After Summer Party voor jonge mantelzorgers

Zwolle – Steunpunt Mantelzorg en Jongerencentrum ’t WasdoM organiseren op vrijdag 13 september een After Summer Party. Deze activiteit voor jonge Zwolse mantelzorgers tussen de 12 en 18 jaar is de eerste na de zomervakantie en vormt de aftrap voor een serie bijeenkomsten voor deze jongeren in het najaar. De toegang is gratis.

 

Naast een hapje, een drankje, muziek en leeftijdsgenoten is er deze avond een workshop graffiti spuiten. Deze wordt gegeven door Erik Leif Andreassen van het Zwolse bedrijf Scantag, gespecialiseerd in onder meer muurschilderingen en graffiti. De activiteiten geven de jonge mantelzorgers de kans om zich te ontspannen en ervaringen uit te wisselen met leeftijdsgenoten die thuis allemaal voor een ziek of beperkt familielid zorgen. “Eén op de tien Zwolse jongeren zorgt thuis voor een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid. Zij zijn jonge mantelzorger”, zegt Agnes Wille, coördinator bij Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!

Locatie en aanmelden

 

De After Summer Party voor jonge mantelzorgers vindt plaats in Jongerencentrum ‘t WasdoM aan de Assendorperdijk 8 in Zwolle. Aanmelden kan tot 6 september via info@informelezorgzwolle.nl. De bijeenkomst is gratis en is bedoeld voor alle jonge mantelzorgers, dus ook voor jonge mantelzorgers die nog niet eerder contact hebben gehad met Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en/of Jongerencentrum ’t WasdoM. 

Artikel delen:

Reageer