vinger aan de pols houden van wat er in Zwolle speelt.

  Ik ben benieuwd naar het antwoord van de burgemeester.


  Maak melding

 37. @meneer van Boven, er zal vast wel een politie-rapport van gemaakt zijn hoe of wat er gebeurt is. Is er sowieso elke zaterdag een Ă©Ă©nheid van de ME paraat? Had men dit aan zien kunnen komen? Misschien kunt u die vragen ook mee nemen.


  Maak melding

 38. @Bertus 10:41; eens. Die idioten uit U. zijn niet binnen geweest. Wie heeft intern dan vernielingen aangericht?

  Was die verslaggever van rtvoost er de hele tijd bij, of heeftie het ook maar van horen zeggen?

  Ben benieuwd naar de verhalen van de aanwezigen die het cafĂ© verdedigden; heb van hen nog niets vernomen…..

  Antwoord op de vragen vanavond: algemene bewoordingen; deden een plas etc.


  Maak melding

 39. ach en zatergdagavond zit er geen hond in t cafe , ja een paar naborrelaars van htc 7 ofzo en een verdwaalde zuiplap en ja t lijkt dr op dat die paar aanwezigen meer hebben gesloopt om zich te verdedigen dan dat andere volk.


  Maak melding

 40. Bericht door bertus, op 2 september 2013 om 10:41
  heb het idee dat t allemaal wel meevalt, een aantal ruiten kapot wat natuurlijk niet goed te praten is. Terrasmeubilair bestaat uit oude pallets en de idioten zijn niet binnen geweest dus waar de stoelen en glazen vernield zijn is een raadsel.

  Dus als mensen dit bij jou doen, is er ook niets aan de hand. Een grote groep voor de deur, politie die niet wil komen, compleet tuinmeubilair aan diggelen geslagen.  Maak melding

 41. Bericht door bertus, op 2 september 2013 om 13:08
  ach en zatergdagavond zit er geen hond in t cafe , ja een paar naborrelaars van htc 7 ofzo en een verdwaalde zuiplap en ja t lijkt dr op dat die paar aanwezigen meer hebben gesloopt om zich te verdedigen dan dat andere volk.

  En jij bent die verdwaalde zuiplap?  Maak melding

 42. Precies drama, daar ben ik ook zeer benieuwd naar die vragen die je stelt. Vooral die vraag over die verslaggever van tv oost. Des al niet te min erg genoeg voor het café waar het allemaal heeft plaats gevonden. Hoop dat de veroorzakers de schade moeten dokken. Sterkte.


  Maak melding

 43. Waarom zou zo iemand hier gaan reageren? Met het risico dat hij een strafzaak aan de broek krijgt omdat hij/zij het café verdedigt heeft? Want volgens mij is dat allemaal mogelijk in Nederland.


  Maak melding

 44. Beste UHF, je reageert hier nogal dom en primitief. Ook ik ben supporter van FC Utrecht, jarenlang een seizoenkaart gehad. Totdat ik het zat werd, de opruiende/kwetsende spreekkoren, vooral bij wedstrijden tegen Ajax. De rellen bij de Europa cup wedstrijd tegen Legia Warschau. Sinds tien jaar woon ik in Zwolle, met heel weg veel plezier. Vriendelijke mensen, mooie stad en dito omgeving. Jij vindt het kennelijk stoer dat een paar doorgesnoven idioten op zaterdagavond een cafĂ© slopen in een stad op ruim 100 km van Utrecht. Lekker laf in groepsverband rellen en slopen. En waarom? Een normaal denkend mens snapt dit niet, ik ben een voetballiefhebber met een voorkeur voor FC Utrecht, maar door gasten zoals jij die het keer op keer verzieken ga ik niet meer. En ik weet dat heel veel mensen om die reden niet meer gaan. Fouilleren, combi-regelingen etc. Het is allemaal aan gasten zoals jij te danken. Wees er maar trots op, jullie hebben afgelopen weekend in Zwolle weer mooi anti-reclame voor FC Utrecht gemaakt, jullie worden bedankt! Ooit stilgestaan bij het feit dat die zaak die jullie gesloopt hebben van hardwerkende mensen is, die nu de schade op kunnen nemen en laten repareren….


  Maak melding

 45. In reactie op onze mondelinge vraag heft de burgemeester gemeld:
  – dat er altijd een risicoanalyse wordt gemaakt
  – dat er geen signalen waren, ook niet via de social media, die aandacht vroegen
  – dat 10 minuten na de melding de politie ter plaatse was
  – dat toen de Utrechters al weg waren
  – dat dank zij politiecorpsen uit de omgeving bij Nijkerk een auto met 5 personen is aangehouden
  – dat deze personen gelinkt kunnen worden aan de confrontatie bij de Vrolijkheid
  – dat de burgemeester hiervan geleerd heeft om een volgende keer meer samenwerking met “Utrecht” te zoeken?

  Ik ben tevreden met het antwoord.


  Maak melding

 46. De welgeinformeerde MR ELREY weet donders goed wat er zich heeft afgespeeld afgelopen zaterdagavond .

  Hij zal het toch wel hebben gecommuniceerd met de Long man !!!!


  Maak melding

 47. Beste John van Boven,

  Dank voor uw snelle inspanning om meer duidelijkheid te scheppen over de toedracht van het kwalijke incident dat afgelopen weekend heeft plaatsgevonden in onze stad.

  Uit de beantwoording van de burgemeester concludeer ik:
  -dat de Zwolse politie zowel op basis van zijn eigen risicoanalyse als op basis van andere signalen (zoals social media) deze misdadige overval had kunnen verwachten en dus voorkomen.
  -dat er een verschil is van zeker 35 minuten tussen de ??reactietijd?? van de Zwolse politie die door RTV Oost en uitbaters wordt genoemd en de reactietijd die door de burgemeester wordt genoemd. Het is niet aan mij om te bepalen wie er gelijk heeft. Het was wel de aanleiding voor mijn oproep aan de Zwolse volksvertegenwoordigers tot het stellen van vragen over de mate waarin de openbare orde in Zwolle gegarandeerd wordt.
  -dat van de 60 daders die door RTV Oost worden genoemd dezelfde avond 5 daders zijn aangehouden bij door politiecorpsen uit de omgeving bij Nijkerk, ruim 100 Km van plaats delict.
  -dat de burgemeester meer samenwerking zoekt met “Utrecht” om een herhaling te voorkomen.

  Ik ben tevreden over uw inspanning als volksvertegenwoordiger en de beantwoording door de burgemeester. Ik ben pas helemaal tevreden als alle verantwoordelijke daders zijn gearresteerd en veroordeeld voor de misdadige actie waardoor een Zwolse horeca-ondernemer zwaar gedupeerd is. Daarnaast spreek ik de hoop uit dat de Zwolse politie dergelijke schandalige incidenten in de toekomst weet te voorkomen. In zijn algemeenheid wens ik nog toe te voegen dat de algemeen directeur van PEC Zwolle aangaf dat Zwolse supporters bij de uitwedstrijd naar FC Utrecht een combiregeling kunnen verwachten. Hierdoor worden echte supporters die hun club in uitwedstrijden willen ondersteunen ook ??slachtoffer??, zoals ook door mijn plaatsgenoot Stadshagenees in een eerdere reactie wordt aangevoerd. Dit vereist echter besluitvorming op nationaal niveau.

  Tenslotte wens ik aan te sluiten bij de opmerking van raadslid Freddy Eikelboom dat de daders van deze laffe overval nooit en te nimmer gekwalificeerd kunnen en mogen worden als supporters.  Maak melding

 48. @vakkie19

  Ik waardeer het niet dat jij mijn oproep aan de Zwolse politiek om vragen te stellen over de werkelijke gang van zaken en waarvan een horeca-onderneemster die ik een warm hart toedraag het slachtoffer is, misbruikt om mij van opstoken te betichten.  Maak melding

 49. De feiten van de politie zijn nogal anders dan de beweringen die jij eerder uitte, vandaar. Sorry dan, maar ik heb veel vertrouwen in de waarnemingen van de ‘sterke arm’. Meer dan die van een geĂ«motioneerd fan.


  Maak melding

 50. ElRey, ik kan de info van rtvOost niet afzetten tegen die van de burgemeester. De burgemeester noemde de concrete tijdstippen waarop de melding is binnengekomen.
  Misschien moet rtvOost dat ook maar doen: het noemen van de tijdstippen.
  Ik constateer dat de burgemeester de leerpunten die er zijn, heeft onderkend.
  Overigens, dank voor je goede woorden.


  Maak melding

 51. Complimenten voor de uiterst genuanceerde wijze van reageren en communiceren van zowel Elrey als dhr. van Boven. Zo hoort het ook, Elrey, je bent een voetbalfan naar mijn hart en ook als inwoner van Zwolle laat je zien over een goed hart te beschikken als ik lees hoe bezorgd jij je maakt om de uitbaters van De Vrolijkheid. Hulde en succes met PEC Zwolle dit seizoen!


  Maak melding

 52. @vakkie19

  ??Mijn?? beweringen? De reportage van RTV Oost en een persoonlijk gesprek met de direct getroffen uitbaters waren voor mij aanleiding om de Zwolse politiek op te roepen tot het stellen van vragen aan het dagelijks bestuur over o.a. de reactietijd van de Zwolse politie.

  Hieraan is door ChristenUnie gevolg gegeven waardoor vanavond feiten (i.c. concrete tijdstippen) boven tafel zijn gekomen die voorheen nog niet bekend waren.  Maak melding

 53. Beste John van Boven,

  Ik constateer slechts een verschil in reactietijd die RTV Oost in zijn reportage noemt en de reactietijd die door onze burgemeester vanavond is genoemd. Vandaar ook dat ik schreef “Het is niet aan mij om te bepalen wie er gelijk heeft. Het (i.c. de reportage van RTV Oost) was wel de aanleiding voor mijn oproep aan de Zwolse volksvertegenwoordigers tot het stellen van vragen over de mate waarin de openbare orde in Zwolle gegarandeerd wordt.”

  Die duidelijkheid is nu door onze burgemeester onderbouwd met concrete tijdstippen verschaft.

  Ik ben blij dat jouw vragen hebben opgeleverd dat onze burgemeester heeft onderkend dat er leerpunten zijn. Gedane zaken nemen geen keer. Zaak is mijns inziens om er lering uit te trekken. Immers “voorkomen is beter dan genezen”.

  Ik waardeer jouw inspanningen voor onze stad en de wijze en mate waarop je voortdurend in gesprek bent en blijft met de Zwolse samenleving. Zoals ik het ook waardeer dat zowel onze burgemeester als de algemeen directeur van PEC Zwolle zondagochtend persoonlijk de uitbaters hebben bezocht om ze een hart onder de riem te steken.  Maak melding

 54. Elrey, goed dat je je vragen hier hebt gesteld en ook goed dat John van Boven het heeft opgepakt. Ik denk dat een minuut in die omstandigheden veel langer lijkt te duren. Een verschil in daadwerkelijke aanrijtijd en beleefde.
  Ik hoop niet dat dit soort randverschijnselen horen bij de eerste positie van PEC. En eens met Chantal, dat dit soort mensen misschien ook FC Utrecht supportert, maar dat het teveel eer is ze aan te duiden als FC Utrecht-supporters. De mensen in het uitvak moedigden hun club gewoon aan, op een vrolijke, leuke manier. Dat zijn wat mij betreft de Ă©chte supporters.


  Maak melding

 55. @Elrey

  Als er een prijs is voor schijnheiligheid dan verdien Elrey deze prijs met kop en schouders. Hij roept moord en brand omdat zijn geliefde cafe, vernielingen zijn geweest.

  Elrey houdt zijn mond als zogenaamde Zwolse supporters in andere steden vernielingen aanricht dan keurt deze Elrey het goed want dan is het lachen.

  Nee Elrey is iemand die meet met twee maten.


  Maak melding

 56. Natuurlijk vallen dit soort taferelen nooit helemaal goed te praten, maar de moderne hooligan veroorzaakt veel minder overlast dan vroeger. Gevechten in of rond het stadion komen nog zelden voor. De hooligans treffen elkaar tegenwoordig vaker op een afgesproken en afgelegen plek. Buitenstaanders hebben er op deze manier geen/minder last van en de betrokkenen hun ding kunnen doen zonder interventie van de politie

  In dit geval is er wel sprake van een schadepost, maar het is de vraag of men nou echt medelijden met de uitbaters moet hebben. Mensen die denken dit cafe bij toeval is uitgekozen hebben er geen kaas van gegeten. Het is immers algemeen bekend dat cafe de vrolijkheid de verzamelplaats is van de hooligans van PEC Zwolle. Op hun website zijn tientallen fotos te zien dat de hooligans zich in of rond het cafe bevinden. http://www.vandasnoord.nl/fotosvitessethuis1213.htm Door op structurele wijze deze groep met open armen te ontvangen aanvaarden de uitbaters in mijn ogen willens en wetens het risico op eventuele schade. Het feit dat er binnen net zo veel gesloopt is als buiten geeft aan dat er ook ditmaal waarschijnlijk geen “angstige en onschuldige” bezoekers zaten. De uitbaters hoor je hier echter niet over. Zij spelen de geschrokken gedupeerde partij en beklagen zich in de media verder totaal niet over hun bezoekers.

  @JohnvanBoven, jij bent wel heel snel tevreden. De burgemeester liegt dat hij barst. Beide clubs zitten niet altijd bij elkaar in de competitie maar vorig seizoen was er bij deze wedstrijd ook al een groep utrecht hooligans aanwezig. Op het laatste moment kon toen een confrontatie voorkomen worden omdat de politie tussen beide groepen kwam. Lijkt me toch een duidelijk signaal? Daarnaast is het bekend dat beide groepen elkaar niet liggen, begin 2000 vonden er ook al ongeregeldheden plaats toen beide clubs elkaar troffen op de open dag van Zwolle. Dit duel was toen al na 20 minuten gestaakt.

  Al met al veel ophef en commotie om weinig. Wie maakt zich nou druk om een paar snotneuzen die af en toe een beetje adrenaline nodig hebben, terwijl er momenteel zo ontzettend veel grotere problemen zijn in ons landje!


  Maak melding

 57. PEC Zwolle presteert boven verwachting en dat is genieten voor de supporters en mooie exposure voor stad en ommeland. Succes heeft ook keerzijden: de club verliest smaakmakende spelers en de stad en zijn inwoners krijgen te maken met vervelende randzaken. Als supporter van PEC Zwolle doet het mij deugd dat de club met Leroy Labylle een waardige vervanger voor smaakmaker Youness Mokthar in huis heeft gehaald. Als inwoner hoop ik dat door de verantwoordelijken lering is getrokken uit hetgeen Zaterdagavond heeft plaatsgevonden. Het enige waar ik persoonlijk belang aan hecht als supporter van PEC Zwolle en inwoner van deze stad, is dat club, stad en regio een fantastisch en historisch voetbalseizoen beleven. Noar Veur’n!


  Maak melding

 58. Bericht door vakkie19, op 2 september 2013 om 22:01
  De feiten van de politie zijn nogal anders dan de beweringen die jij eerder uitte, vandaar. Sorry dan, maar ik heb veel vertrouwen in de waarnemingen van de ‘sterke arm’. Meer dan die van een geĂ«motioneerd fan.

  Dream on, voorbeelden genoeg waarbij de sterke arm een andere waarheid erop nahoudt. Als jij een “echte” Zwolle supporter was geweest dan had jij dit soort rare opmerkingen wel voor je gehouden.  Maak melding

 59. Elrey houdt zijn mond als zogenaamde Zwolse supporters in andere steden vernielingen aanricht dan keurt deze Elrey het goed want dan is het lachen.

  Flinke beschuldigingen, uiteraard ook voorbeelden van deze acties van supporters die vernielingen aanrichten in andere steden?  Maak melding

 60. Afstand Zwolle Nijkerk ruim 100km ;D
  Tijd om aan je topo te werken ElRey, dat is zo’n 60km.

  Verder wil ik uiteraard nogmaals mijn mening delen dat (prof) voetbal geen plaats meer heeft in een beschaafd Nederland, gezien de excessen die keer op keer plaatsvinden. Hoe hard er ook geroepen wordt dat dit niks met voetbal te maken heeft, het moet toch iedereen opvallen dat dit niet gebeurt bij tennis of handbal.  Maak melding

 61. Japser, dit vandalisme komt m.i. niet uit het prof.voetbal voort. Als je het hele voetbal zou afschaffen zou dit nog steeds blijven bestaan. Het zijn geen supporters van een club. Men zou dan wel weer andere kapstokken vinden.


  Maak melding

 62. @bernard dat is een veel gehoord excuus ja. Maar ik vraag het me af. Ze hebben nu wel die groepsvorming, helemaal de vraag of dat na de voetbal volgehouden kan worden.


  Maak melding

 63. Op groepsvorming is bijna elke sport gericht. Vind ik ook een van de belangrijkste elementen van sport. Je staat samen voor iets. Is bijna altijd positief. Maar soms dus niet. Dit soort randfiguren hebben weinig binding met een club en zouden makkelijk kunnen switchen als je voetbal afschaft. (Zeg ik als niet-socioloog)


  Maak melding

 64. @bernard ik denk dat als voetbal nooit had bestaan, dit ook bij handbal of kantklossen (in groepsverband) had kunnen ontstaan, maar voetbal bestaat wel. En als je dat nu aanpakt, komt de groep apart te staan zonder sport. Ik (als mede niet-socioloog) denk dat ze niet dan maar switcht naar volleybal of zo.


  Maak melding

 65. @Jasper, halverwege vorig jaar telde de knvb 1.209.413 leden. Allemaal echte voetballiefhebbers, waaronder ik. Daarnaast zullen er minstens net ze veel mensen zijn die het voetbal (amateur of betaald) met veel plezier volgen. Ondanks dat dit soort zielige jochies zich ‘supporter’ of ‘hooligan’ noemen heeft dit incident helemaal niks met voetbal te maken.
  Van voetbal blijf je af! Begrepen?
  Volgend jaar allemaal weer lekker in oranje-shirt het wk volgen, dat dan weer wel.


  Maak melding

 66. @Gier voor iets dat niets met voetbal te maken heeft, zijn er toch nogal wat zaken die het wel daarmee verbinden. Kun je niet leuk vinden, en ik zeg ook niet dat alle voetballiefhebbers zo zijn, maar het is wel een deel van voetbal. Het probleem negeren en wegmoffelen onder het mom: die voetbalshirtdragende, seizoenpashouders, clubliederen zingende, clubleuzen schreeuwende idioten, zijn geen supporters, zorgt niet voor een permanente oplossing. En zolang die voetbalshirtdragende, seizoenpashouders, clubliederen zingende, clubleuzen schreeuwende idioten er nog steeds uitzien als supporters van club X, blijf ik oplossingen aandragen die ook invloed hebben op de voetbal.


  Maak melding

 67. Wat weten we eigenlijk van de drijfveren van deze lieden? Waarom doen ze dit. Zijn het sensatiezoekers, die kicken op de spanning? Ik heb geen antwoord en ik wil ook geen antwoord verzinnen.
  Waarom onderwerp je deze lieden, als ze opgepakt worden – zoals de 5 die aangehouden zijn bij Nijkerk – niet aan een onderzoek in bijvoorbeeld het Pieter Baancentrum?
  Voor adequate maatregelen moet je wel weten waarom deze lieden zo gewelddadig zijn en daar kilometers voor willen reizen.


  Maak melding

 68. @Jasper, dat is je goed recht. Het zou mij als liefhebber enorm teleurstellen als er weer maatregelen genomen worden die mij raken. Ik was 5 toen ik Gullit en Van Basten hier in Zwolle zag voetballen. ’s Middags met pappa kaartje gekocht bij de sigarenboer. Vergeet ik nooit weer! Ook toen waren er al malloten die het voetbal in een kwaad daglicht stelden. De malloten zijn het probleem, niet het voetbal. Nooit afpakken van de ‘normale’ mensen.


  Maak melding

 69. Het fenomeen hooiganisme is voor normale stervelingen volstrekt onbegrijpelijk. Ik wil het ook niet snappen en John van Onder, stop met rechtpraten van iets wat hartstikke krom is. De feiten zijn dat er een café gesloopt is in Zwolle, door mensen die vanuit Utrecht en omgeving deze kant op komen. Volstrekt debiel en idioot, dat er vervolgens Zwolle fans in dat café zitten die ook met slopen beginnen is net zo goed fout gedrag. Je aanval op dhr. van Boven is laag bij de gronds en vooral dom. Deze volksvertegenwoordiger neemt de moeite om inhoudelijk te reageren en vragen te stellen aan de burgemeester. Dat doet hij gewoon goed en het laat zien dat hij luistert naar wat er leeft onder de mensen. Dat vind ik prima, jouw reactie haalt die man en zijn inspanningen naar beneden en dat vind ik ronduit belachelijk. Ja, er zijn veel grotere problemen, maar dit soort geweld moet de kop in gedrukt worden en dit soort mensen dienen gestraft te worden. Denk voortaan eens na voordat je dit soort ongenuanceerde onzing neerzet.


  Maak melding

 70. Heeft niks met hooliganisme te maken. 60 man die gewapend een café aanvallen waar soms gezinnen zitten te eten en zodra de stenen op zijn en ze tegenstand krijgen er als een haas vandoor gaan. Dit hadden ze ook met zijn vieren kunnen doen, maarja dan zou je ook dapper moeten zijn, maar dat waren ze niet. Liever een steen gooien en op tijd wegrennen en s avonds op internet vertellen hoe geweldig je bent.
  Hulde aan de café bezoekers die de ratten wegjoegen.

  @UTCA lijkt mij eentje van de oude stempel. Ben jij hier trots op? Op pikkies als UHF die bunnik nog niet eens goed kunnen spellen?


  Maak melding

 71. @stadshagenees, wie valt hier wie nu aan? In mijn ogen valt u gewoon JohnvanOnder aan. Ik vond dat hij goeie argumenten had. @ mijnheer van boven, wat dacht u van drugs gebruik onder die lieden? zou dat het niet kunnen zijn? En uw opmerking om deze lieden te onderwerpen aan een onderzoek in het Pieterbaan centrum haalt het ook nooit. Bezuinigingen weet u wel. Zelfs Veldzicht in Balkbrug gaat dicht, met zoveel expertise die dan verloren gaat.


  Maak melding

 72. E.woud, het punt is, dat ik niet weet wat ik denken moet. Ik ga niet speculeren.
  Als je op voorhand een idee (onderzoek door Pieter Baancentrum) al afdoet om budgettaire redenen, weet je nooit of het de moeite waard is.
  Bovendien, ik kan me voorstellen dat een investering nu, kosten voor veiligheid doet verminderen. Maar goed, dat is ook speculeren.


  Maak melding

 73. Oh ja @Zwollenaarisback Ă©Ă©n uitzonderingsgeval er uit pikken om je punt te versterken. Zo werkt dat dus niet. Zeker niet als ik er duizenden artikelen tegenover kan zetten die wel voetbalgerelateerd zijn.

  En die hooligans met stadionverbod op een festival, deden die verder niks om aan te geven voor welke voetbalclub ze waren?


  Maak melding

 74. Hooliganisme is niet uit te bannen, deze mensen willen graag vechten in groepsverband voor stad en eer. Niet verbieden maar reguleren zodat er een kleine vaste kern overblijft.

  Laat die lekker met elkaar knokken in een weiland.


  Maak melding

 75. @stadshagenees waar heb jij het in godsnaam over vent. ik geef de heer van boven slechts het advies dat hij niet zo snel/makkelijk tevreden moet zijn met een paar standaard antwoorden. zeker niet in dit geval want er waren wel degelijk duidelijke signalen betreffende eventuele ongeregeldheden. @niks met hooligans. weet je zeker dat je geen zwolle hooligan bent die zijn nederlaag probeert recht te praten met je hulde aan de cafebezoekers die de ratten wegjoegen. dit was gewoon de harde kern van zwolle die de grote jongen wilde uithangen door zich te meten met hun rivalen uit utrecht. en guess what. ze hebben niemand weggejaagd maar ze zijn snel naar binnen gevlucht. wrs is dit ook the main reason waarom de utrechters zich op het cafe hebben uitgeleefd er was immers niemand om de confrontatie mee aan te gaan. en als je dit soort snotneuzen al naar het pieter baan wilt sturen dan kan je miljoenen mensen in nederland er wel heen sturen. natuurlijk is dit gedrag niet normaal maar uiteindelijk zijn het gewoon wat tieners op zoek naar sensatie geweest.


  Maak melding

 76. Nee Jasper, ik geef 2 voorbeelden waar ik er nog veel meer kan geven. Google zelf maar en je zult zien dat ik wel terdege een punt (en meer) heb!!


  Maak melding

 77. @ de heer van Boven: uw voorstel om zulke lieden al te laten onderzoeken in het Pieter Baan centrum slaat kant nog wal vind ik.Niet alleen om budgettaire redenen. net als johnvanonder al schreef, dan kun je ik weet niet hoeveel mensen daar heen sturen. Het Pieterbaancentrum is daar volgens mij niet voor. Of moeten zulke jochies ook al TBS krijgen?


  Maak melding

 78. E.woud: die jeugd naar het Pieter Baan sturen heeft als doel er precies achter te komen waarom ze dat doen. Als je dat weet kun je betere maatregelen nemen om vernielingen te voorkomen. Gewoon beginnen met deze vijf. Niet als straf, maar om meer te weten te komen.


  Maak melding

 79. Bernard ik begrijp heus wel wat jou gedachte en die van de hr van Boven is, hallo daar is echt het Pieter baan centrum niet voor nodig om daar achter te komen… en ook niet voor bedoeld. Storm in een glas water. Dat is het, meer niet.


  Maak melding

 80. Pieter Baan centrum, of iets anders.
  Het gaat er om, te begrijpen wat deze mensen bezielt en waar het aanknopingspunt zit om er wat aan te doen.
  Zo kwam ik op PBC, waar o.a. onderzocht wordt of iemand toerekeningsvatbaar is. Dat gebeurt niet bij iedereen, maar bij hen die berecht moeten worden.
  In dit geval, begin bij hen die opgepakt zijn en kijk of dit een begaanbare weg is.
  Iets voor een promotie-onderzoek voor een psycholoog misschien.


  Maak melding

 81. Het gaat er om, te begrijpen wat deze mensen bezielt en waar het aanknopingspunt zit om er wat aan te doen.

  Daar zijn geen dure onderzoeken voor nodig hoor, genoeg literatuur geschreven door hooligans zelf, Youri Kieviets bijvoorbeeld (Rotterdam Hooligan, De mannen die vooraan staan). En dan zijn er nog zat boeken vanuit Engeland.  Maak melding

 82. Het gaat meestal om Ă©Ă©n klein woordje wat een soort van macht geeft denk ik. “WIJ”. Deze personen als individu zijn veelal onzekere zielige typetjes die in real life weinig succes hebben. En bij elkaar durft de moed w?l te groeien ;D


  Maak melding

 83. Bigge, dat is waar. Maar toch hebben “we” het goede antwoord kennelijk nog niet.
  In sommige politieseries zie je profilers. Lieden die een beeld kunnen geven van dader(s), zodat een goede strategie gevolgd kan worden.
  Zoiets bedoel ik.
  Dus niet zo zeer een beschrijving van het type, maar een recept van aanpak.


  Maak melding

 84. In aanvulling op de snelle weergave van John van Boven van de beantwoording door onze burgemeester het volgende:

  Afgelopen zaterdagavond zijn er 2 meldingen binnengekomen over tientallen als FC Utrecht supporters herkenbare figuren met bivakmutsen. De eerste melding kwam binnen om 20.27 waarna de politie direct met 3 voertuigen in actie is gekomen en na 10 minuten ter plaatse was maar zich nog wel diende uit te rusten met veiligheidskleding. De tweede melding kwam binnen om 20.29, de politie was toen al onderweg. Burgemeester geeft aan dat de groep uit Utrecht het cafĂ© trachtte binnen te dringen maar dat de aanwezige gasten, waaronder 10 supporters van PEC Zwolle die daar niet in die hoedanigheid aanwezig waren, erin geslaagd zijn om ze buiten te houden. Hierop heeft het tuig vernielingen aangericht op het buitenterras en ramen ingegooid. Toen de politie in actie kwam, was het tuig al gevlogen. Politie heeft direct daarna in de omliggende wijken naar de daders gezocht. Bij Nijkerk zijn 5 personen gearresteerd die met de misdaad in verband lijken te kunnen worden gebracht. Deze zitten in bewaring en het is aan het OM om vervolgstappen in te zetten. Burgemeester geeft aan dat er dezelfde avond en op de wedstrijddag is opgeschaald. Onze burgemeester spreekt daarbij zijn waardering uit voor de supporters van PEC Zwolle en FC Utrecht die de wedstrijd bezochten en dat er geen sprake was van provocatie(s) of een agressieve sfeer. Tenslotte erkent onze burgemeester dat de politie normaliter op de hoogte is als 50 lieden rondom wedstrijddagen van PEC Zwolle naar Zwolle onderweg zijn. Hij geeft aan hier lering uit te willen trekken en in de toekomst nauw contact te zoeken met ‘Utrecht’ om onaangename verrassingen in de toekomst uit te sluiten.

  Onderstaand het live verslag, vanaf 4:18

  http://zwolle.raadsinformatie.nl/vergadering/notucast_premium/88494/Raadsplein+besluitvormend_02-09-2013  Maak melding

 85. lekker gekleurd stuk elrey. nu wordt er gedaan alsof de bezoekers van de vrolijkheid onschuldige cafe bezoekers waren die dankzij heldhaftig gedrag meer schade hebben voorkomen. pure onzin. de harde kern van zwolle zat in dit cafe, beide groepen hebben hier even veel schuld aan. gewoon afgesrpoken werk tussen een paar tieners die zin hadden in een verzetje. waarschijnlijk hebben de zwollenaren zelf hun locatie doorgegeven of denkt iedereen hier nou echt dat die groep utrechters toevallig bij dat cafe staat omdat ze zin hebben een willekeurig cafe te slopen? Ik vind het dan ook niet terecht dat de uitbaters nu zo lopen te huilen/klagen in de media, zij weten dondersgoed wie ze in huis hebben. dit cafe staat al jarenlang bekend als de thuisbasis van de harde kern van zwolle.


  Maak melding

 86. waarschijnlijk hebben de zwollenaren zelf hun locatie doorgegeven of denkt iedereen hier nou echt dat die groep utrechters toevallig bij dat cafe staat omdat ze zin hebben een willekeurig cafe te slopen?

  Ik vind dat je daar wel een punt hebt!

  Tip: verander je nickname even, staat een beetje stom zo. En dat verdiend de de hier verder zo betrokken John van Boven ook niet.


  Maak melding

 87. Zolang JohnvanOnder het woord “waarschijnlijk” gebruikt, kan ik er niks mee. Concretere informatie zou helpen. Als dat er is, tenminste.
  Over de nickname, ik heb het vaker gehoord. Ik ga mijn best doen mij vereerd te voelen ??


  Maak melding

 88. Dat de verblijfplaats van de harde kern van de supporters van een club bekend raakt – met een beetje speurwerk via de sociale media is er heel veel te vinden – wil toch niet zeggen dat je daar dan maar naar toe moet gaan om rotzooi te trappen?

  Nee, ik vind dat je geen punt hebt. Mag niemand dan meer iets op Twitter zetten? Vaak stuurt je telefoon je locatie mee zonder dat je dat bewust bent. Ja je hebt het zelf aangezet, maar bent dat allang weer vergeten. Of weet jij meer?


  Maak melding

 89. Ik denk dat het voor de harde kern van Utrecht makkelijker was om een punt te maken tegen de harde kern van Zwolle dan tegen die van hun aartsrivaal uit Amsterdam en dat hier iemand uit Utrecht onder een flauwe nickname wel heel erg veel moeite doet om de ‘collateral damage’ als gevolg van deze sneue actie aan de broodwinning van hardwerkende mensen te rechtvaardigen.

  Ik hoop dat de schade door de getroffen uitbaters verhaald kan worden.  Maak melding

 90. Het viel me op dat het uitvak afgelopen zondag halfleeg was. Zouden die 60 hooligans een kaartje hebben gehad, maar niet meer gedurfd hebben om te komen? Het is misschien de moeite waard om via FC Utrecht te achterhalen wie op het laatst heeft afgezegd voor de wedstrijd.


  Maak melding

 91. Bericht door Dame, op 4 september 2013 om 08:01
  Het viel me op dat het uitvak afgelopen zondag halfleeg was. Zouden die 60 hooligans een kaartje hebben gehad, maar niet meer gedurfd hebben om te komen? Het is misschien de moeite waard om via FC Utrecht te achterhalen wie op het laatst heeft afgezegd voor de wedstrijd.

  Dat soort tuig gaat over het algemeen niet mee naar “nietszeggende” wedstrijden.  Maak melding

 92. Ik denk dat Diederik Meintjes met zijn FC Utrecht ervaring wel heel goed kan aanwijzen wie er bij de HK horen. Ik zou graag ook horen of hij hier een pro actieve rol in gaat spelen.


  Maak melding

 93. @john van boven

  De burgemeester liegt dat hij barst. Beide clubs zitten niet altijd bij elkaar in de competitie maar vorig seizoen was er bij deze wedstrijd ook al een groep utrecht hooligans aanwezig. Op het laatste moment kon toen een confrontatie voorkomen worden omdat de politie tussen beide groepen kwam. Lijkt me toch een duidelijk signaal? Daarnaast is het bekend dat beide groepen elkaar niet liggen, begin 2000 vonden er ook al ongeregeldheden plaats toen beide clubs elkaar troffen op de open dag van Zwolle. Dit duel was toen al na 20 minuten gestaakt.

  Hier zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Net zoals van het zomer, toen er een groep van 50 hooligans van FC Utrecht in de binnenstad was op zoek naar een confro. Uiteindelijk zijn ze gespot door de politie (politiebusjes voor het café) en weer vertrokken.

  Met dit soort informatie wordt toch een wedstrijd beoordeeld en uiteindelijk opgeschaald? Waarom is dat niet gebeurd en wie heeft besloten dat er niets speelt tussen beide clubs?

  Hij geeft aan hier lering uit te willen trekken en in de toekomst nauw contact te zoeken met ‘Utrecht’ om onaangename verrassingen in de toekomst uit te sluiten.

  Utrecht staat los van de voorgaande incidenten bekend als een risico. Waarom is er dan geen contant geweest met Utrecht?

  Ik krijg toch het idee dat de lokale driehoek gefaald heeft.


  Maak melding

 94. de harde kern van zwolle zat in dit cafe, beide groepen hebben hier even veel schuld aan. gewoon afgesrpoken werk tussen een paar tieners die zin hadden in een verzetje. waarschijnlijk hebben de zwollenaren zelf hun locatie doorgegeven of denkt iedereen hier nou echt dat die groep utrechters toevallig bij dat cafe staat omdat ze zin hebben een willekeurig cafe te slopen?

  Weet je er meer van?
  Er is nog een kroeg in Zwolle waar harde kern zit, dat mag ook zomaar aangevallen worden omdat zij er verblijven?

  De hk in de vrolijkheid zijn echt geen tieners die zin hebben in een verzetje. Je gaat thuis toch ook niet een vijand uitnodigen om in je eigen voortuin te vechten.


  Maak melding

 95. Bericht door JohnvanOnder, op 3 september 2013 om 22:17

  waarschijnlijk hebben de zwollenaren zelf hun locatie doorgegeven of denkt iedereen hier nou echt dat die groep utrechters toevallig bij dat cafe staat omdat ze zin hebben een willekeurig cafe te slopen?

  Rondom de wedstrijd tegen Feyenoord van 17 februari jl. stond er een artikel, inclusief foto van o.a. Klaas Drost, van twee pagina’s in het AD over de Vrolijkheid als supporterscafĂ©.
  Dit is door een groot deel van Nederland gelezen en zo is ook algemeen bekend dat de Vrolijkheid zo te boek staat.

  Jouw ‘nickname’ en jouw suggestieve verdachtmakingen richting ElRey zeggen wat mij betreft genoeg over jouw oprechtheid en bedoelingen.


  Maak melding

 96. Haha leuk filmpje. Maar inderdaad, drones zijn gewoon kleredingen. Sowieso wordt techniek steeds enger. Simpelweg omdat men er totaal niet mee om kan gaan.


  Maak melding

 97. suggestieve verdachtmakingen richting elrey ahahaha het moet niet gekker worden. ik gaf alleen maar aan dat zijn verhaaltje niet helemaal correct was. ik ken de beste man niet eens. het zijn andere mensen die hem in dit topic beschuldigen van hypocriet gedrag. bijvoorbeeld: “Elrey houdt zijn mond als zogenaamde Zwolse supporters in andere steden vernielingen aanricht dan keurt deze Elrey het goed want dan is het lachen.”

  als ik dan de laatste posts hier van elrey lees lijkt er wel degelijk een kern van waarheid in te zitten want alles is de schuld van de Utrechters en Zwolle hooligans lijken niet te bestaan in zijn optiek…

  dat andere mensen hier wat onwetend reageren over de hele gang van zaken kan ik ze niet kwalijk nemen. voor mensen als johnvanboven etc. is dat hele hooligan wereldje een ver van hun bed show. maar ik krijg de indruk dat elrey dondersgoed weet hoe de vork in de steel zit.

  het enige punt dat ik wil maken is dat de hooligans van Zwolle hier net zo schuldig zijn als de hooligans van utrecht.

  en om dan even te reageren op bernard en jaques over speuren op social media en het artikel in het AD. natuurlijk is het geen goede rede om als je de locatie van de harde kern van de tegenstander weet om deze dan vervolgens aan te vallen, maar dat is nou eenmaal wat hooligans doen. ze trappen soms rotzooi. deden ze dit niet dan benoemden we ze niet als hooligans, en hadden we deze discussie niet. maar als jullie nou realistisch nadenken, denken jullie dan echt een hooligans uit Utrecht op een willekeurig tijdstip, nota bene niet eens op de wedstrijddag, naar de vrolijkheid reizen omdat ze op social media of in het AD hebben gelezen dat de harde kern van Zwolle daar soms zit?? dan ben je wel heel naief, beide groepen vinden het gewoon leuk om te knokken en hebben zodoende gewoon besloten elkaar daar te treffen. hooligans van beide groepen discussieren al dagen lang op hooliganforums met elkaar over het wel of niet goed nakomen van hun afspraken etc. er ligt er zelfs een van utrecht in het ziekenhuis al een paar dagen.(ow ow ow wat een onschuldige angstige lieverdjes zullen die zwollenaren toch geweest zijn.) rtvutrecht is een van de weinige sites die melding maakt van gewonden, de rest van de media baseert zich ongetwijfeld op het zielige verhaal van de uitbaters van de vrolijkheid. voor hun komt het natuurlijk een stuk beter als men denkt dat er slechts onschuldige bezoekers waren ipv dat hun hele kroeg vol zat met notoire relschoppers die graag een potje wilde knokken met hun rivalen uit utrecht. (ow ow wat toevallig er was net een verjaardag/feestje bezig waar een groot deel van de harde kern van zwolle was uitgenodigd)

  en nogmaals het punt dat ik wil maken is niet dat zulk gedrag normaal is of getollereerd dient te worden, maar dat hier niet een schuldige partij is maar twee. ja beste mensen OOK pec Zwolle heeft hooligans.

  en wat betreft mijn nickname, die is/was gewoon ff snel verzonnen, niks tegen de heer van Boven.  Maak melding

 98. Vind dat JohnvanOnder wel een punt heeft over het gebeuren al kan ik nergens vinden dat er gewonden of zelfs 1 in het ziekenhuis. Waar haal jij dit weg John want staat nergens vermeld. Tvoost, stentor etc melden allemaal 0 gewonden.


  Maak melding

 99. Ik reageer normaal gesproken nooit op dit soor forums maar ik heb met veel bewondering naar alle reacties gekeken, ik vind het te belachelijk voor woorden dan men hier nog hooligans van welke club dan ook in bescherming neemt!


  Maak melding

 100. @gordon van de site van RTV Utrecht

  Er is volgens de politie niemand gewond geraakt, maar betrokkenen melden dat er buiten wel gewonden zijn gevallen.

  Beetje vaag, net zoals het hele verhaal vaag blijft. JohnvanOnder probeert de onderbouwen waarom er wel een afspraak tussen beide supportersgroepen mĂłest zijn. Mijn vraag blijft waarom de PEC supporters dan toch verrast werden? Waarom waren zij niet voorbereid, terwijl ze kennelijk hadden afgesproken te gaan vechten? Komt op mij niet logisch over.


  Maak melding

 101. http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1057285/fc-utrechtfans-slopen-cafe-in-zwolle.html `Er is volgens de politie niemand gewond geraakt, maar betrokkenen melden dat er buiten wel gewonden zijn gevallen.? en lees anders eens de reacties onder het volgende artikel http://www.hardcorehooligan.nl/jupgrade/index.php/37-news/latest-news/5216-supporters-fc-utrecht-slopen-zwols-cafe

  de zogenaamd angstige zwolse cafebezoekers, met teksten als `surrender! laat je vrienden maar in de steek, utrecht bangepoeperds` claimen hier een soort overwinning en maken hier hun utrechtse collega?s belachelijk dat ze zijn weggevlucht terwijl ze hun eigen maat gewond achter lieten. los van het feit of dit de waarheid is, lijkt me dit niet echt de reactie van een groep angstige-onschuldige cafebezoekers

  in verdere reacties onder dit artikel wordt ook, net als op verschillende andere voetbal/hooligan fora, melding gemaakt van een gewonde aan Utrechtse zijde.


  Maak melding

 102. Niet overtuigend, JohnvanOnder. Hoe weet jij wie er achter die anonieme namen schuilgaan? Waarom zouden dat PEC-supporters zijn? En als die zwaargewonde Utrechter daar was blijven liggen, dan zou hij in Zwolle zijn opgenomen. Dan zou de politie nooit hebben beweerd dat er geen gewonden waren. Of zit de politie ook in het complot “pleit PEC-supporters vrij”?


  Maak melding

 103. Bedankt John , alleen kom ik nooit op die wazige sites dus kan niks lezen. Die Elrey zal er zelf wel bij zijn geweest en bij dat clubje horen. Laat ze maar mooi op noord blijven staan dan heb ik en vele anderen er geen last van. Ps Oldschool, beetje rare opmerking over John.


  Maak melding

 104. iedereen kan anoniem op zulke forums posten, dus ik neem dat soort forums niet serieus en johnvanonder ook niet. Zelf denk ik namelijk dat johnvanonder een eagle hooligan is die hier een beetje loopt te stoken


  Maak melding

 105. @dame, ik kom al een jaar of 15 in het COC in Zwolle maar de soos is nog nooit aangevallen door een groep Neanderthalers. Gek he, nee er is geen reden voor. Als ik in Amsterdam loop met mijn Poolse vriend die voor Ajax is en ik heb mijn Pec Zwolle cap op dat krijg ik ook geen klappen hoor.


  Maak melding

 106. maar als jullie nou realistisch nadenken, denken jullie dan echt een hooligans uit Utrecht op een willekeurig tijdstip, nota bene niet eens op de wedstrijddag, naar de vrolijkheid reizen omdat ze op social media of in het AD hebben gelezen dat de harde kern van Zwolle daar soms zit?? dan ben je wel heel naief,

  Over naĂŻef gesproken…

  Feit: 60 Ă  65 man vanuit Utrecht en Deventer komen onaangekondigd en zonder afspraak naar Zwolle om de Vrolijkheid aan te vallen.
  Feit: Op het moment van de aanval zitten er (zoals vrijwel elke zaterdagavond) ongeveer 15 vaste klanten, waaronder ook enkele PEC supporters.
  Feit: De aanvallers gooiden de ruiten in en degenen in de kroeg grepen alles wat hen voorhanden kwam om zich te verdedigen.
  Feit: Ruim 40 aanvallers sloegen direct op de vlucht, de overigen kregen van de cafébezoekers zeer forse klappen, waardoor er enkelen in het ziekenhuis terecht zijn gekomen.

  Feit: ‘JohnvanOnder’ verkondigt stellig ‘feiten’ die hij niet waar kan maken en probeert nu allerlei onzin uit te kramen om toch nog maar zijn gelijk te halen.

  Over naĂŻef gesproken:

  Bericht door JohnvanOnder, op 4 september 2013 om 20:16

  de zogenaamd angstige zwolse cafebezoekers, met teksten als `surrender! laat je vrienden maar in de steek, utrecht bangepoeperds` claimen hier een soort overwinning en maken hier hun utrechtse collega?s belachelijk dat ze zijn weggevlucht terwijl ze hun eigen maat gewond achter lieten. los van het feit of dit de waarheid is, lijkt me dit niet echt de reactie van een groep angstige-onschuldige cafebezoekers

  Nogal stellig om hier zonder enige onderbouwing te beweren dat het de Zwolse cafébezoekers zijn die die teksten op die hardcorehooligan-website gezet hebben.
  Geen onderbouwing en geen bewijs daarvoor.

  Hoezo de waarheid geweld(…) aandoen om je eigen ongelijk en onterechte verdachtmakingen te verdoezelen?


  Maak melding

 107. gordon, ik heb eenzelfde ervaring als jij: ook ik ben nog nooit in een café geweest dat werd bestormd door idioten. De relevantie daarvan voor dit topic, ontgaat me. Is het feit dat de Vrolijkheid kennelijk de stamkroeg is van een aantal PEC-supporters voldoende reden om te veronderstellen dat zij de aanval van de FC-Utrecht- supporters hebben uitgelokt? Graag sterkere bewijzen voor je stelling.


  Maak melding

 108. @dame nee ik geloof niet in een complot van de politie. normaal heeft dit soort rellerij ook geen prioriteit bij de politie, alleen omdat er nu wat schade is en het door de media is opgepakt moeten ze waarschijnlijk wel iets gaan doen. anders schreeuwt de onwetende burger moord en brand. maar wees nou eens eerlijk er zijn maar heel weinig mensen die de laatste jaren last hebben gehad van hooligans, want als ze elkaar ergens ver buiten het stadion de hersens in willen slaan heeft bijna niemand daar last van/een probleem mee. daarom kan het de politie weinig schelen, ze besteden liever hun tijd aan nuttigere zaken zoals bijvoorbeeld inbraken etc. en geen idee waar die jongen in het ziekenhuis ligt, dan hoeft natuurlijk niet perse in zwolle te zijn. lees anders eens het gastenboek van diezelfde site. daar zijn ze ook aan het discussieren over hoe de rel is verlopen en over de gewonde aan utrecht zijde. net als op veel andere sites. natuurlijk heb je gelijk iedereen kan zomaar wat posten ,maar waarom zouden mensen zoveel moeite gaan doen op sites waar ‘normale’ burgers toch niet komen met fake accounts en valse berichten. natuurlijk maken beide kanten hun verhaal wat rooskleuriger om zelf beter/moediger/stoerder over te komen, of denk je dat het een of ander vooropgezet plan van mij is om de publieke opinie te beinvloeden;D want dat denkt kennelijk die oldschool73. ja natuurlijk ik heb al die berichten op verschillende dagen onder verschillende namen gepost, zodat ik hier op weblogzwolle een paar willekeurige mensen kan overtuigen dat niet alleen de utrecht hooligans maar beide partijen gewoon fout zijn.

  maar goed probeer eens realistisch na te denken. hooligans vallen over het algemeen geen willekeurige mensen aan, ze willen alleen maar met de hooligans/harde kernen van andere clubs vechten. daar valt in hun ogen alleen eer aan te behalen, vallen ze onschuldigen aan dan dalen zij juist in achting bij andere groepen. face it mensen, ook zwolle heeft een groep hooligans/harde kern.


  Maak melding

 109. Pfff gordon jij moet gewoon niet zo veel snuiven.

  Als je als groep zo, n café aanvalt ben je sowieso niet bij je hooft, maar valt er dan een gewonde in zo, n grote groep dan vraag ik me af of het niet 50 smurfen zijn geweest.
  Heel ongeloofwaardig dus.  Maak melding

 110. Bericht door Japser, op 4 september 2013 om 21:48
  JJR zo ken ik je niet, er zitten nogal wat aannames in je ‘feiten’.

  Noem er eens Ă©Ă©n?


  Maak melding

 111. @JJR ik probeer helemaal geen gelijk te halen mij interesseert het niet zoveel wat die gasten allemaal uitvreten. maar als dat de feiten zijn, dan liegen de uitbaters/media dus kennelijk dat ze barsten? die spreken allemaal van angstige cafebezoekers die gelukkig nog de deur konden barricaderen zodat hun belagers niet binnen kwamen.

  jij hebt het inmiddels over 15 onschuldige bezoekers die 65 die hard hooligans op de vlucht jagen en er nog enkelen het ziekenhuis in meppen. dat lijkt me nogal ongeloofwaardig. je klinkt nu als een zwolle hooligan of je hebt er in ieder geval een gesproken die wilt doen alsof zijn groep de moedigste hooligans van de wereld zijn. maar als dit inderdaad de feiten zijn dan had ik dus volkomen gelijk dat ze niet zomaar onschuldigen mensen hebben aangevallen. want 15 man die ff 65 bewapende hooligans wegjagen en het ziekenhuis in meppen dan hadden ze kennelijk wel de gevaarlijkste en meest gewelddadige burgers van zwolle getroffen.


  Maak melding

 112. er nog meer gewonden aan utrecht kant gevallen dus? dacht dat het er maar 1 was. Volgens mij weet jij johnvanonder meer dan dat wij bij elkaar weten, hoe kom je toch aan die info? alleen maar van het lezen van hooliganforums?


  Maak melding

 113. Ik ben benieuwd, JohnvanOnder, of de waarheid boven tafel komt. De direct betrokkenen van Utrecht en PEC zijn in het openbaar vrij stil. Ik krijg van die site waar je het over hebt (en ook van sommige bijdrgaen hier) de indruk dat de mannen (of jongens) nu verbaal tegen elkaar aan het opbieden zijn en vraag me af of die verhalen de werkelijkheid benaderen of dat we het als visserslatijn moeten zien. 😉


  Maak melding

 114. JvO, lezen is een kunst… woorden bewust verdraaien ook…

  De meeste media blazen verhalen graag op en verdraaien de waarheid zoals zij het graag zien.
  Wat dat betreft denk ik dat jij ook een journalist bent, of graag wilt zijn.
  Want waar beweer ik dat het 15 onschuldige bezoekers zijn?
  Ik schreef: “Op het moment van de aanval zitten er (zoals vrijwel elke zaterdagavond) ongeveer 15 vaste klanten, waaronder ook enkele PEC supporters.”

  De bezoekers stonden in eerste instantie doodsangsten uit en zijn daarna met doodsverachting de aanvallers te lijf gegaan.
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen en de aanval is dan de beste verdediging.

  Hoe ik dit weet? Uit eerste hand.
  En dat heeft niks met hooliganisme te maken, maar met waarheidsvinding.  Maak melding

 115. Ik blijf lekker in de COC op zaterdag en zoek daar wel een knuppel op die van de vrolijkheid hoef ik niet. Geintje mensen voordat hier weer reacties op komen. Beetje humor in deze agressie zaak.


  Maak melding

 116. Bericht door gordon, op 4 september 2013 om 22:15
  Ik blijf lekker in de COC op zaterdag en zoek daar wel een knuppel op die van de vrolijkheid hoef ik niet. Geintje mensen voordat hier weer reacties op komen. Beetje humor in deze agressie zaak.

  😛


  Maak melding

 117. ben zelf feyenoord supporter. vond in de jaren 90 toen er nog veel meer gebeurde rond de velden het hele gebeuren zelf wel interessant om het maar te zeggen. ga inmiddels al jaren niet eens meer naar wedstrijden toe maar zo af en toe vind ik het nog wel leuk om een beetje te volgen wat er allemaal gebeurd rondom het voetbal. maar Gerard de man die meer dan iedereen bij elkaar weet lijkt me toch JJR, die deponeert zonder enige onderbouwing immers een lijst met feiten waarin hij tot in detail beschrijft wat er gebeurd is.

  maar nogmaals het kan best dat er wat kernen van waarheden in de stellingen van JJR zitten al lijkt me dit wel heel ongeloofwaardig daar hoef je geen in of outsider in dit gebeuren voor te zijn om tot die conclusie te komen. dat hooligans een willekeurige kroeg slopen als ze ergens al de hele middag op een terras zitten in de stad van de tegenstander daar zou ik nog wel in kunnen komen, maar op het moment dat er zo gericht een soort van hit en run actie plaats vind (een groep reist 100 km, valt heel gericht 1 specifiek cafe aan en is binnen een paar minuten weer weg) dan is het voor mij meer dan duidelijk dat er twee partijen met hooligans bij betrokken waren.

  tel daar bij op alle commentaren op sites van hardcorehooligan en talloze andere sites en zelfs een amoebe begrijpt nog dat er meer aan de hand is dan barbaren uit utrecht die willekeurig cafe kort en klein slaan.

  en nogmaals ik probeer het niet goed te praten, het interesseert me ook niet wie er nou de vechtpartij gewonnen heeft, ik probeer alleen aan te geven aan enkele mensen hier dat ook Zwolle een groep hooligans heeft. een zogenaamde harde kern met oa hun eigen website. toets anders eens voor de grap Zwolle hooligans in op Youtube en kijk de filmpjes en lees de commentaren. ja mensen, ook Zwolle heeft hooligans.


  Maak melding

 118. John van onder, hooligans vallen alles aan maken alles kapot wat in hun weg staan en het liefst ook de tegenstanders.de vrolijkheid werd aangevallen door hooligans maar ga de bezoekers/harde kern niet vergelijken met hun.


  Maak melding

 119. Het gebeurt vaker JvO,:

  DEN HAAG – Een groep van zeker zeventig Ajax-supporters is vrijdagavond rond 23.00 uur het ADO-honk binnengevallen. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Volgens hem waren ADO-supporters op dat moment in het supportershome aan het kaarten.

  Rond het stadion van ADO-Den Haag in het Zuiderpark is het zaterdagmorgen inmiddels weer rustig zo berichtte een woordvoerder van de politie. Zeker vijf mensen raakten gewond, waarvan een met steekwonden. Over hun toestand kon de woordvoerder niets zeggen.

  Harde kern

  De tien personen die zijn aangehouden, behoren tot de harde kern van de aanhang van Ajax. Dat heeft de politie in Den Haag bekendgemaakt. Op onder andere de snelwegen A4 en A44 zette de politie een aantal fuiken op, waarbij de tien werden aangehouden.

  De zegsman van de politie zegt dat er bij het korps geen signalen waren dat aanhangers van beide clubs elkaar zouden treffen. “Als we dat hadden gehoord, hadden we maatregelen genomen.”

  De supporters waren onder meer gewapend met honkbalknuppels. De Mobiele Eenheid (ME) wordt ingezet om de rust terug te laten keren.

  Onstabiel

  Rond kwart voor een waren zo’n honderdvijftig ADO-aanhangers het supportershome ingedreven. De woordvoerder van de politie spreekt echter nog steeds van een “onstabiele situatie”. Uit voorzorg nemen politie en ME strategische plaatsen in.

  De sfeer was rond middernacht broeierig. De ME stond paraat terwijl de politie probeerde de gemoederen te sussen. Een woordvoerder van de Haagse voetbalclub zei dat op het moment van de confrontatie acht ADO-fans aanwezig waren in het honk.

  Saamhorigheid

  Volgens hem gaat het niet om rellen, maar om een “overval”. Pas na de confrontatie kwam een grote groep Haagse supporters op de been. “Ze zoeken steun bij elkaar. De saamhorigheid is groot. Ik kan ben hen een zekere kalmte bespeuren”, aldus de zegsman.

  http://www.nu.nl/algemeen/671972/ajax–en-ado-supporters-op-de-vuist.html

  In en om de stadions is op wedstrijddagen voor die hooligans niks meer uit te spoken, daarom doen ze het op andere manieren.  Maak melding

 120. @JohnvanOnder

  Jij hebt het de hele tijd over hooligans en harde kernen. Ik heb het over de uitbaters die zwaar getroffen zijn in hun broodwinning, wat jij op allerlei mogelijke manieren probeert te rechtvaardigen, die door jouw suggestieve opmerkingen nog meer schade oplopen en alsof dat alles nog niet genoeg is probeer jij van deze slachtoffers, daders te maken. Ziek!  Maak melding

 121. maar Gerard de man die meer dan iedereen bij elkaar weet lijkt me toch JJR, die deponeert zonder enige onderbouwing immers een lijst met feiten waarin hij tot in detail beschrijft wat er gebeurd is.

  Wederom de waarheid verdraaien… verdraait nog aan toe!


  Maak melding

 122. @blondie010 alles wat in hun weg staat dan heb je iets te veel films gekeken. maar daar gaat het verder niet om. ik vergelijk de normale cafebezoekers van de vrolijkheid ook niet met hooligans, maar het is een feit dat de hooligangroep van zwolle de vrolijkheid ook meer dan eens bezoekt. dit is te zien op hun eigen hooligan website. http://www.vandasnoord.nl/item fotos/seizoen20122013/vitesse thuis 1213/480313_490891010940903_1602387874_n.jpg en als je alle commentaren en opmerkingen overal leest was die groep ook de bewuste avond aanwezig in het cafe.


  Maak melding

 123. @elrey tja met het structureel met open armen ontvangen van een groep hooligans dan aanvaard je naar mijn bescheiden mening willens en wetens het risico op eventuele schade. het is verder natuurlijk niet verboden om zulke lui in je kroeg te laten, maar extreem veel medelijden heb ik dan niet met ze als zoiets gebeurd. als een groep bandidos een kroeg waar vaak hells angels zitten aanvalt heb je dan ook medelijden met de uitbater van die kroeg?

  daarnaast als de feiten van JJR kloppen dan liegen de uitbaters dus dat ze barsten tegen alle media??  Maak melding

 124. John knap dat jij je steeds moet verdedigen tegen Elrey. Wij komen niet in dat soort tenten en Elrey waarschijnlijk wel. Hij wil tegen beter weten in zijn café goed praten dus dat wordt een gebed zonder einde.


  Maak melding

 125. ik reageer normaal gesproken nooit op dit soort forums maar de go hells Angels hebben toch geen ruzie met de bandalitos? nou sla je de spijker wel een mis hoor johnvanonder


  Maak melding

 126. daarnaast als de feiten van JJR kloppen dan liegen de uitbaters dus dat ze barsten tegen alle media??

  Ooit met de media in aanraking geweest JvO?
  Dan zou je wel beter weten dat journalisten per definitie hun eigen verhaal schrijven/presenteren.  Maak melding

 127. helemaal met je eens JJR. het liefst willen ze een zo sensationeel mogelijk verhaal. dus ik denk niet dat als de uitbater jou ‘feiten’ had verteld,” ja mijn klanten hebben met 15 man 65 hooligans op de vlucht gejaagd en er nog een paar het ziekenhuis in hebben gemept”, dat hij dan een of ander saai verhaal er van maakt dat de cafebezoekers zichzelf opsloten in het cafe….


  Maak melding

 128. ik zeg verder niet dat het de schuld is van de uitbaters ofzo maar je kan mij niet wijs maken dat ze niet wisten wat voor figuren ze over de vloer hadden dus al te zielig vind ik het niet voor ze. maar net doen alsof je cafe voor onschuldige bezoekers is natuurlijk een beetje een toneelstukje voor verzekering etc, publieke opinie etc. lijkt me dat geen enkele uibater in zo;n situatie zegt ja mijn cafe zat vol hooligans etc. etc. ik neem ze verder niks kwalijk, maar medelijden gaat mij te ver.

  daarnaast als er echt onschuldigen in zaten vreemd dat dan niemand ergens zijn verslag ervan heeft gegeven in of aan de media. ik lees en hoor ook nergens iets over massale aangiftes van angstige burgers die zijn aangevallen in hun stamkroeg of iets dergelijks. nee natuurlijk niet, de aanwezige cafebezoekers waren immers zelf ook hooligans.


  Maak melding

 129. ben er nu wel klaar mee, baseren jullie zelf je conclusies maar op basis van alles wat hier is beschreven. krijg onderhand een dagtaak aan het reageren hier. gelukkig begrijpen de meeste hier inmiddels het punt dat ik probeerde te maken. sorry voor evt. spel en stijlfouten in de laatste berichten, heb ze even snel getypt. tot ziens allemaal


  Maak melding

 130. dus ik denk niet dat als de uitbater jou ‘feiten’ had verteld,” ja mijn klanten hebben met 15 man 65 hooligans op de vlucht gejaagd en er nog een paar het ziekenhuis in hebben gemept”,

  Waar meen jij gelezen te hebben dat ik de uitbater gesproken zou hebben?  Maak melding

 131. Als JohnvanOnder zich nu eens vrijwillig laat onderzoeken door het Pieter Baancentrum, zoals John van Boven voorstelde, krijgen we misschien een kijkje in de ziel van een “hardcore hooligan” of iemand die daar kennelijk nauwe banden mee heeft…;D


  Maak melding

 132. begrijpend lezen jjr. jij claimt dat jou zogenaamde feiten de waarheid zijn. maar de uitbater heeft het over angstige klanten die snel het cafe in renden en de deur dicht hielden. jij hebt het over een bewapende groep die de hooligans heeft weggejaagd en er een paar heeft verwond. minimaal een van jullie liegt er dus. of jij of de uitbater. en ondanks dat jou verhaal wat vanuit een zwols perspectief ligt dat wrs dichter bij de waarheid dan dat verhaal van de uitbater die het grote slachtoffer speelt. maar als de uitbaters natuurlijk gaan vertellen dat hun obschuldige beZoekers eigenlijk hooligans zijn en dat ze ook nog eens een of meedere aanvallers hebben verwond dan weten zij ook wel dat dat negatieve publiciteit, problemen met de politie, verzekering etc. oplevert. dus die houden zich lekker van de domme en kruipen in de slachtofferrol.


  Maak melding

 133. @Dame

  Bericht door JohnvanOnder, op 4 september 2013 om 22:23
  ben zelf feyenoord supporter. vond in de jaren 90 toen er nog veel meer gebeurde rond de velden het hele gebeuren zelf wel interessant om het maar te zeggen. ga inmiddels al jaren niet eens meer naar wedstrijden toe maar zo af en toe vind ik het nog wel leuk om een beetje te volgen wat er allemaal gebeurd rondom het voetbal.

  Het blijkt dat daar geen woord aan gelogen is. Ik denk op basis hiervan dat JohnvanOnder wel een geschikte kandidaat is voor het onderzoek waar je aan refereert, maar ik denk niet dat hij zich hiervoor vrijwillig zal aanmelden. Er loopt echter nog steeds een politieonderzoek naar de niet te rechtvaardigen gang van zaken afgelopen zaterdagavond. Laat de politie maar het laatste woord hebben.


  Maak melding

 134. @JRR Feit: 60 Ă  65 man vanuit Utrecht en Deventer komen onaangekondigd en zonder afspraak naar Zwolle om de Vrolijkheid aan te vallen.

  Dit is aanname, jij kunt nooit 100% zeker weten dat dit onaangekondigd en zonder afspraak is geweest. Dus dat is al geen feit, maar een aanname.


  Maak melding

 135. Bericht door Japser, op 5 september 2013 om 06:16
  @JRR Feit: 60 Ă  65 man vanuit Utrecht en Deventer komen onaangekondigd en zonder afspraak naar Zwolle om de Vrolijkheid aan te vallen.

  Dit is aanname, jij kunt nooit 100% zeker weten dat dit onaangekondigd en zonder afspraak is geweest. Dus dat is al geen feit, maar een aanname.

  Nee, het is een feit. Want als het was aangekondigd waren er wel meer mensen aanwezig geweest.  Maak melding

 136. Bericht door johnvanonder , op 4 september 2013 om 23:46
  begrijpend lezen jjr. jij claimt dat jou zogenaamde feiten de waarheid zijn. maar de uitbater heeft het over angstige klanten die snel het cafe in renden en de deur dicht hielden. jij hebt het over een bewapende groep die de hooligans heeft weggejaagd en er een paar heeft verwond.

  Pfff… en dat durft iets te zeggen over begrijpend lezen:

  Ik schreef: “Op het moment van de aanval zitten er (zoals vrijwel elke zaterdagavond) ongeveer 15 vaste klanten, waaronder ook enkele PEC supporters.”

  Oftewel verschillende klanten, waaronder enkele PEC supporters en dus niet alleen maar vaste klanten en ook niet alleen maar PEC supporters.
  Mensen die door de ondertal-situatie en in paniek van allerlei attributen wapens hebben gemaakt om zich te verdedigen tegen een laffe onaangekondigde aanval.
  Gezamenlijk hebben zij het gros weten te verjagen en de aanvallers die toch de euvele moed hadden om te blijven staan daarbij fors op hun donder hebben gegeven.

  Wat begrijp jij nu nog niet JvO?


  Maak melding

 137. Beste John van Onder, een paar dingen vallen me op, allereerst je gekozen nickname, een directe verwijzing/provocatie richting dhr. van Boven. Een gerespecteerd politicus uit Zwolle. Ook een politicus die niet schroomt hier zijn mening te ventileren over locale issues en dat op een heldere genuanceerde manier. Verder valt me op dat jij hier nogal uitgesproken reageert en dan met name je gifpijlen richt op de eigenaren van De Vrolijkheid. Je beweert dat De Vrolijkheid de thuisbasis is van de Zwolse hooligans, dat zou best eens kunnen, maar ik heb de afgelopen jaren niet gelezen of gehoord dat die zogenaamde hooligans vechtpartijen hadden veroorzaakt in De Vrolijkheid. Dus met andere woorden; ook hooligans zijn mensen en ook zij willen weleens een biertje drinken of een hapje eten met elkaar en als ze dat dan in De Vrolijkheid doen, zonder de overige gasten tot last te zijn, dan is daar helemaal niks mis mee. Wat afgelopen weekend is gebeurd, is een incident wat veroorzaakt is door stripfiguren/hufters, die uit naam van mijn favoriete voetbalclub willens en wetens De Vrolijkheid hebben aangevallen. Laf en een grove schande. Daar mogen de uitbaters van De Vrolijkheid terecht boos en angstig van geworden zijn. Dat is begrijpelijk! Voor de duidelijkheid; ik ben nog nooit in De Vrolijkheid geweest en de eigenaren ken ik al helemaal niet persoonlijk. Je suggestie dat die mensen boter op hun hoofd hebben slaat nergens op, geen enkele horeca-ondernemer zit erop te wachten dat zijn hele bedrijf in puin wordt geslagen of dat er vechtpartijen plaatsvinden. Dat was gewoon een laffe actie van zogenaamde FC Utrecht “supporters” en dat aanwezige Zwolle fans/hooligans (ik weet niet wie dat waren) zich willen verdedigen is begrijpelijk, waarmee ik het slopen van het interieur absoluut niet goedkeur. Jij vindt “alles om het voetbal heen” nogal interessant. Welnu, dat zegt veel over de manier waarop jij in het (voetbal) leven staat. Voetbal is een mooie sport, waar miljoenen mensen heel veel plezier aan beleven. Helaas trekt die mooi sport ook mensen aan die datzelfde voetbal misbruiken door rotzooi te trappen rondom voetbalwedstrijden. Voor mij een reden om niet meer te gaan, ik ben het namelijk zat om dankzij die niksnutten gefouilleerd te moeten worden voordat ik op mijn plek kan gaan zitten. Dat ik niet zomaar een kaartje kan kopen voor welke voetbalwedstrijd dan ook (daar is namelijk heel vaak een clubkaart voor nodig). Dat er zo’n enorme politie-macht op de been gebracht moet worden om een veel wedstrijden ?berhaupt doorgang te kunnen laten vinden. Dat er met zogenaamde “combi-regelingen” nodig zijn om naar uitwedstrijden van je favoriete clubje te kunnen. Enzovoort, enzovoort….Dat alles is te danken aan de paar honderd idioten die bij iedere club dit soort ellende veroorzaken. Dat jij dat “interessant” vindt moet jij weten, maar ik vind het gewoon a-sociaal en onbeschoft.


  Maak melding

 138. Als er inderdaad was afgesproken dan waren er veel meer mensen opgetrommeld maar Zeker niet in de vrolijkheid.
  Dit is overgens een feit.


  Maak melding

 139. Bericht door Japser, op 5 september 2013 om 13:22
  @EdwinZwolle dat is wederom een aanname smilies/grin.gif

  En het gedeelte zonder afspraak is ook nog steeds dubieus.

  Nee hoor. Niemand gaat zijn vijand uitnodigen om in de voortuin te gaan vechten, dat gebeurt op een afgelegen plaats waar ze niemand tot last zijn. Dit is/was gewoon een laffe overval.  Maak melding

 140. @EdwinZwolle dan nog valt dit allemaal niet aan te tonen, er kunnen, hoogst onwaarschijnlijke, uitzonderingen zijn. Het presenteren als feit is onzin, zeker als je iemand anders gaat betichten van het benoemen van aannames als feiten. Wat JJR deed.


  Maak melding

 141. Japser, jjr heeft feiten aangedragen die niet weerlegd zijn en ook niet kunnen worden omdat het FEITEN zijn. Jouw aannames deugen niet en zijn puur bedoelt om te stoken. Weerleg die feiten dan maar eens. Of wil je de aandacht in dit verhaal graag weer naar je toe trekken?  Maak melding

 142. Bericht door wijnberger, op 5 september 2013 om 16:17
  Japser, jjr heeft feiten aangedragen die niet weerlegd zijn en ook niet kunnen worden omdat het FEITEN zijn. Jouw aannames deugen niet en zijn puur bedoelt om te stoken. Weerleg die feiten dan maar eens. Of wil je de aandacht in dit verhaal graag weer naar je toe trekken?

  Dat is het enigste wat die JASPER wil, alias JAPSER.:D


  Maak melding

 143. Ben het wel met Japser eens dat de punten die Rouseau noemt geen echte feiten zijn, hoewel ik geneigd ben hem op zijn bruine ogen te geloven dat het voor hem wel feiten zijn. Het is mij niet duidelijk wat zich daar feitelijk afgespeeld heeft. Wellicht is een raadsenquĂȘte wat?


  Maak melding

 144. @wijnberger ik leef niet in een omgekeerde wereld waar iemand moet bewijzen dat genoemde ‘feiten’ dat niet zijn. Iemand die iets beweert, als feit, behoort dat ook voldoende te kunnen onderbouwen. Ik probeer niet te stoken, ik vind het alleen getuigen van bijzonder slecht discussiĂ«ren als je zaken als feit brengt, die dat niet zijn.

  Dat staat overigens los van mijn mening over het gebeurde. Naar mijn mening waren het nu gewoon een keer de Utrechters die het begonnen, de volgende keer zijn het Zwolse hooligans. Beide mogen van mij part de rest van hun leven in een afgeschermde gemeenschap gaan leven.


  Maak melding

 145. Als de politie ook wil weten wat er daadwerkelijk gebeurd is moeten ze gewoon even de videobeelden opvragen bij de vrolijkheid. Binnen en buiten hangen overal camera’s.


  Maak melding

Reageer